Γλίτωσε από της φάλαινας τα δόντια ένας πελεκάνος

Γλίτωσε από της φάλαινας τα δόντια ένας πελεκάνος
Δεν φαίνονταν να υπήρχαν και πολλές πιθανότητες να τη γλιτώσει ο πελεκάνος της φωτογραφίας όταν τα σαγόνια μιας μεγάπτερης φάλαινας άνοιξαν ακριβώς από… κάτω του.
Αρχικά εξαφανίζεται μέσα στο τεράστιο στόμα της φάλαινας αλλά στη συνέχεια καταφέρνει να αναδυθεί και τελικά να σωθεί έστω την τελευταία στιγμή. Για μερικές δραματικές στιγμές ο πελεκάνος χτυπά απελπισμένα τα φτερά του πριν καταφέρει να απογειωθεί και να δει τα σαγόνια της φάλαινας να κλείνουν πίσω του.

Φαίνεται πως το πουλί επιχείρησε να βουτήξει κυνηγώντας ένα κοπάδι ψάρια την ίδια ώρα που αναζητούσε το φαγητό της και η φάλαινα, στη θάλασσα ανοιχτά της Καλιφόρνια, με αποτέλεσμα να βρεθεί μέσα στην τεράστια στοματική κοιλότητα της φάλαινας.

Φαίνεται βέβαια πως η φάλαινα δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον στο ενδεχόμενο να γίνει ο πελεκάνος το φαγητό της κι έτσι αντί να βουτήξει στα βάθη όπου το πουλί θα έβρισκε σίγουρο θάνατο, ανοίγει και πάλι το στόμα της και έτσι ο φτερωτός αιχμάλωτος βρίσκει ευκαιρία να ξεφύγει.

Τις φωτογραφίες τράβηξε ο ερασιτέχνης φωτογράφος Rob Bishop που ζει κοντά στο σημείο όπου έγινε αυτή η συνάντηση.

«Υπήρχαν ασυνήθιστα μεγάλοι πληθυσμοί μικρών ψαριών φέτος και πάρα πολλοί πελεκάνοι βουτούσαν για να φάνε. Τους ακολουθούσαν φάλαινες που έφταναν εδώ για τον ίδιο σκοπό. Οι φάλαινες αναδύονται από το νερό με το στόμα ανοιχτό και στη συνέχεια το κλείνουν πριν καταδυθούν και πάλι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο πελεκάνος βουτούσε την ώρα που η φάλαινα αναδυόταν κι έτσι βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή», αφηγήθηκε ο φωτογράφος.

«Μόλις ο πελεκάνος πέταξε, η φάλαινα έκλεισε και πάλι το στόμα της».

Η μεγάπτερη φάλαινα- Megaptera novaeangliae – φτάνει σε μήκος από 12 έως 16 μέτρα και ζυγίζει περίπου 36 τόνους. Κάθε χρόνο ο μεγάπτερες φάλαινες διανύουν χιλιάδες χιλιόμετρα και τρώνε μόνο το καλοκαίρι!

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...