Δεν μπορώ να καταλάβω εγώ,το σύνολο των παρατάξεων που συνδιοικούμε,αλλά και ο κόσμος,τους λόγους που ο κ.Μπουλές αποχώρησε.Και ήταν καθαρά προσχηματικός.Αν προσπαθεί να δημιουργήσει άλλοθι και να πει πράγματα που δε στέκουν πουθενά,αυτό είναι δικό του θέμα.

Δεν θα μπω στη λογική των δικών του χαρακτηρισμών (σ.σ.Έλλειμα πολιτικής ηθικής) για τα οποία όλη η κοινωνία τα παρακολουθεί και κρινόμαστε γι’αυτά και σε κάθε περίπτωση φέρουμε την ευθύνη των όσων λέμε.

Ωστόσο είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω αφού αφορά μια διαδικασία του δημοτικού συμβουλίου,που αφορά την εκλογή μελών της οικονομικής και της επιτροπής ποιότητας ζωής.Με αυτό τον τρόπο ξεκίνησε την τοποθέτησή του,στα όσα διαδραματίστηκαν στην ειδική συνεδρίαση για εκλογή προεδρείου Δ.Σ. και επιτροπών του δήμου στην Παπαχαραλάμεπιο αίθουσα,απαντώντας επί της ουσίας στον κ. Μπουλέ για τον τρόπο που επιθυμούσε να καταρτίσει το δικό του ψηφοδέλτιο υποψηφίων για την εκλογή μελών της Οικονομικής επιτροπής.

Το ψηφοδέλτιο που κατέθεσε ο κ. Μπουλές έχει την τυπική και ουσιαστική νομιμότητα ως επικεφαλής δηματικής παράταξης,όταν τα 4/5 της παράταξής του όπως την ορίζει ο νόμος είναι αντίθετοι σ’αυτό;Τι ισχύει εδώ;Η ενός ανδρός αρχή;Ο επικεφαλής κάνει ότι θέλει;Ο νόμος είναι σαφής.Και μιλά για την παράταξη.Ορίζει η παράταξη.Αυτό είναι δημοκρατικό και η πολιτική ηθικη;Ορίζεται ως πολιτική ηθική;

Το ψηφοδέλτιο καταρτίζεται ενιαίο από την παράταξη.Μπορούν να υπάρχουν περισσότερες από μία υποψηφιότητες,γιατί έτσι ορίζει ο νόμος.Μπορεί το σύνολο των στελεχών μιας παράταξης να θέσει υποψηφιότητα.Δεν μπορεί αυτό να ακυρωθεί με απόφαση του ενός αλλά από την πλειοψηφία των εκλεγμένων συμβούλων της παράταξης.Αν συνεννοηθείτε να υπάρξει ένας υποψήφιος,μπορεί να συμβεί.Αλλά κατόπιν συνεννοήσεως.Δεν μπορείτε να λέει “Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν” ένας άνθρωπος που έχει υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση επί χρόνια.

Και φιμώνουμε την επιθυμία ενός στελέχους της παράταξής σας που δεν έχει διαγραφεί,λέγοντας “Μόνον εγώ”.Τιμά αυτό,τους συνεργάτες σας και το δημοτικό συμβούλιο;

Είναι δική σας ευθύνη και εκτεθήκατε προσωπικά.Πρόκειται για πολιτικό ατόπημα και προσωπικό σφάλμα που σας εκθέτει.

Ενώ γνωρίζετε τους συσχετισμούς,επιλέγετε να τραβήξετε μια γραμμή αντιδημοκρατική.Δεν μπορείτε να εκβιάζετε ούτε το συμβούλιο,ούτε το προεδρείο,αλλά και ούτε να ερμενεύεται ο νόμος σύμφωνα με τα κριτήρια του καθενός.Ο νόμος είναι σαφής,ορίζει και εμείς ως δημοτικό συμβούλιο έχουμε λόγο επί του νόμου,ακόμα κι αν αφορά ενδοπαραταξιακή υπόθεση αφού αφορά τη συγκρότηση της Οικονομικής επιτροπής.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...