Γιατί ακριβαίνουν τα κρουασάν στη Γαλλία (Εικόνες)

κρουασάν

Γιατί οι τιμές κρουασάν και μπριός μπορεί να αυξηθούν, αναρωτιέται σε μεγάλο του θέμα το Γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL, αφού παγκοσμίως οι τιμές του βουτύρου έχουν διπλασιαστεί μέσα σε ένα χρόνο και οι Γάλλοι αρτοποιοί φοβούνται ότι η τεράστια αύξηση των διεθνών τιμών του βουτύρου θα έχει συνέπειες στις τιμές των δικών τους προϊόντων και παραδοσιακά αγαπημένων λιχουδιών, όπως ακόμη οι πίτες, τα κουλούρια και τα μπισκότα, με τον  γενικό γραμματέα των παρασκευαστών μπισκότων και κέϊκ της Γαλλίας Φαμπιάν Καστανιέρ να δηλώνει πως… «μεταξύ Μαΐου 2016 και Μαίου του 2017, οι τιμές του βουτύρου έχουν εκτοξευθεί στα ύψη παρουσιάζοντας 92% αύξηση και μιλάμε για ένα συστατικό που μπορεί να αντιπροσωπεύει έως και το ένα τέταρτο της συνταγής»!

Πίσω από αυτήν την ξαφνική αύξηση της τιμής του βουτύρου, τονίζει το Γαλλικό RTL, υπάρχει η έλλειψη γάλακτος σε όλο τον κόσμο, ως αποτέλεσμα της υψηλότερης ζήτησης από τις χώρες της Ασίας και σε διεθνές επίπεδο, η ζήτηση για το γάλα είναι μεγαλύτερη από την προσφορά, προκαλώντας έτσι μια μηχανική αύξηση των τιμών και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Αρτοποιίας «FEB» εκφράζει την ανησυχία του σε ανακοίνωσή, καθώς η αύξηση των τιμών και, επομένως, η έλλειψη του βουτύρου εμφανίζεται ως μια πραγματική απειλή και προκαλεί πανικό στις αγορές: το βούτυρο είναι ένα βασικό προϊόν για τους αρτοποιούς μικρής κλίμακας και οι αυξήσεις στις τιμές τους προκαλούν ασφυκτικές πιέσεις σε αρτοποιούς και ζαχαροπλάστες στη Γαλλία…

κρουασάν

κρουασάν

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/289027-Giati-akribainoyn-ta-kroyasan-ste-Gallia-Eikones ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...