Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου

Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου

Το Δημοτικό Θέατρο Κήπου Θεσ/νίκης, φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες από την 1η Ιουλίου έως και την 3η Αυγούστου του 2012!

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος για τις «Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου» που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, δίνοντας την ευκαιρία στους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης να παρακολουθήσουν θεατρικά σχήματα και παραστάσεις που ξεχωρίζουν στην καλοκαιρινή τους περιοδεία ανά την Ελλάδα, αλλά και σε ομάδες της πόλης να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν πρωτότυπα έργα και δρώμενα.

Με επίκεντρο το Δημοτικό Θέατρο Κήπου, φέτος θα φιλοξενηθούν εικοσιέξι παραστάσεις, από έντεκα θεατρικές ομάδες της χώρας, με κεντρικό άξονα το μουσικό θέατρο. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης Angelus Novus θα παρουσιάσει το έργο «Συσσίτιο», που δημιουργήθηκε ειδικά για τη διοργάνωση.

Οι «Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου» θα διαρκέσουν από την 1η Ιουλίου έως και την 3η Αυγούστου του 2012.

To πρόγραμμα αναλυτικά

1/7/2012: Εναρκτήρια συναυλία με ελεύθερη είσοδο
Τμήμα Θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.
«Τραγούδια για τις μέρες που έφτασαν κιόλας» – Επιλογή και επιμέλεια: Κώστας Βόμβολος – Θεατρικά τραγούδια από τον Σαίξπηρ στους Tiger Lillies και από τον Λόρδο Βύρωνα στον Μπρεχτ

2-5/7/2012: «Ο Παππούς έχει πίεση» της Δήμητρας Παπαδοπούλου με τους Κώστα Βουτσά, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου κ.α.

6-8/7/2012: «Η Κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενός αναρχικού» του Ντάριο Φο – σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Σπύρος Παπαδόπουλος – Μουσική «Κίτρινα Ποδήλατα»

10-13/7/2012: «Ιφιγένεια εν Εν Αυλίδι» του Ευριπίδη από το «Θέατρο ‘’5Η Εποχή’’» – Σκηνοθεσία Θέμης Μουμουλίδης με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τον Στέλιο Μάινα – Μουσική Κωνσταντίνος Βήτα.

16-18/7/2012: «Δον Ζουάν – Η Επιστροφή» – Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Γιώργος Κιμούλης.
Παίζουν: Ταμίλα Κουλίεβα, Φαίη Ξυλά.

19 – 20/7/2012: «Δεν ακούω – Δεν βλέπω – Δεν μιλάω» – Σκηνοθεσία Χρήστος Χατζηπαναγιώτης – Παίζουν: Δήμητρα Στογιάννη, Σπύρος Πούλης κ.ά.

22–24/7/2012: «Το συσσίτιο» από τους «ANGELUS NOVUS» – Κεντρικό κείμενο: Τζόναθαν Σουίφτ. Αλλα κείμενα: Εμμανουήλ Ροϊδη, Μποστ, Γιάννη Τσαρούχη, Μάνου Χατζιδακι, Μπέρτολτ Μπρεχτ κ.ά.
Συρραφή κειμένων και σκηνοθεσία: Δαμιανός Κωνσταντινίδης, Μουσική: Κωστής Βοζίκης.

26-27/7/2012: «Οπερα του Ζητιάνου» – του Τζον Γκέι από την ομάδα «Passatempo». Σκηνοθεσία Γλυκερία Καλαϊτζή. Μουσική Κώστας Βόμβολος.

30-31/7/2012: «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από το «Θέατρο του Νέου Κόσμου»>
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Παίζουν: Κώστας Κόκλας, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Δάφνη Λαμπρόγιαννη. Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος.

1-2/8/2012: «Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκογκόλ από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης. Διασκευή και σκηνοθεσία: Λιλή Μελεμέ. Παίζουν: Παναγιώτης Μπουγιούρης, Νικολέτα Βλαβιανού.

3/8/2012: «Μια βαλίτσα μουσική» από το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Σκηνοθεσία Θοδωρής Αμπαζής (τραγούδια από γνωστά αμερικανικά μιούζικαλ).

πηγή in.gr

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...