Για πρώτη φορά Ελληνικός Οργανισμός στη Συντονιστική Επιτροπή DGC Youth Representatives του ΟΗΕ

Από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα Ηνωμένα Έθνη:

Για πρώτη φορά Ελληνικός Οργανισμός
στη Συντονιστική Επιτροπή
DGCYouthRepresentatives του ΟΗΕ

Μια μεγάλη επιτυχία για τους νέους του Δικτύου ΥουSmile και της Ομάδας Δικαιωμάτων των Παιδιών του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνειαανακοινώνουμε ότι δύο νέοι, μέλητουΕυρωπαϊκού Μαθητικού Εθελοντικού ΔικτύουYouSmileκαι της Ομάδας Δικαιωμάτων των Παιδιών του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»,έγιναν δεκτοί ωςενεργά μέλη τηςΣυντονιστικής Επιτροπής του Department of GlobalCommunications(DGC) YouthRepresentatives του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Εκπροσωπώντας «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ηΡάνια Παπαδοπούλου και ο Λευτέρης Δαφέρμοςεπιλέχθηκαν ως μέλη της Επιτροπής,μαζί με13 ακόμη νέους και νέες από όλο τον κόσμο. Η τελική επιλογή έγινε κατόπιν ατομικής συνέντευξης αφού προηγήθηκαν πολύμηνες επαφές,συζητήσεις, ενημέρωση και κατάθεσηαποδεικτικών/πιστοποιητικών για τις δράσεις και το έργο του Οργανισμού.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού«Το Χαμόγελο του Παιδιού»κ. Κώστας Γιαννόπουλος με συγκίνησηδήλωσε: «Ο Ανδρέας 25 χρόνια πριν έδωσε το καλύτερο παράδειγμα για τη δύναμη που έχουν τα παιδιά να αλλάξουν τον κόσμο μας. Είμαστε υπερήφανοι που οι νέοι μας κάνουν τη διαφορά, όχι με λόγια αλλά κάνοντας πράξη τα όνειρα για έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο. Είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδειχθούν άξιοι υπερασπιστές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των Δικαιωμάτων των Παιδιών, όπως κάνουν επάξια μέχρι τώρα. Θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων, αποφασίζοντας από κοινού με τους εκπροσώπους των κρατών για την βέλτιστη προώθηση των κρίσιμων θεμάτων που αφορούν στη νεολαία. Tα δύο παιδιά μας διαθέτουν το πάθος, τη θέληση και όλα τα απαραίτητα εφόδια για να γίνουνάριστοι πρεσβευτές, όχι μόνο του «Χαμόγελου», αλλά και της χώρας μας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών».

Η Συντονιστική Επιτροπή(SteeringCommittee)τουDepartment of GlobalCommunications(DGC)YouthRepresentativesπου συστάθηκε το 2009 έχει ως βασικό στόχο την ενίσχυση του ρόλου των νέων στα Ηνωμένα Έθνη και την ενεργή συμμετοχή τους στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν και επηρεάζουν τη ζωή τους. Αποσκοπεί στη δημιουργία τουκατάλληλου περιβάλλοντος όπου οι νέοι δεν θα θεωρούνται άτομα που χρειάζονται προστασία αλλά ενεργά μέλη της κοινωνίας και ισχυροί παράγοντες αλλαγής.

Τα μέλη της επιτροπής με θητεία ενός έτους, είναι ηλικίας από 18 έως 32 ετών και συμμετέχουν ενεργά σε φορείς (Μ.Κ.Ο.), οργανώνοντας και προωθώντας δράσεις για τους νέους, οι οποίες συμβαδίζουν με τους στόχους των Ηνωμένων Εθνών.

Παράλληλα, οι φορείς (Μ.Κ.Ο.) στους οποίους δραστηριοποιούνται, θα πρέπει να  είναι μέλη (associatedpartners) του UN Department of GlobalCommunications (τέως DepartmentofPublicInformation-DPI), να συνεργάζονται μαζί του και να λαμβάνουν ετησίως καλή αξιολόγηση.

Σχετικά με το YουSmile:

Στην Ελλάδα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει δημιουργήσει από το 2012 το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Εθελοντικό Δίκτυο YouSmile το οποίο σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά και τους νέους εθελοντές ενθαρρύνει και παρέχει εργαλεία ώστε παιδιά, νέοι και σχολικές κοινότητες να εκφραστούν ελεύθερα χωρίς τη μεσολάβηση των ενηλίκων, να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους, να ενισχύσουν τις ικανότητές τους, να αλληλεπιδράσουν και να φέρουν την αλλαγή στην τοπική και κατ΄ επέκταση στην ευρύτερη κοινωνία.

Το YouSmileσυμμετέχει σε διεθνή φόρα λήψης αποφάσεων, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Συμβούλιο της Ευρώπης, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και σημαντικά δίκτυα παιδικής προστασίας, όπως είναι το Eurochild. Με την ενεργή συμμετοχή των εθελοντών του, εκφράζει με ουσιαστικό τρόπο τη φωνή των νέων στην Ελλάδα, αλλά και νέων εθελοντών από άλλες χώρες που συμμετέχουν στις δράσεις του.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...