Γιώργος Πιτσιλής: Οι φορολογούμενοι γλίτωσαν 1,8 εκατ. επισκέψεις στην εφορία εν μέσω πανδημίας

Γιώργος Πιτσιλής: Οι φορολογούμενοι γλίτωσαν 1,8 εκατ. επισκέψεις στην εφορία εν μέσω πανδημίας
Πιτσιλής: Οι φορολογούμενοι γλίτωσαν 1,8 εκατ. επισκέψεις στην εφορία εν μέσω πανδημίας

Κάνοντας χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) οι φορολογούμενοι γλίτωσαν περισσότερες από 1, 8 εκατομμύρια επισκέψεις στις εφορίες εν μέσω πανδημίας, δήλωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, κατά τη διάρκεια παρουσίασης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ για φυσικά πρόσωπα, επαγγελματίες, επιχειρήσεις και φορείς.

Στόχος για το 2021 σύμφωνα με τον Γ. Πιτσιλή είναι η ψηφιακή αναβάθμιση της ΑΑΔΕ μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Προς αυτή την κατεύθυνση μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή για τις επιχειρήσεις η ψηφιακή έκδοση παραστατικών τιμολογίων και αποδείξεων με ταυτόχρονη ενημέρωση των ηλεκτρονικών βιβλίων ενώ μέσα από τα δεδομένα του Mydata θα προσυμπληρώνονται οι δηλώσεις ΦΠΑ. Ο διοικητής της ΑΑΔΕ επισήμανε ότι πλέον θα είναι εφικτή η ψηφιακή έκδοση ΑΦΜ ενώ θα δίνεται η δυνατότητα μεταβολής ΚΑΔ και δημιουργίας υποκαταστήματος μέσω του Taxisnet.

Κατά τη διάρκεια του 2020 η ΑΑΔΕ συγκέντρωσε 2,7 εκατομμύρια λογαριασμούς IBAN, φτάνοντας στα 4 εκατομμύρια.

Συνολικά η ΑΑΔΕ εξυπηρετεί τους πολίτες μέσα από περίπου 80 ψηφιακές υπηρεσίες.

Μέσω της πλατφόρμας MybusinessSupport καταβλήθηκαν πάνω από 7,8 δισ. ευρώ.σε 737.000 επιχειρήσεις που συμμετείχαν στους 6 κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Στην εφαρμογή Myθέρμανση  για το επίδομα θέρμανσης υποβλήθηκαν 690.000 αιτήσεις

Στην εφαρμογή για τις δηλώσεις Covid που αφορούν τα μειωμένα ενοίκια που εισέπραξαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων ήδη 232.000 ΑΦΜ έχουν λάβει 44,5 εκατ. ευρώ μέσω συμψηφισμών και  είναι έτοιμες για συμψηφισμό άλλες 15.000 αιτήσεις. Συνολικά 365.000 δικαιούχοι έχουν λάβει πάνω από 187 εκατ. ευρώ είτε μέσω συμψηφισμών, είτε με πίστωση του τραπεζικού τους λογαριασμού ενώ μέχρι τις 20 Απριλίου αναμένεται η καταβολή των ποσών που δικαιούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Στην πλατφόρμα MyCar πραγματοποιήθηκαν το 2021 135.000 ψηφιακές ακινησίες οχημάτων και παράλληλα εκδόθηκαν 685.000 αποδεικτικά μη οφειλής τελών κυκλοφορίας.

Επίσης χορηγήθηκαν 125.000 κλειδάριθμοι με ταυτοποίηση μέσω τηλεφώνου και 12.500 μέσω βιντεοκλήσης.

Ακόμη, μέσω της εφαρμογής myProperty για τις ηλεκτρονικές μεταβιβάσεις ακινήτων έχουν ήδη αποσταλεί ηλεκτρονικά 600 δηλώσεις φόρου μεταβίβασης.

Πηγή: real.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...