Γιακουμάτος: Δεν υπήρξα και δεν είμαι ομοφοβικός

ΣΥΓΝΩΜΗ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ

Συγγνώμη ζητά με δήλωσή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Γεράσιμος Γιακουμάτος, δίνοντας διευκρινίσεις για όσα είπε σε συνέντευξή του ότι «η ομοφυλοφιλία είναι κολλητική αρρώστια».

«Επειδή γίνεται μεγάλη σπέκουλα και διαστρέβλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με συνέντευξη που παραχώρησα στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” ξεκαθαρίζω ότι: Δεν υπήρξα και δεν είμαι ομοφοβικός το οποίο δηλώνω ξεκάθαρα», τονίζει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Και όπως δηλώνω ρητά σέβομαι απόλυτα τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάθε ανθρώπου. Το επίμαχο σημείο αναφέρεται σε μια συζήτηση για τα πρότυπα.

Είμαι 40 χρόνια ειδικό παθολόγος και δεν θα μπορούσα να πω ποτέ ότι η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια. Έχω ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης και το νομοσχέδιο για την άρση οποιασδήποτε διάκρισης.

Για όλους όσους εξαιτίας της παραπληροφόρησης όχι αθώων δημοσιογραφικών οργάνων εθίγησαν ζητώ συγγνώμη», προσθέτει ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Μητσοτάκης: Ατυχής η δήλωση του Γιακουμάτου – Του ζήτησα να ανακαλέσει

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο twitter χαρακτήρισε ατυχή τη δήλωση του Γεράσιμου Γιακουμάτου ότι η ομοφυλοφιλία «είναι κολλητική αρρώστια».

«Η δήλωση του κ. Γιακουμάτου ήταν ατυχής. Του ζήτησα να ανακαλέσει & να ζητήσει συγγνώμη απ’ όσους έθιξε. Η Ν.Δ. δεν ανέχεται καμία διάκριση», ανέβασε στο λογαριασμό του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτες δηλώσεις που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια

«Απαράδεκτες» χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργού, Γεράσιμου Γιακουμάτου, σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι ομοφοβικές δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιακουμάτου, σύμφωνα με τον οποίο η ομοφυλοφιλία είναι «κολλητική αρρώστια», είναι απαράδεκτες, προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και βρίσκονται εκτός του πλαισίου των αρχών και των αξιών του πολιτισμού μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπενθυμίζουμε στον κ. Γιακουμάτο ότι η ισονομία και η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας  είναι συνταγματικά θεμελιωμένα δικαιώματα», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει: «Κάθε δημοκρατικός πολίτης, κάθε δημοκρατικό κόμμα οφείλει πάρει θέση. Αναμένουμε άμεσα από τη Νέα Δημοκρατία να καταδικάσει τις μισαλλόδοξες δηλώσεις του βουλευτή της». 

Θεοδωράκης: Αυτό που προέχει είναι τα ψηφαλάκια

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, τις δηλώσεις του Γεράσιμου Γιακουμάτου περί ομοφυλοφιλίας.

«Το διαβάζω και δεν το πιστεύω: “Όταν το παιδί παρακολουθεί παραδείγματα επιτυχημένων ομοφυλόφιλων και βλέπει να ανεβαίνει, να ανεβαίνει… κολλάει. Είναι κολλητική αρρώστια”.

Και να το δηλώνει αυτό ένας γιατρός (1η έκπληξη), σήμερα, το 2017 (2η έκπληξη), βουλευτής (3η έκπληξη) με τη νέα – Νέα Δημοκρατία – ε, εδώ πια σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος είναι ένας αυθόρμητος άνθρωπος που έχει επαφή με την πραγματικότητα και ελπίζω να βγει και να πει “έκανα λάθος”. Αυτή είναι η μία μου σκέψη, η άλλη είναι ότι τα 2/3 των βουλευτών της ΝΔ είτε απείχαν είτε καταψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης. Αλλά δεν είναι μόνο οι “δεξιοί”. Πολλοί πολιτικοί κρύβονται όταν πρέπει να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και να ανταποκριθούμε στα αιτήματα της ΛΟΑΤ κοινότητας.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καλά για ανακοινώσεις και θεωρίες… Όταν πρέπει να περάσουμε στην πράξη αυτό που προέχει (για πολλούς) είναι τα ψηφαλάκια», έγραψε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Το ΠΑΣΟΚ για τη δήλωση του Γιακουμάτου περί ομοφυλοφιλίας

Με ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος Tύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, σχολίασε τη δήλωση του Γεράσιμου Γιακουμάτου πως «η ομοφυλοφιλία είναι κολλητική ασθένεια».

«Το ερώτημα που προκύπτει μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Γιακουμάτου είναι αν ο ρατσισμός και η ομοφοβία για την Ν.Δ. είναι “κολλητική ασθένεια”, απλή ίωση ή επιδημία. Την απάντηση οφείλει να την δώσει ο κ. Μητσοτάκης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρηστίδης

Διαβάστε επίσης:

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...