Και κάπως έτσι, μεταξύ πολλαπλών αποκλεισμών, η ζωή προσπαθεί να ξαναμπεί τραυματισμένη σε μία κανονικότητα. Αναπόσπαστο κομμάτι της και οι γάμοι. «Άτυχα» χαρακτηρίζουν πολλοί τα ζευγάρια που αναβάλλουν τον γάμο τους συνεχώς μέχρι… νεωτέρας!

«Τυχεροί όσο δε γίνεται», θα τους έλεγα! Ιδού μία ιστορική ευκαιρία για το αν πραγματικά θέλει κάποιος την ουσία του γάμου ή την επιβεβαίωση του κόσμου! Μία κοσμική γιορτούλα δηλαδή με πολύ λουλουδικό, τουαλέτες  και γλέντι μέχρι πρωίας! Μα αν αυτά αποτελούν τους θεμέλιους λίθους του έγγαμου βίου, γιατί τόσα διαζύγια αργότερα; Στην τελική, όποιος επιθυμεί πολύ θαυμασμό από τους γύρω, σημαίνει ότι δεν έχει τη σιγουριά από μέσα του για την επιλογή του συντρόφου του.

Καιρός για κάτι πιο λιτό, αλλά ουσιαστικό. Μέγιστη εξοικονόμηση χρημάτων και χωρίς να παρεξηγηθεί ένας απρόσκλητος.  Εν τέλει, τί είναι ποιο σημαντικό το να ενωθεί κάποιος με τον άνθρωπό του ενώπιον του Θεού ή να κάνει μια κοσμική εμφάνιση με νυφικό;

 Δε λέω ξεχωριστή η στιγμή για μια κοπέλα όταν θα βάλει το νυφικό της και θα περπατήσει  μάλιστα χειροκροτούμενη στον διάδρομο… της ομορφιάς! Γιατί εκεί καταντήσαμε, να θεωρούμε την ένωση δύο ανθρώπων  μία κοσμική εκδήλωση, ευκαιρία για επίδειξη πλούτου, ομορφιάς και όποιο άλλο απωθημένο έχει ο καθένας!!! Μα αν έχει κανείς τέτοιες αντιλήψεις δεν υπάρχει λόγος να στενοχωριέται. Τί είχε τί έχασε! Το δημαρχείο να είναι καλά για το … «τυπικό του πράγματος»! Και όταν με το καλό μας αποχαιρετήσει ο Κορωνοϊός κάνει και τη δεξίωση των ονείρων του. Θα μας το χρωστά και εμείς θα το θυμόμαστε! Μη σου πω ότι θα του το υπενθυμίσουμε κιόλας!

Από την άλλη βέβαια καταλαβαίνω και την ανάγκη για να ζήσει κανείς μια «παραμυθένια» κατάσταση!  

Το θέμα είναι ότι ο γάμος δεν είναι  παραμύθι. Είναι ένα από τα πιο σοβαρά γεγονότα στη ζωή του ανθρώπου. Και εκατό τοις εκατό ρεαλιστική κατάσταση. Άμα βέβαια καταφέρεις να βάλεις χροιά παραμυθιού αργότερα, σου δίνω συγχαρητήρια προκαταβολικά! Είσαι σίγουρα στο σωστό δρόμο. Γι΄ αυτό κράτα την ενέργειά σου και τα λεφτά σου. Γιατί θα σου χρειαστούν και τα δύο και μάλιστα στο άμεσο μέλλον. Ίσως να είναι και καλύτερα έτσι, για να μην γίνουν και οι χαρές σου βορά στα μάτια των άλλων. Περιχαράκωσε λοιπόν, από τώρα την ευτυχία σου και βάλε «σε καραντίνα» όλους τους τρίτους.  

Γιατί από τους  πολυάριθμους καλεσμένους που θα ήθελες να παρευρίσκονται, ελάχιστοι θα είναι μελλοντικά στο πλευρό σας. Και από εκείνους που θα σε χειροκροτήσουν όταν έρχεσαι, ακόμα πιο λίγοι θα επικροτήσουν αργότερα την κάθε σου χαρά. Γι΄αυτό μη στενοχωριέσαι. Μη σου πω καλύτερα και να απουσιάζουν. Ευκαιρία για ξεσκαρτάρισμα σχέσεων. Αυτοί που σε αγαπούν αληθινά, αυτούς να καλέσεις. Τους άλλους ούτως ή άλλως μακριά πρέπει να τους έχεις πάντα! Οπότε ο Κορωνοϊός σου έδωσε και το άλλοθι για να μην τους φορτωθείς και αργότερα!

         Όσο για την ομορφιά και τον στολισμό, βάλε τα στη σχέση σου και στο καινούργιο σου σπιτικό και μην τα αφήσεις έκθετα στα μάτια των τρίτων.

         Μην πτοείσαι λοιπόν από τις δηλώσεις της κα Παγώνη. Το αντίθετο ακριβώς ισχύει: Όποιος θέλει να παντρευτεί και είναι έτοιμος ψυχικά και υλικά δεν πρέπει να περιμένει ούτε στιγμή! Όχι καλοκαίρι και χρόνια και καιρούς…

    Μπαίνουν αγαπητή μου οι αληθινές σχέσεις στην αναμονή όταν είναι έτοιμοι και δύο;  Αν επιθυμείς πραγματικά να είσαι με έναν άνθρωπο κάντο τώρα, αλλά με ελάχιστους παρευρισκόμενους και τηρώντας τα μέτρα.  

    Και μην ξεχνάς το βασικότερο: Ότι η αναβολή στο βωμό ενός εντυπωσιακού γάμου,  λειτουργεί συνήθως ως κρυψώνα για υφέρποντα προβλήματα… Γιορτές και πυροτεχνήματα σε τέτοιες εποχές, ασ’ τα γι΄αυτούς που θέλουν να γεμίσουν τα κενά της σχέσης τους και της ψυχής τους. Ούτως ή άλλως σύντομα ενώπιος ενωπίω θα βρεθούν.

    Προχώρα, γιατί οι ουσιαστικές σχέσεις δεν «παγώνουν» στην πανδημία, απλώς … δοκιμάζονται!



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...