-Μπορούσαμε και μόνοι μας.Επιλέξαμε τη βάσανο της συνεργασίας και της ισχυρής αντιπολίτευσης να ελέγχει τόνισε ο δήμαρχος Βασίλης Γκίζας.

Όλα ξεκίνησαν από την τοποθέτηση του πρώην δημάρχου Π.Λουκόπουλου όταν παίρνοντας το λόγο χαρακτήρισε μεν νομότυπη τη διαδικασία για την εκλογή μελών στις επιτροπές οικονομική και ποιότητα ζωής,ωστόσο-είπε- δημιουργεί περίεργες παρατάξεις,χαρακτηρίζοντάς τες ερμαφρόδιτες.Υπάρχουν παρατάξεις στη διοίκηση είπε ο κ. Λουκόπουλος που έχουν όμως τη σφραγίδα της αντιπολίτευσης,με αποτέλεσμα να φιμώνονται οι άλλες παρατάξεις αλλά και οι επιτροπές (οικονομικη και ποιότητα ζωής) να λειτουργούν με έλλειμα δημοκρατίας.Ποιος φοβάται άραγε τη δημοκρατία διερωτήθηκε ο κ. Λουκόπουλος.Ο Κλεισθένης το 508 π.χ. ίδρυσε τη δημοκρατία και 2500 χρόνια μετά, είμαστε απέναντι στη δημοκρατίας;Ειναι κρίμα να ξεκινά η δημοτική αρχή με παραγκωνισμό των παρατάξεων.Κλείστε τα αυτιά σας στις φωνές του αυταρχισμού και της δολοπλοκής και μην παραμερίζετε κανέναν.

Γ.Γούλας:Επιχειρείτε ολοκληρωτική κατάληψη των οργάνων

Ο κ. Γούλας κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι με τον τρόπο που λειτουργεί υπό τις διατάξεις του νέου νόμου για την κυβερνησιμότητα των δήμων,ενώ θα έπρεπε βάσει αυτών των διατάξεων να υπάρχει από την πλευρά της πλειοψηφίας εκλογή 5 μελών της πλειοψηφούσας παράταξης στις επιτροπές και 2 για την αντιπολίτευση,με τον τρόπο που λειτουργεί στην ουσία παίρνει μία ακόμη έδρα ανεβάζοντάς τες στις 6 με 1 της αντιπολίτευσης.Επιχειρείτε -τόνισε ο κ. Γούλας-την ολοκληρωτική κατάληψη των διαφόρων οργάνων,παραβιάζοντας τα δικαιώματα της μειοψηφίας παρά το γεγονός ότι νομότυπα μπορεί να είστε σωστοί.Δεν έχει καμία διαφορά το 6-1 με το 5-2 στις επιτροπές πέρα από το γεγονός οτι θα δοθεί το δικαίωμα σε περισσότερους ανθρώπους να ελέγχουν αυτά τα ευαίσθητα θέματα των επιτροπών.

Γ.Μπουλές:Δεν υπήρξε ποτέ σύμπραξη αλλά προγραμματική συμφωνία

Ο κ. Μπουλές αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπάρχει σύμπραξη.Είναι αποτέλεσμα προγραμματικής συμφωνίας όπως αυτή προήλθε από το αποτέλεσμα τω δημοτικών εκλογών.Και ο εκλογικός νόμος αυτό επιτάσσει.Τη συνεργασία των παρατάξεων πάνω σε πρόγραμμα και αρχές,όπως είναι η νομιμότητα,η διαφάνεια και ο καθορισμός των ρόλων.Το ποσοστό των παρατάξεων που συνδιοικούν αγγίζουν το 60% κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά.Δεν μας υποχρεώνει κανείς για σύμπραξη,ούτε τη θέλουμε.Κάνουμε συνεργασία συμπλήρωσε ο κ. Μπουλές.Δεν μπορούμε όλοι να είμαστε στη διοίκηση.Η δημοκρατία θέλει και αντιπολίτευση

Α.Κοτσανάς:Δεν επιδιώξαμε θέσεις αλλά να καταθέσουμε τις σκέψεις μας για το δήμο μας.

Για επίδειξη ισχύος που παίρνοντας το λόγο πριν από τον δήμαρχο λετουργόντας ως άλλος δήμαρχος ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Ανδρέας Κοτσανάς αναφερόμενος στον Γιάννη Μπουλέ.Η κοινωνία τον έχει διαβάσει και η κοινωνία γνωρίζει πως έπαιξε τη δεύτερη κυριακή.Ο λόγος ήταν για τα οφίτσια τα οποία έχουν καταμεριστεί ήδη και η κοινωνία γνωρίζει.Ως αντιπολίτευση θέλαμε μια ακόμη θέση στα όργανα προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη διαύγεια και χρηστή διοίκηση.”Εκμεταλλευτήκατε” το νόμο καλυπτόμενοι πίσω από μια εγκύκλιο,ενώ πρόθεσή μας,εξ αρχής δεν ήταν οι θέσεις αλλά να καταθέσουμε τις αγωνίες μας και τις σκέψεις μας για το αύριο του δήμου.

Β.Γκίζας :Η σύμπραξη αποτελεί στεγανό στη συνεργασία κι εμείς σας θέλουμε όλους συνεργάτες και ελεγκτές

Η ποιοτική διαφορά μεταξύ συνεργασίας και σύμπραξης ανέφερε ο δήμαρχος έγκειται στο ότι η συνεργασία ανά πάσα στιγμή δεν είναι δεδομένη και θα πρέπει να υπάρχουν τα στοιχεία αυτά που θα συνέχουν τους συνεργαζόμενους,άρα είναι ένα δυναμικό στοιχείο,επιλέγοντά το ενσυνείδητα προκειμένου κανείς να μην είναι εφυσηχασμένος.Θα μπορούσαμε να καταφύγουμε στη διαδικασία της σύμπραξης,αλλά δεν την επιλέξαμε για να μην μπούμε σε μια κατάσταση αδράνειας.Το να επιλέγουμε να βάζουμε τους εαυτούς μας στη διαδικασία της αμφισβήτησης κάθε φορά,είναι μια ενσυνείδητη επιλογή για την οποία δεν πρέπει να απολογηθούμε,το αντίθετο.Η συνεργασία τόνισε ο κ. Γκίζαςε έχει και ένα ακόμη χαρακτηριστικό.

Οτι δεν περιορίζεται στους συνεργαζόμενους.Ειναι ανοιχτή προς όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου και θα είναι αυτόι που θα κάνει το δημοτικό συμβούλιο πραγματικό δημιουργό πολιτικής και αποφάσεων για το συμφέρον της κοινωνίας.Και σ’αυτή τη συνεργασία λέμε ναι σε όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου,ενώ σε αντίθετη περίπτωση μια σύμπραξη θα αποτελούσε στεγανό συνεργασίας για τις υπόλοιπες παρατάξεις.

Παρόγο που είχαμε βάσει νόμου τη δυνατότητα να διοικήσουμε και μόνοι μας,επιλέξαμε τη βάσανο της συνεργασίας με δύο ακόμα παρατάξεις αλλά και τη βάσανο της δημιουργίας μιας ισχυρής αντιπολίτευσης για να ελέγχει τη συνεργασία και τη διοίκηση,καλώντας τους ονομαστικά στο τέλος να είναι συνεργάτες και ελεγκτές σε επίπεδο γόνιμης προσφοράς στο δημοτικό συμβούλιο.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...