Γλυτώσαμε από τα λιοντάρια δεν θα μας φάνε τα σκουλίκια

Γλυτώσαμε από τα λιοντάρια δεν θα μας φάνε τα σκουλίκια

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ της χώρας γλύτωσε από τα λιοντάρια, εννοώντας την Τρόικα και τα εφιαλτικά μνημόνια και δεν πρόκειται να τη φάνε τα σκουλήκια, δηλαδή οι ξένοι κερδοσκόποι.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ αυτό έκανε κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας μετά την κερδοσκοπική επίθεση που δέχτηκαν την Τετάρτη οι τραπεζικές μετοχές με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ο γενικός δείκτης.

Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ πτώση των μετοχών ήταν αδικαιολόγητη σύμφωνα με την κυβέρνηση και αποδίδεται σε βρόμικα κόλπα κερδοσκοπικών κεφαλαίων και στη σπέκουλα που επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία για να γκριζάρει την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια και να δημιουργήσει κλίμα αβεβαιότητας. Άλλωστε τα δημοσιονομικά έχουν μπει πλέον σε τροχιά βιώσιμη, όπως επισήμανε ο Γιώργος Χουλιαράκης.

Η ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ που ταλαιπώρησε τη χώρα για πολλά χρόνια υποχώρησε. Η πιστοληπτική ικανότητα αναβαθμίζεται και το κόστος δανεισμού μειώθηκε.

ΒΕΒΑΙΑ τα κερδοσκοπικά κεφάλαια δεν ενδιαφέρονται για τα πραγματικά μεγέθη της οικονομίας ούτε για την κατάσταση των τραπεζών.

ΟΙ ΓΥΠΕΣ τρέφονται από την κερδοσκοπία και το περιβάλλον που διαμορφώθηκε μετά την πολυεπίπεδη κρίση που μαστίζει την Ιταλία προσφέρεται για σορτάρισμα ρηχών χρηματιστηριακών αγορών όπως η ελληνική.

ΑΛΛΩΣΤΕ ο μεγάλος τζίρος που κατέγραψε το χρηματιστήριο τη «μαύρη Τετάρτη» αποκαλύπτει ότι μετά το σορτάρισμα των τραπεζικών μετοχών οι ίδιοι οι κερδοσκόποι αγόραζαν σε εξευτελιστικές τιμές για να αποκομίσουν υπερκέρδη μέσα σε λίγες ημέρες.

ΒΕΒΑΙΩΣ ευθύνες για τη λειτουργία της Κεφαλαιαγοράς υπάρχουν. Όταν οι εποπτικές αρχές δεν έκαναν απολύτως τίποτα για τη φούσκα Folli Follie τότε οι κερδοσκόποι βρίσκουν άλλοθι για να διαμορφώσουν το κατάλληλο κλίμα και να κάνουν τα παιχνίδια τους.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/343881-Glytosame-apo-ta-liontaria-den-tha-mas-phane-ta-skoylikia ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...