Γιατί δε συμμετέχει στο σημερινό “δια περιφοράς” συμβούλιο ο Γ.Μπουλές-Επιστολή στον πρόεδρο Σιμάκη

Επιστολή με την οποία εξηγεί τους λόγους που δε θα συμμετάσχει στο σημερινό δια περιφοράς δημοτικό συμβούλιο απέστειλε πριν λίγο στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Σιμάκη,ο επικεφαλής της Α.Δ.Κ.Ν.Γιάννης Μπουλές

Αναλυτικά ο κ.Μπουλές επισημαίνει

Προς τον πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας

Κ. Γιώργο Σιμάκη

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Σε συνέχεια προηγούμενης τοποθέτησής μου σας ενημερώνω και γραπτά ότι δεν θα συμμετέχω σε δια περιφοράς συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου εάν τα θέματα δεν είναι εξ αντικειμένου επείγοντα, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.

Σημειώνω ότι στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο υπάρχουν τέσσερα θέματα και κανένα από αυτά δεν έχει το χαρακτήρα του επείγοντος.

Ειδικότερα :

Το πρώτο θέμα αφορά αναμορφώσεις του προϋπολογισμού και η δια περιφοράς αντιμετώπισή του το υποβαθμίζει δείχνοντας έλλειψη σεβασμού στα χρήματα των δημοτών τα οποία πρέπει να γνωρίζουμε τον τρόπο που τα διαχειρίζεται η δημοτική αρχή.

Το δεύτερο θέμα αναφέρεται στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Αλήθεια δεν γνωρίζει η δημοτική αρχή Γκίζα πότε έρχονται τα Χριστούγεννα για να προετοιμάσει το πρόγραμμα και τον εορταστικό διάκοσμο του δήμου;  Που βρίσκεται το επείγον ;

Το τρίτο θέμα αφορά τον ορισμό εκπροσώπου των μαθητών στη σχολική επιτροπή.

Το τέταρτο θέμα αφορά την έγκριση μελέτης και επιλογή διαδικασίας σύναψης Δημόσιας Σύμβασης του έργου με τίτλο «ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΔΕ AΝΤΙΡΡΙΟΥ.

Γίνεται λοιπόν φανερό ότι κανένα από τα παραπάνω θέματα δεν έχει τη μορφή του επείγοντος. Όλα θα μπορούσαν να έχουν συζητηθεί σε τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ώστε όλοι οι σύμβουλοι να γνωρίζουν τις θέσεις όλων και να εκφράσουν την άποψή τους για το καθένα από αυτά. Δεν είναι δυνατόν να αποφασίζουμε για θέματα που αφορούν το δήμο μας σε προσωπική τηλεφωνική επικοινωνία μαζί σας με ένα υπέρ ή κατά. Η λήψη ορθών αποφάσεων προϋποθέτει πρωτίστως το διάλογο

Για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή θέλει να αποφύγει τη συζήτηση επειδή προφανώς  φοβάται τη δημόσια συζήτηση. Χρησιμοποιεί καταχρηστικά και παρά το νόμο, την δυνατότητα για σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου δια περιφοράς υποβαθμίζοντας τη λειτουργία του ανώτατου δημοκρατικού οργάνου του δήμου μας. 

Κύριε πρόεδρε,

Επειδή η σύγκληση και η καλή λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου είναι αποκλειστικά δική σας αρμοδιότητα, σας καλώ να προστατέψετε το σώμα από αυτές τις διαδικασίες που το υποβαθμίζουν.

Ναύπακτος  30-11-21

Με εκτίμηση

Γιάννης Μπουλές

Δημοτικός σύμβουλος, 

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...