Γιατί οι γιατροί έχουν κακό γραφικό χαρακτήρα;

Γιατί οι γιατροί έχουν κακό γραφικό χαρακτήρα;

Όλοι έχουμε προσπαθήσει κάποια στιγμή στη ζωή μας … να αποκρυπτογραφήσουμε τα γράμματα του γιατρού αλλά χωρίς επιτυχία. Ο κακός γραφικός χαρακτήρας των γιατρών δεν είναι φαινόμενο μόνο των Ελλήνων αλλά είναι κοινό στους γιατρούς όλου του κόσμου. Κι εκεί που ο καθένας από εμάς δεν μπορεί να διαβάσει ούτε μία λέξη από αυτά που γράφει ο γιατρός, έρχεται ο φαρμακοποιός που με μία ματιά και μόνο ξέρει ακριβώς τι έγραψε. Το μυστήριο αυτό έχει δημιουργήσει πονοκέφαλο σε αρκετούς ανθρώπους οι οποίοι χαρακτηρίζουν την αλφαβήτα των γιατρών σαν κάτι μεταξύ Γραμμικής Β και ιδεογραμμάτων.

Όμως πέρα από την πλάκα, ο λόγος που οι γιατροί κάνουν τόσο ακαταλαβίστικα γράμματα οφείλεται στη ρουτίνα που ακολουθούν. Ο κάθε γιατρός οφείλει να ακολουθήσει μία συγκεκριμένη διαδικασία για κάθε ασθενή η οποία σχετίζεται με όγκο εγγράφων που πρέπει να συμπληρώσει ο ίδιος. Πρόκειται για μία νομική απαίτηση που αναφέρει ότι όλα πρέπει να τεκμηριώνονται. Παρόλα αυτά το χαρτί αυτό δεν πρόκειται να δει ξανά … το φως αφού το έγγραφο καταλήγει σε κάποιο αρχείο. Με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν την όλη διαδικασία ως ύψιστη γραφειοκρατία που αποτελεί εμπόδιο στην πραγματική δουλειά που θέλουν να κάνουν και αυτή είναι η φροντίδα του ασθενούς και σωστή μέθοδος θεραπείας του, όπως αναφέρεται στο onmed.

Τα έγγραφα αυτά δεν προορίζονται για το κοινό -διότι και καλύτερα να ήταν τα γράμματα πάλι δε θα ήμασταν σε θέση να καταλάβουμε ακριβώς αυτά που θέλει να πει- αλλά για συναδέλφους τους γιατρούς ή φαρμακοποιούς. Ο λόγος που οι φαρμακοποιοί και οι ίδιοι οι γιατροί καταλαβαίνουν αυτά τα γράμματα είναι επειδή πάνω κάτω ξέρουν τι γράφει ο πρώτος. Όταν κάποιος γνωρίζει για παράδειγμα τα πιθανά φάρμακα ή την πιθανή αγωγή για μία πάθηση, τότε περιμένει να δει συγκεκριμένες λέξεις και ονομασίες στο χαρτί. Όσο και αν αυτές είναι γραμμένες με ακαταλαβίστικο τρόπο, αν ξέρει κανείς τι αναζητά, τότε αυτό “αποκαλύπτεται” μπροστά του στο χαρτί.

Βέβαια η ηλεκτρονική συνταγογράφηση βάζει ένα τέλος σ’ αυτό το μυστήριο.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/358575-Giati-oi-giatroi-echoyn-kako-graphiko-charaktera ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...