Για κλοπή του σεναρίου του «Άβαταρ» κατηγορείται ο Τζέιμς Κάμερον

Για κλοπή του σεναρίου του «Άβαταρ» κατηγορείται ο Τζέιμς Κάμερον
Τρισδιάστατη ταινία, «ωδή» στη τεχνολογία, το βραβευμένο με Όσκαρ Άβαταρ αμφισβητείται ως προς την αυθεντικότητα του σεναρίου του. Ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη, καθώς κατηγορήθηκε για «κλοπή» ιδεών.

Ο σκηνοθέτης Έρικ Ράιντερ, πρώην εργαζόμενος της εταιρείας παραγωγής του Κάμερον, τον κατηγόρησε, διεκδικώντας αποζημίωση.

Ο Ράιντερ ισχυρίστηκε πως το Άβαταρ κινείται πολύ κοντά στις επιταγές του «KRZ 2068», μιας ιστορίας του που θα περιελάμβανε animation και ανθρωπόμορφες κλωνοποιημένες οντότητες.

Στη μήνυσή του, ο Ράιντερ υποστηρίζει ότι το διάστημα 1996-1998 ανέπτυξε την υπόθεση του «K.R.Z. 2068», το οποίο και παρουσίασε στην εταιρεία, μέσω ενός ανεξάρτητου παραγωγού, το 2000.

Τονίζει ότι υπήρχε άτυπη συμφωνία με την εταιρεία για αποζημίωση της ιδέας του, αν αυτή κάποτε γινόταν ταινία.

Ο δικαστής Άλαν Ρόζενφιλντ, από το Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, κάλεσε τον Κάμερον να παραδώσει τα χειρόγραφα του σεναρίου του Άβαταρ στους δικηγόρους του Ράιντερ.

Ωστόσο, ο δικαστής απέρριψε το αίτημα του μηνυτή για πρόσβαση σε ημερολόγια του Κάμερον.

Σύμφωνα με το «City News Service», ο Κάμερον υποστηρίζει ότι έγραψε το σενάριο πέντε χρόνια πριν ο Ράιντερ παρουσιάσει την ιδέα του στην εταιρεία.

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...