Γιάννης Δελαπόρτας: Ο αθλητής – φαινόμενο συνεχίζει να ξεπερνάει τα όριά του | ΦΩΤΟ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΤΟΥ

Η περίπτωση του Γιάννη Δελαπόρτα δεν ξέρουμε αν είναι πρωτόγνωρη για τα αθλητικά δεδομένα (παγκοσμίως), αλλά σίγουρα είναι ασυνήθιστη. Δεν μπορούμε να θυμηθούμε άλλον αθλητή που έχει να επιδείξει τόσες πανελλήνιες και παγκόσμιες επιτυχίες σε τόσα διαφορετικά αθλήματα, που κάποια μάλιστα δεν έχουν και καμία σχέση μεταξύ τους! Να έχει αγωνιστεί σε δύο διαφορετικές Εθνικές ομάδες (πόλο, αεραθλητισμός) και να συνεχίζει ακόμη να βάζει στόχους παρότι, έχει συμπληρώσει τον πρώτο μισό αιώνα της ζωής του!

Η πορεία και οι διακρίσεις του, κίνησαν το ενδιαφέρον ακόμη και του αείμνηστου Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, ο οποίος τον κάλεσε στο Προεδρικό Μέγαρο για να τον γνωρίσει από κοντά! (φωτό).

O Γιάννης Δελαπόρτας δεν είναι Αιγιώτης, έχει σχέση όμως με την πόλη, καθώς τα τελευταία χρόνια αποτελεί μέλος Αιγιώτικου συλλόγου. Της Σελέστε 2017. Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι. Είναι καθηγητής φυσικής αγωγής, απόφοιτος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών και εργάζεται για περισσότερα από 20 χρόνια στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Κατέχει πτυχίο προπονητή της Π.Ο.Κ. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Kick Boxing). Κατέκτησε την 2η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kick Boxing το 1981, την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kick Boxing το 1982 και την 2η θέση το 1981. Έχει μαύρη ζώνη στο Okinawa karate (3 ντάν) και είναι πιστοποιημένος προπονητής. Ασχολείται με το πόλο απο μικρό παιδί (1974) και υπήρξε παίκτης της Εθνικής Ομάδας, από το 1978 εως το 1982. Είναι πτυχιούχος της σχολής αυτοδυτών Greek Diving Center. Υπήρξε και σημαντικός ποδοσφαιριστής, στέλεχος της ΑΕ Μεσολογγίου για πολλά χρόνια, στην οποία διετέλεσε και γενικός αρχηγός. Κατέχει επίσης πτυχία στο πιάνο, την κιθάρα και το μπάσο από το Εθνικό Ωδείο με υποτροφία στη Γαλλία. Θα μπορούσε να κάνει καριέρα και ως τραγουδιστής αφού διαθέτει εξαιρετική φωνή. Τραγουδάει άλλωστε ερασιτεχνικά όταν του δίνεται η ευκαιρία ενώ έχει και δικό του στούντιο όπου κάνει ηχογραφήσεις.

Η πρώτη επαφή με τον αλεξιπτωτισμό

Το ενδιαφέρον του για τον αλεξιπτωτισμό ξεκίνησε από τα παιδικά του χρόνια και το 1977 ήρθε σε επαφή με τους Γιάννη Ζουμή, Μάκη Καφαντάρη και Φάνη Πραπαβέση, οι οποίοι θεωρούνται “πατέρες” του Ελληνικού Αλεξιπτωτισμού. Το 1987 παρουσιάστηκε, στη σχολή αλεξιπτωτιστών (ΣΧ.ΑΛ.) όπου έκανε το πρώτο του άλμα και υπηρέτησε κατόπιν ως εκπαιδευτής. Απολυόμενος από τις ειδικές δυνάμεις, συνεχίζει ως πολίτης πια, να εκπαιδεύει μέχρι και σήμερα. Ασχολείται με το παραπέντε από το 1989. Είναι από τους πρώτους που πέταξαν με παραπέντε στη Ελλάδα. Είναι επίσης πιλότος σε τραϊκ απο το 1999.

Ιδρυτής και αρχηγός της ομάδας 4way  RW “BLUE REBELS”

Ο Γιάννης Δελαπόρτας είναι ο εμπνευστής, ο δημιουργός, ο αρχηγός, ο εκπαιδευτής και προπονητής της ΠΡΩΤΗΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ Ελληνικής ομάδας 4way formation skydiving, των BLUE REBELS.

“Ξεκίνησα το 1990, όταν απολύθηκα από τον στρατό, ως εκπαιδευτής με έναν και μοναδικό στόχο. Την δημιουργία μιας ομάδας 4way. Επειδή το σπορ είναι ιδιαίτερο και κρύβει και κινδύνους έπρεπε να γίνει πολύ αυστηρή επιλογή των ατόμων. Έτσι μετά από 16 χρόνια επέλεξα κάποια άτομα και ξεκινήσαμε αυτήν την τιτάνια προσπάθεια. Ο τελικός στόχος ήταν η συμμετοχή στην κορυφαία κατηγορία ΑΑΑ όπου και επιτεύχθηκε στις 26 Νοεμβρίου στην Ολλανδία. Όσο εκπαιδεύαμε μαθητές τα έξοδα για την προπόνηση καλυπτόταν από τους εκπαιδευομένους. Είμαστε η Εθνική Ελλάδος skydiving. Αναγνωρισμένοι από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό ESL και τον Παγκόσμιο Οργανισμό NSL. Στόχος ήταν και είναι είναι να βελτιώνουμε την θέση μας στην παγκόσμια κατάταξη και να μεταφέρουμε την Ελληνική σημαία σε Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες διοργανώσεις”, μας λέει ο Γιάννης Δελαπόρτας.

Μέλος της ΣΕΛΕΣΤΕ από το 2018

Ο Γιάννης Δελαπόρτας τα τελευταία 2,5 χρόνια αποτελεί, όπως προαναφέραμε, μέλος της ΣΕΛΕΣΤΕ 2017 EGUAL GAME, της οποίας είναι και γενικός αρχηγός. “Η σχέση μου με την ομάδα ξεκίνησε όταν είχε έρθει στο Μεσολόγγι η Μικτή Πατρών για φιλικό. Εκεί γνωριστήκαμε για πρώτη φορά με τον Δημήτρη Πιερρουτσάκο ο οποίος με προσκάλεσε να αγωνιστώ με τη Σελέστε. Από τότε οι δρόμοι μας με τον Δημήτρη είναι κοινοί στο ποδόσφαιρο των παλαιμάχων και στο EGUAL GAME”, συμπληρώνει.

* To EqualGame αποτελεί μέρος του προγράμματος UEFA RESPECT για την κοινωνική ευθύνη του ποδοσφαίρου, την καταπολέμηση των διακρίσεων, ενώ παράλληλα ενισχύει την υγεία και την ακεραιότητα τόσο του ποδοσφαίρου όσο και της κοινωνίας στο σύνολό της. Πρόκειται για μια εκστρατεία που ακολουθεί την καμπάνια ενάντια στο ρατσισμό επεκτείνοντας το πεδίο RESPECT της UEFA που συμπεριλαμβάνει ένα μήνυμα ένταξης της διαφορετικότητας και δεκτικότητας.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ BLUE REBELS.

2010 ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ROOKIES ESL
2011 ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ Α ESL
2011 ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ROOKIES ESL
2012 ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ Α WCH
2012 ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ A ISR
2013 ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ A WCH
2013 ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ AA ISR
2014 ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΑΑ ISR 2
2015 ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΑΑ WCH
2015 ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΑΑ ISR



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...