Γιούαν ΜακΓκρέγκορ: Μιλά για το «The Impossible», μια απίστευτη ιστορία επιβίωσης

Γιούαν ΜακΓκρέγκορ: Μιλά για το «The Impossible», μια απίστευτη ιστορία επιβίωσης
Ταϊλάνδη, Χριστούγεννα 2004. Μια οικογένεια ξεκινάει τις διακοπές των ονείρων της, οι οποίες σύντομα μετατρέπονται σε εφιάλτη. Ο Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα (Το Ορφανοτροφείο) σκηνοθετεί μια απίστευτη ιστορία επιβίωσης, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Δείτε στο βίντεο την αποκλειστική συνέντευξη του πρωταγωνιστή, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, ο οποίος μιλά για τη συμμετοχή του στο The Impossible.

«Ήθελα πολύ να παίξω σε αυτή την ταινία επειδή είμαι πατέρας. Έχω τέσσερα παιδιά. Δεν είχα υποδυθεί ποτέ έναν πατέρα σε ταινία ως τώρα. Περίεργο, γιατί είμαι πατέρας εδώ και 15 χρόνια» λέει ο ηθοποιός.

«Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ έχει κάτι το εκπληκτικό. Είναι πολύ εύκολο να μπεις στη θέση του. Προσεγγίζει τον ρόλο ταπεινά και με ειλικρινές βλέμμα» δηλώνει ο Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα.

Από την πλευρά του, ο ΜακΓκρέγκορ θυμάται τις χαρούμενες στιγμές που πέρασε στα γυρίσματα με τα δύο μικρά αγόρια που υποδύονται τους γιους του. «Στην αρχή ήταν ντροπαλά και με κοίταζαν από απόσταση. Μετά ήταν συνέχεια δίπλα μου. Αυτά τα αγόρια θα είναι οι καλύτερες αναμνήσεις μου από την ταινία» δηλώνει ο ηθοποιός.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της ταινίας είναι το τσουνάμι. «Το να δούμε να ζωντανεύουν οι εικόνες που έχουμε παρακολουθήσει στην τηλεόραση, ήταν κάτι το εκπληκτικό» λέει ο ΜακΓκρέγκορ.

«Υποθέτω ότι είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσει ο άνθρωπος το μέγεθος μιας τέτοιας καταστροφής. Δύσκολα συλλαμβάνει ο νους σου ότι σκοτώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι. Ίσως μέσα από την εμπειρία μιας οικογένειας το κατανοούμε καλύτερα. Και αν αυτό συμβεί ξανά ίσως ο κόσμος ταυτίζεται περισσότερο με τον πόνο και το τραύμα αυτού του γεγονότος και να θέλει περισσότερο να βοηθήσει. Αυτός θα ήταν ένας καλός σκοπός για την ταινία» προσθέτει ο Σκωτσέζος ηθοποιός.

Ο ΜακΓκρέγκορ επισημαίνει ότι η μεγάλη πρόκληση ήταν να αποδοθεί με αληθοφάνεια το στόρι, αφού στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα: «Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι ήμασταν εκεί, που συνέβη. Κάναμε γυρίσματα στο ίδιο ξενοδοχείο, όπου έμενε η οικογένεια, όταν το τσουνάμι χτύπησε την ακτογραμμή. Στεκόμασταν στο ίδιο σημείο, όπου στεκόταν η οικογένεια το 2004. Πολλοί, από το ταϊλανδέζικο συνεργείο που χρησιμοποιήσαμε, είχαν θύματα από το τσουνάμι. Άρα περιβαλλόμασταν όλη την ώρα από ανθρώπους που είχαν εμπειρία, από πρώτο χέρι, της συγκυρίας που προσπαθούσαμε να ανακατασκευάσουμε».

Η ταινία The Impossible θα αρχίσει να προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες από τη 1η Ιανουαρίου του 2013.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...