-Δεν μπορούν γρήγορες αποφάσεις να δεσμεύουν τις επόμενες γενιές των πολιτών

O τρόπος με τον οποίο ήρθε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς διαβούλευση το αδικεί.

Αυτό ανέφερε σχετικά με την κατασκευή του νέου διοικητηρίου στην περιοχή του Σκα στο δημοτικό συμβούλιο,ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Γιώργος Γούλας.

Ο κ. Γούλας στην τοποθέτησή του σχετικά,ανέφερε ότι παρά τη μεγένθυνση του θέματος δεν έχει γίνει καμία διαβούλευση στην επιτροπή,στην οποία συμμετέχουν οι μηχανικοί και θα μπορούσαν να είχαν ακουστεί οι απόψεις τους.Έρχεται λοιπόν αυτό το θέμα για τη χωροθέτηση του νέου διοικητηρίου,δεσμεύοντας τις επόμενες γενιές με την απόφαση αυτή.

Το κτιριακό του δήμου είναι ένα θέμα που και η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ έχει θίξει πολλές φορές,είναι ένα θέμα υπαρκτό και καλούμαστε στη συνεδρίαση αυτή να πούμε με ένα “ξερό” ναι ή όχι σε μία πρόταση που δεν έχουν εξεταστεί εναλλακτικές.Θέτοντας λοιπόν αρχικά θέμα διαδικασίας ο κ. Γούλας, στο χειρισμό από τη δημοτική αρχή.

Κύρια πρόταση της παράταξης είναι να διεκδικήσει ο δήμος το κτίριο της πρώην ΔΟΥ,ακριβώς πίσω από το κεντρικό κτίριο του δημαρχείου,το οποίο ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και μπορεί ανά πάσα στιγμή να “πέσει” σε χέρια ιδιώτη.Μάλιστα,ο κ. Γούλας έκανε αναφορά στην προηγούμενη δημοτική αρχή Λουκόπουλου που είχε απευθυνθεί στο ΤΑΙΠΕΔ για παραχώρηση του εν λόγω κτηρίου στο δήμο,με το ΤΑΙΠΕΔ να απαντά ότι δεν μπορεί να παραχωρηθεί,αλλά να αγοραστεί με ένα κόστος 400.000 ευρώ.

Ένα κόστος εφικτό για το δήμου που μπορεί να δώσει πολλαπλές λύσεις στα κτηριακά προβλήματα του δήμου και από κει και πέρα θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για το ενδεχόμενο άλλες υπηρεσίες του δήμου,να εγκατασταθούν στο συγκεκριμένο χώρο (Σκα) όπως η διεύθυνση Περιβάλλοντος ή η δημιουργία όρχου οχημάτων του δήμου.Άλλωστε στο συγκεκριμένο σημείο,έχει χωροθετηθεί η Πυροσβεστική και το ΚΤΕΛ.Και αυτό έχει συμβεί,γιατί στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει η συνδετήρια οδός με την Περιμετρική και μπορούν να απρόσκοπτα να κινούνται εκτός αστικού ιστού χωρίς να εμποδίζουν ή να δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Το να πάρουμε τον πολίτη που εξυπηρετείται από τις τράπεζες και να τον στείλουμε στην περιοχή του Σκα με τα πόδια ή διανύοντας με το αυτοκίνητό του το κέντρο για να μεταβεί στο σημείο, είναι στρατηγικό λάθος και θα το πληρώσει μελλοντικά ο δήμος

Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε οποιαδήποτε πρόταση τίθεται για οποιαδήποτε άλλη χωροθέτηση.Όχι όμως για όλες τις υπηρεσίες του δήμου.Γιατί,ακριβώς αυτή είναι η πρόθεση.Να συγκεκτρωθούν όλες οι υπηρεσίες (ΚΕΠ-ΔΕΥΑΝ) στην περιοχή του Σκα και ακολούθως θα φανούν οι ανάγκες του κόσμου,διατηρώντας έτσι αυτές τις υπηρεσίες και πάλι στο κέντρο της πόλης.Άρα λοιπόν αδικείται το έγγραφο των μηχανικών και η προσπάθειά τους δεν μπορεί να προσπεραστεί έτσι απλά,χωρίς να υπάρξει μια διεξοδική συζήτηση μαζί τους.Και είναι άδικο,αγνοώντας αυτούς που γνωρίζουν,να αποφασίσουν σύμβουλοι που δε γνωρίζουν σε βάθος το θέμα,χωρίς να έχουμε δώσει το λόγο σ’αυτούς που γνωρίζουν.

Ερχόμαστε κόντρα στο ΓΠΣ που δεν προβλέπει τέτοια εγκατάσταση στο σημείο εκείνο.Άρα η πρότασή μας είναι να πάμε σε διαβούλευση και να έρθουν οι προτάσεις στο δημοτικό συμβούλιο κατέληξε ο κ.Γούλας



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αντικειμενικός και κατατοπιστικός ο κος Γούλας. Να τον λαμβάνουν υπόψη τους αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις. Μπορούν να βοηθηθούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...