Γ. Δραγασάκης: Η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης θα αντιστρέψει το κλίμα

c3df471163fee84ad489c42a28337525_xlΣτην επιστροφή στην καινοτομία και την υγιή επιχειρηματικότητα κάλεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στην τελετή βράβευσης των Growth Awards, τα πρώτα βραβεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης Δραγασάκης εξέφρασε την προσδοκία ότι στο επόμενο Eurogroup θα αναφερθούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η β’ αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί επιτυχώς.

«Ζούμε μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις της ιστορίας, ζούμε μία χρεοκοπία του κυρίαρχου προ της κρίσης μοντέλου. Οι συνέπειες της κρίσης έχουν υπερβεί αυτές του ΚΡΑΧ του 1929. Η μετάβαση στη δίκαιη καινοτόμο ανάπτυξη είναι εθνική ανάγκη, ιστορική επιταγή» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Όπως παραδέχτηκε, «δεν αγνοώ ότι η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα συναντά πολλά προβλήματα». Ο ίδιος χαρακτήρισε «πορεία σε ναρκοπέδιο» το άνοιγμα επιχείρησης και «Γολγοθά» τις επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι «χρειάζεται ρήξη με το παρελθόν. Η προσπάθεια έχει αρχίσει, ψηφίστηκε η απλούστευση της διαδικασίας σύστασης εταιρειών».

Ο Γ. Δραγασάκης επεσήμανε παράλληλα ότι βρίσκει «σημαντικό στην πρωτοβουλία της Eurobank και της Grant Thornton το γεγονός ότι επιβραβεύεται η συνολική προσπάθεια μέσα από το άνοιγμα νέων δρόμων, νέων πυλώνων, τη διαμόρφωση νέων υποδειγμάτων επιχειρηματικότητας. Η επιτυχία συνιστά προστιθέμενη αξία για την κοινωνία». Παράλληλα τόνισε ότι «πρέπει να συνδυάζεται το ατομικό και το συλλογικό συμφέρον».

Όπως τόνισε, 245.000 επιχειρήσεις έκλεισαν και 843.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν στα χρόνια της κρίσης. Ο Γ. Δραγασάκης συνέδεσε την ολοκλήρωση β’ αξιολόγησης με την αντιστροφή του κλίματος. «Μετά από επτά χρόνια κρίσης και ύφεσης ξεκινάμε από χαμηλό σημείο, αλλά έχουν ξεκινήσει τα βήματα για αντιστροφή αυτής της πορείας» είπε χαρακτηριστικά.

The post Γ. Δραγασάκης: Η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης θα αντιστρέψει το κλίμα appeared first on The Indicator .

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...