Γιώργος Βασιλειάδης: «Οι κανόνες είναι για όλους, όσο ισχυροί και αν είναι»

Γιώργος Βασιλειάδης: «Οι κανόνες είναι για όλους, όσο ισχυροί κι αν είναι»

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ                                                              

 «Υπάρχουν κανόνες και όλοι θα πρέπει να παίξουν με αυτούς, όσο ισχυροί κι αν είναι». Σαφές ήταν το μήνυμα του νέου υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, στη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο αθηναϊκό πρακτορείο.

Ο 39χρονος «αδιάφθορος», όπως τον αποκαλούν μετά την πετυχημένη του πορεία στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του αθλητισμού, έχει τεράστια εμπειρία σε θέματα διαφθοράς.

Ο κ. Βασιλειάδης διαδέχθηκε τον Σταύρο Κοντονή, που είναι ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης, και ξεκαθάρισε ότι σκοπός του είναι η «απόλυτη διαφάνεια και η κάθαρση», ενώ σημείωσε ότι «δεν φοβόμαστε να συγκρουστούμε με κανένα, αλλά δεν θα είμαστε από την αρχή σε συγκρουσιακή τροχιά», και υπενθύμισε προς κάθε κατεύθυνση ότι «με αυτή την κυβέρνηση οι κανόνες εφαρμόζονται και θα εφαρμοστούν.»

Αν το παρελθόν αποτελεί οδηγό για το μέλλον, ο Γιώργος Βασιλειάδης, μάχιμος δικηγόρος, ως επικεφαλής της γενικής γραμματείας διαφθοράς, συνέβαλε στην αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς, με σταθμό τη συνεργασία με το γερμανικό κρατίδιο Βεστφαλίας ? Ρηνανίας, προκειμένου να φτάσει στις ελληνικές αρχές η λίστα Μπόργιανς.

-Κύριε Υπουργέ καταρχήν συγχαρητήρια αλλά θα προσθέσω και κουράγιο, γιατί νομίζω ότι θα χρειαστεί.

«Είναι μεγάλη τιμή καταρχήν και μεγάλη ευθύνη να διαδέχεσαι ένα  πετυχημένο υπουργό με πολύ μεγάλο έργο στο διάστημα που είχε αναλάβει το χαρτοφυλάκιο αυτό θα συνεχίσω, θα προσπαθήσω να συνεχίσω στον ίδιο ρυθμό και στην ίδια φιλοσοφία».

-Φεύγετε από ένα πολύ δύσκολο χώρο, αλλά εντάσσεστε επίσης σε ένα άλλο δύσκολο χώρο, πάλι με στόχο θεωρώ την καταπολέμηση της διαφθοράς, που είναι και το μεγάλο κυρίαρχο πρόβλημα.

«Νομίζω ότι πλέον μπορώ να πω ότι είναι μαθημένα τα βουνά στα χιόνια, πραγματικά έχουμε μάθει να δουλεύουμε σκληρά, η κεντρική γραμμή της κυβέρνησης είναι διαφάνεια παντού και σε αυτό το πλαίσιο δουλεύουμε όλοι σε κάθε υπουργείο, έτσι δε νομίζω ότι θα κάνω κάτι διαφορετικό από αυτό που έκανα μέχρι τώρα.

Με τον κ. Κοντονή έτσι και αλλιώς συνεργαζόμασταν στενά όλα αυτό το διάστημα και σκοπός μας είναι η απόλυτη διαφάνεια και η κάθαρση παντού. Επίσης να μην μείνουμε μόνο στον επαγγελματικό αθλητισμό, να μιλήσουμε για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τα προβλήματα που υπάρχουν  και τις παρεμβάσεις που πρέπει να κάνει η πολιτεία για να προχωρήσουμε μπροστά».

-Σίγουρα ο κόσμος γνωρίζει καλά, ότι πράγματα και δομές χρόνων δεν μπορούν να αλλάξουν από την μία στιγμή στην άλλη, από την μία μέρα στην άλλη. Όμως νομίζετε ότι τελικά, η μάχη της διαφάνειας και η μάχη κατά της διαφθοράς είναι μία μάχη που μπορεί να κερδιθεί;

«Τα πάντα μπορούν να κερδιθούν εφόσον υπάρχει πολιτική βούληση και δεν υπάρχουν δεσμεύσεις απέναντι σε κανέναν. Επομένως είμαι αισιόδοξος, σαφώς και χρειάζεται χρόνος, σαφώς χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, αλλά έχουμε μάθει να δουλεύουμε σκληρά το έχουμε αποδείξει από όλα τα πόστα, όλο αυτόν τον ενάμισι χρόνο της διακυβένρησης. Νομίζω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε προς όφελος όλης της κοινωνίας».

-Υπάρχουν ανοικτά πάρα πολλά θέματα, όπως και εσείς θα παρακολουθείτε και με την ΕΠΟ και με την FIFA. Ποιες είναι οι δικές σας προτεραιότητες για το επόμενο αμέσως χρονικό διάστημα;

«Δεν θα ήθελα αυτή την στιγμή να μιλήσω για προτεραιότητες, θα ήθελα να κάνω μια κουβέντα με τον απερχόμενο και νυν υπουργό δικαιοσύνης. Με την ομάδα μου θα μελετήσουμε και θα προβούμε σε δηλώσεις το επόμενο διάστημα. Δεν μας αρέσουν τα μεγάλα λόγια και δεν μου άρεσαν ποτέ τα μεγάλα λόγια.

Αν παρατηρήσετε, πάντα απέφευγα τις βαρυσήμαντες δηλώσεις. Θα δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε το σκοπό μας. Περισσότερες λεπτομέρειες, δεν θα ήθελα να πω σήμερα, θα ήθελα να τα αφήσουμε για το επόμενο διάστημα».

-Τα μεγάλα λόγια δεν αρέσουν και στον κόσμο, γιατί τα έχει ακούσει πάρα πολλές φορές  τα προηγούμενα χρόνια. Οι φίλαθλοι, οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον αθλητισμό, αυτοί που θέλουν να γυρίσουν στα γήπεδα, κατανοούν ότι απέναντι υπάρχουν μεγάλα εμπόδια, ισχυροί παράγοντες, που εντάσσονται στην πολιτική, στον αθλητισμό και την οικονομία. Είστε αποφασισμένος, εσείς προσωπικά, η πολιτεία να τους αντιμετωπίσει και να τους αφήσει πίσω, δημιουργώντας ένα νέο πεδίο για τη νεολαία;

«Υπάρχουν κανόνες και όλοι θα πρέπει να παίξουν με αυτούς τους κανόνες, όσο ισχυροί και να είναι. Και οι κανόνες με αυτή την κυβέρνηση εφαρμόζονται και θα εφορμοστούν. Δε φοβόμαστε να συγκρουστούμε με κανέναν.

Δεν είμαστε από την αρχή σε συγκρουσιακή τροχιά. Θέλουμε να τηρηθούν οι κανόνες, εφόσον δεν τηρούνται θα κάνουμε ότι χρειάζεται ως οργανωμένη πολιτεία, ότι απαιτείται και ότι μπορεί να κάνει η οργανωμένη πολιτεία για να τηρηθούν οι κανόνες».

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...