Γουάτσα: Είμαι αισιόδοξος, πλησιάζει η ώρα της ανάπτυξης στην Ελλάδα!

Η Ελλάδα έχει διανύσει σημαντικό δρόμο και έχει πραγματοποιήσει σοβαρές μεταρρυθμίσεις που θα την οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση, τόνισε ο επικεφαλής του ομίλου Fairfax, κατά την τοποθέτησή του, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ασφαλιστική εταιρεία Eurolife ERB, που πραγματοποιήθηκε εχθές το βράδυ, στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου. «Είμαι αισιόδοξος για την Ελλάδα, πλησιάζει η ώρα της ανάπτυξης», είπε ο μεγαλοεπενδυτής, που έχει ποντάρει Ελλάδα και το έδειξε έμπρακτα και προ μηνών με την αγορά της Eurolife.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του ομίλου Fairfax είπε ότι η ανάπτυξη που μπορεί να επιτευχθεί θα είναι μεγαλύτερη από ό,τι αναμένουν οι περισσότεροι αναλυτές, αλλά  απαιτούνται ακόμη σημαντικά στοιχεία, όπως η ύπαρξη οικονομικής ελευθερίας και ένα φιλικό για τις επιχειρήσεις περιβάλλον, υπογραμμίζοντας ότι όταν οι εταιρείες αναπτύσσονται, οι κοινωνίες ευημερούν.

Ο ίδιος, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε δύο παράγοντες, που παρουσίασε ως προϋπόθεση για την επίτευξη του στόχου αυτού. Την άρση των τραπεζικών περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων και την πρόσβαση της χώρας στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου. Όπως είπε, αν αρθούν τα Capital Controls θα έρθουν νέα κεφάλαια, όπως συνέβη στην Κύπρο, ενώ χαρακτήρισε κρίσιμο να αποκτηθεί πρόσβαση στις αγορές. «Όταν αλλάξουν αυτά, θα κρατάτε τη μοίρα σας στα χέρια σας», δήλωσε.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/286192-Goyatsa-Eimai-aisiodoxos-plesiazei-e-ora-tes-anaptyxes-sten-Ellada ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...