Γιάννης Μιχελάκης: «Με κοινό υποψήφιο όλα τα κόμματα απέναντι στη Χ.Α»

Γιάννης Μιχελάκης: «Με κοινό υποψήφιο όλα τα κόμματα απέναντι στη Χ.Α»
Όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να κατεβούν με κοινό υποψήφιο στις αναπληρωματικές εκλογές, αν η Χρυσή Αυγή πραγματοποιήσει την απειλή της και παραιτηθούν οι βουλευτές της, προτείνει ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, με τη συνέντευξή του στη Real News.
Δίνει την είδηση ότι με την τροπολογία που θα κατατεθεί σύντομα η κρατική χρηματοδότηση ενός κόμματος θα αναστέλλεται αμέσως στην περίπτωση που ο αρχηγός ή κάποιοι βουλευτές ή ακόμα και μέλη του κεντρικού οργάνου διοίκησής του παραπέμπονται αμετάκλητα για συγκεκριμένα σοβαρά αδικήματα. «Έχουν εγκληματική οργάνωση, συμμορίτικη, και μάλιστα παραστρατιωτικού χαρακτήρα», τονίζει για τη Χρυσή Αυγή. Δεν συμφωνεί πάντως με το να τεθεί εκτός νόμου η Χ.Α. «Το σημαντικό είναι ο λαός να τους θέσει εκτός. Εκτός των πάντων».

Ακολουθεί μέρος της συνέντευξής του:

-Τι πρέπει να γίνει αν παραιτηθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής;

«Θα είναι μια ευκαιρία στις αναπληρωματικές εκλογές-που θα πρέπει να γίνουν-ώστε ούτε ένας εκπρόσωπός τους να μη μετέχει στη Βουλή. Πιστεύω ότι όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου θα πρέπει να κατέβουν με κοινό υποψήφιο για τις έδρες που θα κενωθούν και θα συμπληρωθούν με τις αναπληρωματικές εκλογές».

-Πότε θα κατατεθεί και τι θα προβλέπει ακριβώς η ρύθμιση για την αναστολή της κρατικής επιχορήγησης σε κόμματα λόγω εμπλοκής τους σε εγκληματικές οργανώσεις;

«Έχουμε επεξεργαστεί τη σχετική νομοθετική ρύθμιση και το πρωί της Δευτέρας θα κατατεθεί στη Βουλή. (…) Αντιλαμβάνεστε ότι είναι αδιανόητο να χρηματοδοτούνται από το κράτος κόμματα για τα οποία έχει αποδειχθεί ότι πίσω τους κρύβονται εγκληματικές οργανώσεις και εγκληματικές δράσεις».

-Είναι εγκληματική οργάνωση με παραστρατιωτική δράση η Χ.Α.;

«Ανήκει στην αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης να αποφανθεί εάν συντρέχουν κατά το νόμο οι προϋποθέσεις που θα τεκμηριώνουν τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και θα επισύρουν τις πλέον αυστηρές ποινές σε όσους εμπλέκονται (…). Έχουν οργάνωση, εγκληματική οργάνωση, και μάλιστα παραστρατιωτικού χαρακτήρα».

-Να βγει εκτός νόμου η Χ.Α.;

«Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Εκείνο που διερευνάται με πρωτοβουλία της κυβέρνησης είναι η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Ιδεολογικά και πολιτικά οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τη Χ.Α. όλα τα δημοκρατικά κόμματα και όλοι οι πολίτες. Κανένας δεν είναι ανεύθυνος και κανένας δεν έχει το άλλοθι της άγνοιας. (…) Να αντιμετωπίσει τον νόμο σε κάθε εγκληματική, σε κάθε παράνομη δραστηριότητά της. Αυτό χρειάζεται και αυτό ήδη γίνεται. Το σημαντικό όμως είναι ο λαός να τους θέσει εκτός. Εκτός των πάντων».

-Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άκρο;

«Έχει πάρει πολλές φορές ακραίες θέσεις, τις οποίος ο ίδιος κατήγγειλα ως εκπρόσωπος της Ν.Δ. Από τη στιγμή λοιπόν που δεν είναι άκρο, οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι σε συνιστώσες του που επιμένουν-ακόμη και σήμερα-να διαχωρίζουν τη βία σε “καλή” και “κακή”».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...