Για πρώτη φορά τέσσερις φιναλίστ από την ίδια χώρα σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Ανεπανάληπτο ρεκόρ από τις αγγλικές ομάδες που φέτος έκαναν… παρέλαση στα Κύπελλα Ευρώπης. καθώς και οι τέσσερις των τελικών του Champions και του Europa League είναι από το Νησί.

Οι Άγγλοι δημιουργούν, λοιπόν, ένα μοναδικό ρεκόρ, αφού ουδέποτε κατάφεραν ξανά οι εκπρόσωποί μίας χώρας να συνθέτουν τα ζευγάρια των δύο τελικών των δύο προαναφερθέντων ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Μετά τις Λίβερπουλ και Τότεναμ, που έδωσαν ραντεβού για τη Μαδρίτη στον μεγάλο τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ήταν η σειρά των Άρσεναλ και Τσέλσι να δώσουν το δικό τους για το Μπακού. Εκεί όπου οι δύο λονδρέζικές ομάδες θα διεκδικήσουν στις 29 Μαΐου το τρόπαιο του Europa League.

Μάλιστα, είναι αξιοπρόσεκτο πως οι Άγγλοι έχουν το απόλυτο στους δύο τελικούς χωρίς να βρίσκεται σε αυτόν η ομάδα που κατά τα φαινόμενα θα κατακτήσει το εγχώριο πρωτάθλημα, η Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα, δηλαδή, που έχει ήδη κατακτήσει και το League Cup στο Νησί, ενώ βρίσκεται και στον τελικό του Κυπέλλου, έχοντας τον τίτλο του φαβορί κόντρα στη Γουότφορντ.

Μοιάζει, πάντως, με την απόλυτη αποκαθήλωση μετά από μία μακρά περίοδο που οι ισπανικές ομάδες είχαν τη μερίδα του λέοντος στα μεγάλα ραντεβού, αλλά και στις κατακτήσεις τροπαίων. Το πιο σημαδιακό; Πως σε μία άτυπη τελετή παράδοσης-παραλαβής, Λίβερπουλ και Τότεναμ θα διεκδικήσουν την κορυφή της Ευρώπης μέσα στην ισπανική πρωτεύουσα.

Πηγή: Filathlos.gr

https://www.kontranews.gr/index.php/rss/category/6/rss.xml



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...