Γ.Γ. ΟΗΕ για τα χημικά στη Συρία: Τα εγκλήματα πολέμου συνεχίζονται

Χρειαζόμαστε μια απολύτως ξεκάθαρη έρευνα προκειμένου να αρθούν όλες οι αμφιβολίες και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες βάσει των αποτελεσμάτων αυτής της έρευνας», τόνισε ο Γκουτέρες

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε σήμερα ότι θα πρέπει να διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα στη «χημική» επίθεση που σημειώθηκε στη Συρία και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν.

«Χρειαζόμαστε μια απολύτως ξεκάθαρη έρευνα προκειμένου να αρθούν όλες οι αμφιβολίες και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες βάσει των αποτελεσμάτων αυτής της έρευνας», τόνισε ο Γκουτέρες κατά την άφιξή του στη διεθνή διάσκεψη που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες για τη Συρία.

«Τα φρικτά αυτά συμβάντα αποδεικνύουν δυστυχώς ότι συνεχίζονται τα εγκλήματα πολέμου στη Συρία και ότι το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο παραβιάζεται συχνά», κατήγγειλε ο ίδιος.

Πηγή από τον συριακό στρατό δήλωσε αργότερα στο πρακτορείο Sputnik ότι δεν διαθέτει χημικά όπλα και υπονόησε ότι οι κατηγορίες ενδέχεται να αποτελούν μέρος της προπαγάνδας κατά της Δαμασκού.

Η «χημική» επίθεση στη Συρία θα έχει αναμφισβήτητα επιπτώσεις στις συζητήσεις που διεξάγονται στο πλαίσιο της Διάσκεψης Δωρητών για τη Συρία, επεσήμανε ότι  ο υπεύθυνος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha) Στέφεν Ο’ Μπράιεν .

«Τα φρικτά νέα σχετικά με τη χημική επίθεση σίγουρα θα καθορίσουν τον τόνο της σημερινής ημέρας. Θα αποτελέσει το φόντο των συνομιλιών μας και θα είναι στο μυαλό μας η αλληλεγγύη μας με τον λαό της Συρίας που έχει υποφέρει τόσο πολύ στα έξι χρόνια σύγκρουσης», υπογράμμισε ο Ο’ Μπράιεν.

Η Διάσκεψη των Βρυξελλών προς «Υποστήριξη του μέλλοντος της Συρίας και της περιοχής», θα εξετάσει το σημείο στο οποίο βρίσκεται η διεθνής κοινότητα αναφορικά με την εκπλήρωση των δεσμεύσεων της από τη Διάσκεψη του Λονδίνου που πραγματοποιήθηκε πέρυσι.

Στη διάρκεια αυτής συγκεντρώθηκαν πάνω από 11 δισεκατομμύρια δολάρια για τις ανθρωπιστικές ανάγκες της Συρίας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ενώ δόθηκαν υποσχέσεις για τη συγκέντρωση επιπλέον 40 δισεκατομμυρίων.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/277967-G-G-OEE-gia-ta-chemika-ste-Syria-Ta-egklemata-polemoy-synechizontai ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...