Για τις Γεωτεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Δωρίδας στο Ευπάλιο

Η εφαρμογή των αντιλαϊκών- μνημονιακών πολιτικών, η  εξυπηρέτηση  του τοκογλυφικού δημόσιου χρέους, των αιματηρών πλεονασμάτων και των περικοπών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, σύμφωνα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ έχουν σαν άμεσο αποτέλεσμα τη  δραματική υποχρηματοδότηση και τη συρρίκνωση,  συγχώνευση και κατάργηση των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών που έχει ανάγκη ο λαός για να ζήσει.

Στην πράξη  έρχονται αντιμέτωποι με τεράστια προβλήματα στοιχειώδους λειτουργίας οι δήμοι, οι περιφέρειες, τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, τα σχολεία και γενικά όλοι οι φορείς του ευρύτερου δημοσίου.

Η τραγική οικονομική κατάσταση των δήμων και των περιφερειών (η κρατική επιχορήγηση έχει μειωθεί κατά 80% από το 2009 ενώ οι τομείς αρμοδιότητας έχουν αυξηθεί) οδηγεί στην αδυναμία λειτουργίας τους, στην ακόμη μεγαλύτερη μείωση των κοινωνικών δαπανών, στην υποστελέχωση τμημάτων,  και σε νέα επιβάρυνση για τους δημότες και  τους εργαζόμενους. Οδηγούνται έτσι σε λύσεις  που απαξιώνουν τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Μεταθέτουν τις ευθύνες αδυναμίας εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινωνίας στους ίδιους τους εργαζόμενους, τους φέρνουν αντιμέτωπους με την τοπική κοινωνία-καλλιεργούν τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Είναι ξεκάθαρο ότι, στα πλαίσια αυτά, τόσο ο Δήμος Δωρίδας όσο και η Περιφερειακή αρχή προσπαθούν να διαχειριστούν τα αποτελέσματα της καταστροφικής  μνημονιακής πολιτικής .

Το τελευταίο διάστημα οι γεωτεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας έχουν μπει στο στόχαστρο της Δημοτικής αρχής του Δήμου Δωρίδας καθώς ο Δήμος χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα διεκδικεί τους χώρους στέγασης και λειτουργίας τους στο Ευπάλιο. Οι χώροι του πρώην ΚΕΓΕ δημιουργήθηκαν μετά από δωρεά με συγκεκριμένο σκοπό προκειμένου να στεγαστούν οι γεωτεχνικές υπηρεσίες στα πλαίσια στήριξης του αγροτικού πληθυσμού της περιοχής.

Οι Γεωτεχνικές Υπηρεσίες που αναφέρονται εξυπηρετούν με έναν σύνθετο και πολυεπίπεδο τρόπο τις ανάγκες του πρωτογενούς τομέα που στην πραγματικότητα κυριαρχεί στην οικονομία της Π.Ε. Φωκίδας.

Δήμος και Περιφερειακή αρχή δεν πρέπει να προβούν στις παραπάνω ενέργειες γιατί:

  • εντείνουν ακόμα περισσότερο τις αρνητικές συνέπειες στην αγροτική παραγωγή και στον πρωτογενή τομέα, λόγω της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, και οδηγούν στην παραπέρα ερήμωση-εγκατάλειψη των ορεινών αγροκτηνοτροφικών περιοχών της Φωκίδας και της Στερεάς.
  • Επιβαρύνει τις υπηρεσίες με κατασπατάληση χρόνου και αποσπά τους συναδέλφους από τα κύρια καθήκοντά τους.
  • Στοχοποιεί τους συναδέλφους γεωτεχνικούς του Ευπαλίου ως υπεύθυνους για τις ελλείψεις άλλων υπηρεσιών με αποτέλεσμα την καλλιέργεια ψυχικής έντασης  και ανασφάλειας
  • Επιβαρύνει τις σχέσεις των Υπηρεσιών με την τοπική κοινωνία και δημιουργεί εντάσεις, μεταξύ κοινωνικών ομάδων στην περιοχή ευθύνης των συναδέλφων.

 Καμιά μείωση των κοινωνικών υπηρεσιών. Καμιά υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών.

 Λεφτά για τις κοινωνικές δαπάνες, και τις λαϊκές ανάγκες σε υποδομές.

Για την Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...