Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, στο στάδιο των ερωτήσεων, o δημοτικός σύμβουλος της “Ανανέωσης και Δημιουργίας” Γιώργος Ασημακόπουλος έθεσε δύο θέματα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Για το χρονοδιάγραμμα του νέου Ειδικού Σχολείου, μάθαμε -επισημαίνει ο κ. Ασημακόπουλος-ότι θα παραδοθεί σε επτά μήνες. Είχαμε ρωτήσει ξανά τον Φεβρουάριο, ώστε να διερευνήσουμε πιθανές επιλογές ώστε η οδός Αθανασοπούλου να αποδωθεί στην κυκλοφορία, έστω και εν μέρει.
Επομένως και σύμφωνα με όσα μας είπαν, σύντομα η οδός Αθανασοπούλου θα δωθεί ξανά σε κυκλοφορία. Ένας πολύ σημαντικός κυκλοφοριακά δρόμος, αφού είναι η μόνη δίοδος από δύση προς ανατολή μετά την υπερφορτωμένη Μεσολογγίου. Ο δρόμος έχει φραχτεί ώστε να λειτουργεί ως προαύλιο για το σχολείο, με απόφαση της τότε Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας.

Για τα μπάζα και το αμμοχάλικο στην περιοχή της Βαριάς

2) Ρωτήσαμε για το ντεπό που δημιουργείται στην Βαρειά κάθε φθινόπωρο: με ποια λογική στο μέσο του παραλιακού μετώπου της πόλης δημιουργείται ένας τεράστιος σωρός από αμμοχάλικο, τόσο μεγάλος σε πλάτος και ύψος που κρύβει τον ορίζοντα και την θάλασσα.
Ειδικά φέτος είδαμε να μαζεύονται -εκτός από αμμοχάλικο- και άλλα αδρανή (χώματα, κλαδιά, ολόκληρα κομμάτια ασφάλτου κα).
Μάθαμε ότι το υλικό μαζεύεται προσωρινά μετά από τον καθαρισμό των ρεμάτων, που είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Κάποια από αυτά (κλαδιά και χώματα) προήλθαν από τον καθαρισμό του Σκα και μεταφέρθηκαν στη Βαρειά.
Εν τέλει ο Δημάρχος δεσμεύτηκε ότι είναι η τελευταία φορά που επιτρέπουμε ως Δήμος να μαζευτούν εκεί μπάζα.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...