Γύρισε τούμπα το ματς με 10 η Λάρισα, 2-1 τη Βέροια

Nίκη που της δίνει… τεράστια βαθμολογική ανάσα κατάφερε να πάρει η ΑΕΛ (13 βαθμούς) κόντρα στην Βέροια (8 βαθμούς), παρότι βρέθηκε να χάνει με 0-1, ενώ έμεινε και με δέκα ποδοσφαιριστές!

Χρειάστηκαν να περάσουν… δεκαέξι λεπτά (!) ώστε να αρχίσει η αναμέτρηση στο «AEL FC Arena» και ανάμεσα στις δυο ομάδες. Και αυτό εξαιτίας των καπνογόνων και των βεγγαλικών που χρησιμοποιήσαν οι φίλαθλοι της Λάρισας.

Η Βέροια μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και είχε την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα. Συγκεκριμένα ο Κάλβο έκανε ωραία ενέργεια, επιχείρησε το σουτ, ωστόσο ο Ξενοδόχοφ απόκρουσε, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.

Στη συνέχεια η ΑΕΛ ισορρόπησε την αναμέτρηση. Στο 43΄ ο Ναζλίδης ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ, ωστόσο, το σουτ του δεν ανησύχησε τον Καντιμοίρη. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ντέλετιτς σπατάλησε καλή ευκαιρία για την ΑΕΛ, καθώς έφτασε η μπάλα σε αυτόν μέσα στην περιοχή, ωστόσο το αριστερό πλασέ του ήταν χλιαρό.

Στο 45’+8′ το σκορ άνοιξε για την Βέροια. Συγκεκριμένα ο Άρτσε είδε τον Κάλβο να κινείται εκτός της περιοχής, του πέρασε την μπάλα, με τον Ισπανό να συγκλίνει εντός της περιοχής, όπου με ένα καταπληκτικό συρτό σουτ, νίκησε τον Ξενοδόχοφ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ωστόσο, πως ο δεύτερος βοηθός είχε δείξει ότι ο Μαλόν σε εναέρια μονομαχία έκανε επιθετικό φάουλ στον Ικαούνιεκς αλλά ο διαιτητής το πήρε πάνω του, δείχνοντας να συνεχιστεί το ματς. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Κάλβο πέτυχε το 0-1.

Στο 45’+10′ η Βέροια πλησίασε στο 0-2, με τους αμυντικούς της ΑΕΛ να μην μπορούν να απομακρύνουν την μπάλα όπως θα ήθελαν, ωστόσο ο Καπετάνος δεν κατάφερε να βρει την μπάλα όπως θα ήθελε, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του.

Στο δεύτερο μέρος, ο Σάκης Τσιώλης πέρασε τον Γκαγιέχο στη θέση του Γκόλια και αυτός φρόντισε μετά από εννέα λεπτά να τον δικαιώσει! Συγκεκριμένα ο Ρέντζας έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Καντιμοίρη να κάνει κακή έξοδο και τον Γκαγιέχο να γράφει το 1-1!

Τρία λεπτά αργότερα, ο Γκαγιέχο και πάλι έκανε σέντρα-σουτ, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Καντιμοίρη.

Στο 59’ όμως, ήρθε η αποβολή για την ΑΕΛ, όταν ο Ντοντό έπεσε εντός της περιοχής ζητώντας πέναλτι, με τον Φωτιάδη να του δείχνει την κίτρινη κάρτα θεωρώντας πως έκανε θέατρο. Το ριπλέι, φαίνεται πως τον δικαιώνει, καθώς δεν υπάρχει επαφή.

Στο 76′ είχε δoκάρι η Βέροια. Ο Άρτσε έκανε τη σέντρα, ο Λινάρδος πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Η ΑΕΛ συνέχισε να πιέζει, κερδίζοντας τελικά πέναλτι στο 81’. Ο Ναζλίδης μπήκε στην περιοχή, πέρασε στην κόντρα τον Χαροντάκη, και ο αμυντικός της Βέροιας κράτησε απλωμένο το πόδι του, ανατρέποντας τον αντίπαλο του. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ναζλίδης, ο οποίος πλάσαρε στο κέντρο, κι ενώ ο Καντιμοίρης επέλεξε να πέσει στα αριστερά γράφοντας το 2-1.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ο Χαροντάκης δοκίμασε ένα σουτ με τον Ξενοδόχοφ να μπλοκάρει, ενώ στο 91’ ο Κουτσιανικούλης έκανε το σουτ, με τον Καντιμοίρη να μπλοκάρει επίσης.

Αποτέλεσμα η ΑΕΛ να πάρει τη νίκη με 2-1, η οποία την ανεβάζει στην βαθμολογία, κόντρα σε μια Βέροια η οποία παραμένει στις χαμηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

ΑΕΛ: Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Φάρκας, Γκόλιας (46’ Γκαγιέχο), Μονιάκης, Φατιόν, Μασαλεσά, Ντοντό, Ντέλετιτς, Ικαούνιεκς (46’ Κουτσιανικούλης), Ναζλίδης (88’ Τικίτο)

Βέροια: Καντιμοίρης, Μαλόν (80’ Μίλιεβιτς), Ασίγκμπα, Καλί, Χαροντάκης, Λινάρδος, Μπαλάφας, Άρσε, Σαρπόνγκ (63’ Βασιλαντωνόπουλος), Κάλβο, Καπετάνος

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...