Γιατί ο δήμαρχος Αριστοτέλη υποστηρίζει ότι είναι εμπρησμός στο σπίτι του Μπίκα

Η φωτιά στην οικία του Γιώργου Μπίκα, στην Ιερισσό, ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού, όπως υποστηρίζει ο δήμαρχος της περιοχής.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Ζουμπάς στο “Αθλητικό Metropolis 95.5”

«Ο Γιώργος Μπίκας έχει σπίτι στην περιοχή της Ιερισσού, ειδοποιήθηκε ότι έπιασε φωτιά και γι’ αυτό έφτασα στο χώρο εδώ για να δω τι έχει συμβεί. Το σπίτι του Γιώργου Μπίκα βρίσκεται σε συγκρότημα με 2-3 άλλα σπίτια.

Το σπίτι του Μπίκα και το συγκρότημα από την πλευρά του είναι καμένο. Δεν ξέρει ακόμη η πυροσβεστική αν πρόκειται για εμπρησμό. Πρέπει πρώτα να γίνει πραγματογνωμοσύνη. Από αυτά που βλέπω, όμως, και χωρίς να είμαι ειδικός έχω την εντύπωση πως είναι εμπρησμός.

Αν είχε συμβεί κάτι, κάποιο βραχυκύκλωμα, το σπίτι θα έπαιρνε φωτιά από μέσα προς τα έξω. Εδώ πήρε φωτιά από έξω προς τα μέσα».

Η εστία στο μπαλκόνι και ο εξαφανισμένος σκύλος στην οικία Μπίκα

Το γεγονός ότι η φωτιά άρχισε από το μπαλκόνι και ότι το λυκόσκυλο της οικογένειας εξαφανίστηκε (!) δείχνουν πως η πυρκαγιά στην οικία του Γιώργου Μπίκα δεν ήταν ατύχημα, αλλά αποτέλεσμα εμπρησμού.

Επίσημο πόρισμα ακόμη δεν υπάρχει από τις αρχές, ωστόσο δύο στοιχεία που ήρθαν στην επιφάνεια δείχνουν πως η πυρκαγιά στην οικία του Γιώργου Μπίκα δεν ήταν ατύχημα, αλλά αποτέλεσμα εμπρησμού.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η πυρκαγιά άρχισε από το μπαλκόνι της οικίας του στη Χαλκιδική, γεγονός που οδηγεί τις αρχές στην εκτίμηση ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς αν επρόκειτο για κάποιο τυχαίο περιστατικό (π.χ. βραχυκύκλωμα) η εστία της φωτιάς θα ήταν εντός του σπιτιού.

Επιπλέον, το λυκόσκυλο της οικογένειας Μπίκα εξαφανίστηκε! Δεν έχουν βρεθεί ίχνη του, ούτε υπάρχουν αποδείξεις ότι κάηκε στην πυρκαγιά. Εικάζεται, συνεπώς, πως οι εμπρηστές φρόντισαν να απαλλαγούν από την παρουσία του για να διευκολυνθεί το έργο τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ζημιά στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα υπολογίζεται πως ξεπερνά τις 150.000 ευρώ, συνεπώς μιλάμε για ολοκληρωτική καταστροφή.

Πιθανότατα από ανθρώπινο χέρι η πυρκαγιά

Ο πύραρχος και διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολύγυρου και του νομού Χαλκιδικής, Εμμανουήλ Τσολάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο βραχυκυκλώματος στην οικία του Γιώργου Μπίκα, σε δηλώσεις που έκανε στην «ΕΡΑ ΣΠΟΡ».

Ο κ. Τσολάκης ενημερώθηκε για τη φωτιά γύρω στις 11:00 το πρωί από ιδιώτη που μένει στην περιοχή. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έσβησαν την πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε από το μπαλκόνι της οικίας του Γιώργου Μπίκα και επεκτάθηκε στα γύρω σπίτια του συγκροτήματος εξοχικών κατοικιών.

Όπως δήλωσε, το βραχυκύκλωμα αποκλείεται ως αιτία της πυρκαγιάς, ενώ τόνισε, κατά την προσωπική του άποψη, ότι μεγαλύτερη πιθανότητα υπάρχει να έχει μπει η φωτιά από ανθρώπινο χέρι, χωρίς ωστόσο να είναι κατηγορηματικός διότι περιμένει πρώτα το πόρισμα του πραγματογνώμονα.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...