Για διεύρυνση διμερών επενδύσεων συζήτησαν ο Γερμανός Πρέσβης και ο Υπ. Οικονομίας.

Για διεύρυνση διμερών επενδύσεων συζήτησαν ο Γερμανός Πρέσβης και ο Υπ. Οικονομίας.

Η ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο χωρών και η επιβεβαίωση προθέσεων για τη διεύρυνση των διμερών επενδυτικών δραστηριοτήτων, βρέθηκε στο επίκεντρο της  σημερινής συνάντησης του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου με τον νέο Γερμανό Πρέσβη Γενς Πλέτνερ.

 

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο κ. Παπαδημητρίου,  ενημέρωσε τον Γερμανό Πρέσβη για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, η οποία όπως χαρακτηριστικά είπε, «ανακάμπτει από μια δύσκολη περίοδο και με τον ελληνικό λαό να έχει κάνει πολλές θυσίες».

 

Στη συνέχεια, ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την ενίσχυση της ανάπτυξης της χώρας και την προσέλκυση επενδύσεων, όπως την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων, τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά και το νόμο Fasttrack που παρέχει διαφάνεια και ασφάλεια για τις στρατηγικές επενδύσεις προσφέροντας ένα ενδελεχή έλεγχο για την πορεία της αδειοδότησης σε κάθε στάδιο.

 

Επίσης, γνωστοποίησε στον Γερμανό Πρέσβη την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση στη δημιουργία Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζα, η οποία θα συντονίζει την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων και θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει μέσα στον επόμενο χρόνο, όπως και τη συνεργασία του Υπουργείου με την Αναπτυξιακή Τράπεζα KfW για αυτόν το σκοπό.

 

Στο ίδιο πλαίσιο, αναφέρθηκε στην νέα Αναπτυξιακή Στρατηγική που εκπονείται από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και βασίζεται στη δημιουργία καινοτόμων επιχειρήσεων που παράγουν προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας και απασχολούν υψηλής εξειδίκευσης ανθρώπινο δυναμικό.  Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν τη συνέχιση της εποικοδομητικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/295463-Gia-dieyrynse-dimeron-ependyseon-syzetesan-o-Germanos-Presbes-kai-o-Yp-Oikonomias ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...