Γκίζας: Ο εσωτερικός έλεγχος είναι απαραίτητος για κάθε σύγχρονη διοικητική μονάδα

Δήλωση του κ. Γκίζα στο Nafpaktianews.gr για την ανακοίνωση του ΠΟΕΟΤΑ

Ο εσωτερικός έλεγχος είναι απαραίτητος για κάθε σύγχρονη διοικητική μονάδα και θα προχωρήσει άμεσα. Ήδη έχει ξεκινήσει η διενέργειά του από τους ελεγκτές που τον ανέλαβαν και συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς.

Για το θέμα αυτό είμαι αποφασισμένος! Όλοι θα ελεγχθούμε και θα ελεγχόμαστε συνεχώς. Και πρώτος ο δήμαρχος, ο οποίος έχει την ευθύνη της λήψης των αποφάσεων, οι αντιδήμαρχοι και το σύνολο των υπαλλήλων. Πρόθεσή μας είναι ο έλεγχος να είναι άμεσος και αποτελεσματικός. Διαδικασίες τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας και σύστασης από την αρχή τμήματος εντός του δήμου, στελεχωμένου από υπαλλήλους του, αφορούν στο μέλλον και όχι στο παρόν, είναι χρονοβόρες, απαιτούν, σε κάθε περίπτωση εκπαίδευση, σχετική εμπειρία και προσωπικό, προυποθέσεις τις οποίες ο δήμος, στην παρούσα φάση, δε διαθέτει και δεν είναι δυνατόν για τους λόγους αυτούς να παραπέμψουμε τον εσωτερικό έλεγχο στο μέλλον! Άλλωστε πολλοί δήμοι έχουν επιλέξει το συγκεκριμένο δρόμο της ανάθεσης σε εξωτερικό ελεγκτή, αφού ο νομοθέτης δίνει το δικαίωμα αυτό. Μάλιστα, ακόμη και μετά από τη σύσταση του σχετικού τμήματος, ο εσωτερικός έλεγχος μπορεί να ανατίθεται σε εξωτερικούς ελεγκτές, διότι ένας εξωτερικός ελεγκτής μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του με μεγαλύτερη αμεροληψία, απαλλαγμένος από το ψυχολογικό βάρος του ελέγχου της εργασίας των συναδέλφων του, ενώ ταυτόχρονα καθίσταται δυνατός και ο έλεγχος της λειτουργίας της οργανικής μονάδας του εσωτερικού ελέγχου.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος διότι ο δήμος μας απέκτησε ένα τόσο χρήσιμο εργαλείο προς όφελος των δημοτών στοχεύοντας στην ορθή και αποτελεσματική λειτουργία όλων μας, αιρετών και υπαλλήλων.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...