Για να στηρίξει την Ελλάδα στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους έρχεται ο Ομπάμα

Στη στήριξή του στις προσπάθειες της Ελλάδας να ξεπεράσει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και να προχωρήσει το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους της, αναμένεται να στείλει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Μιχάλης Ιγνατίου στο Mignatiou.com, όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Ομπάμα αναγνωρίζει τις θυσίες που κάνει ο ελληνικός λαός στα χρόνια της κρίσης. Μάλιστα, τονίστηκε ότι το ελληνικό ζήτημα είναι ένα θέμα με το οποίο έχει ο ίδιος ασχοληθεί προσωπικά καθ΄όλη τη διάρκεια της θητείας του. Σύμφωνα με τον Μπεν Ρόουζ, αναπληρωτή σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου Ομπάμα «ο Πρόεδρος θα επαινέσει την ελληνική κυβέρνηση για την πρόοδο που έχει κάνει στη νομοθέτηση και εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων».

Ειδικότερα, ο κ. Ρόουντς επισήμανε, ωστόσο, ότι υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει: «Συμφωνούμε με το ΔΝΤ ότι  διευθέτηση του χρέους είναι καθοριστική για να επανέλθει η βιωσιμότητα στην ελληνική οικονομία». Παράλληλα, ο κ. Ρόουνς εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει αν συνεχίσει να εστιάζει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και εάν οι δανειστές της διασφαλίσουν μεταξύ άλλων την διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες μέχρις ότου πρόεδρος να φύγει από τη θέση του» είπε ο ίδιος. Αποκάλυψε δε, ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος ήθελε χρόνια να πραγματοποιήσει αυτό το ταξίδι δεδομένης της βαθιάς φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών, της ταύτισης απόψεων για οικονομική σταθερότητα, τη συνεργασία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τη συνεργασία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...