Γ’ Εθνική: Απορρίφθηκε η ένσταση του Ναυπακτιακού – «Καμπάνες» για Προοδευτική, Μανιάτη

Δεν δικαιώθηκε ο Ναυπακτιακός Αστέρας στην ένστασή του κατά της Αχαϊκής – Οι τιμωρίες της Προοδευτικής και του Μανιάτη

Απορρίφθηκε η ένσταση που είχε καταθέσει ο Ναυπακτιακός Αστέρας κατά της Αχαϊκής από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για αντικανονική αλλαγή ποδοσφαιριστών στο μεταξύ τους παιχνίδι.

H ένσταση κρίθηκε ως μη νόμιμη και το δικαιοδοτικό όργανο έκρινε ότι πρέπει να απορριφθεί, δικαιώνοντας την Αχαϊκή. Αυτό σημαίνει πως η ομάδα της Αχαΐας δεν κινδυνεύει επιπλέον με καμία ποινή.

Το θέμα που είχε προκύψει ήταν αν η Αχαϊκή είχε κάνει τις πέντε αλλαγές σε τρεις διακοπές του αγώνα, κάτι που αμφισβήτησε ο Ναυπακτιακός.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο ΚΑΠ στο άρθρο 16 δεν προβλέπει σχετική τιμωρία, η πρόβλεψη του άρθρου 3 των Κανόνων του Παιχνιδιού, έχει μπει από τη FIFA για έκτακτες καταστάσεις και είναι καθήκον του διαιτητή να το εφαρμόσει, καθώς οι Κανόνες του Παιχνιδιού εφαρμόζονται ευθέως στα πρωταθλήματα εθνικών κατηγοριών.

Λόγω αντικανονικής συμμετοχής θα συνιστούσε όμως μόνο η υπέρβαση των πέντε αλλαγών, πράγμα το οποίο δεν έγινε. Επίσης αναφέρει ότι δεν υπάρχει κενό ερμηνείας του ΚΑΠ, αλλά σκόπιμη παράλειψη σχετικής τιμωρίας, αφού πρόκειται για ένα έκτακτο μέτρο που εφαρμόζεται λόγω της πανδημίας. Ενώ η σχετική πρόβλεψη της προκήρυξης, η οποία έρχεται συμπληρωματικά, δεν μπορεί να κατισχύσει του ΚΑΠ, ο οποίος υπερισχύει όταν υπάρχει αντίθετη πρόβλεψη ανάμεσα σε αυτόν και την προκήρυξη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στην τελευταία της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Επιβάλλει στο σωματείο Καρυάτιδες Σπάρτης την πειθαρχική ποινή της απώλειας του ορισμένου να διεξαχθεί την 25η.4.2021 αγώνα της 3ης Αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών μεταξύ των ομάδων Καρυάτιδες Σπάρτης-ΟΦΗ, με τέρματα 0-3.

Επιβάλλει στο σωματείο Προοδευτική Νεολαία συνολική χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές τεσσάρων (4) αγωνιστικών, για πειθαρχικές παραβάσεις στον αγώνα Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας Προοδευτική Ν.-Άνω Μερά στις 25/04/2021 στο δημοτικό γήπεδο ΔΓ Νίκαιας.

Απορρίπτει την ένσταση του αθλητικού σωματείου ΦΣ Κοζάνης κατά του σωματείου με την επωνυμία Ερμής Αμυνταίου.

Επιβάλλει στο σωματείο Καρυάτιδες Σπάρτης τις εξής πειθαρχικές ποινές: α) απώλεια του ορισμένου να διεξαχθεί την 28η.4.2021 αγώνα της 4ης Αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών μεταξύ καρυάτιδες-Σπάρτης-Αγ. Παρασκευή, με τέρματα 0-3 και β) αποβολή από το πρωτάθλημα στο οποίο μετέχει και υποβιβασμός στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.

Επιβάλλει στον δεύτερο εγκαλούμενο Ιωάννη Μανιάτη, αθλητικό διευθυντή του σωματείου Πανιώνιος ΓΣΣ, ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για τέσσερις (4) αγωνιστικές ημέρες. Απειλεί σε βάρος του σωματείου με την επωνυμία Πανιώνιος ΓΣΣ χρηματική ποινή ύψους χιλίων εξακοσίων εξήντα επτά ευρώ (1.667) ευρώ, για την περίπτωση μη τήρησης της ανωτέρω ποινής του δεύτερου εγκαλουμένου, για πειθαρχικές παραβάσεις στον αγώνα Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας Εθνικός ΟΦΠΦ-Πανιώνιος ΓΣΣ στις 25/04/2021.

Απαλλάσσει το σωματείο με την επωνυμία Νέα Αρτάκη της αποδιδόμενης σε αυτό πειθαρχικής παράβασης στον αγώνα Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας Νέα Αρτάκη-Ηρακλής Ψαχνών στις 25/04/2021.

Επιβάλλει στο σωματείο Χαραυγιακός τις εξής πειθαρχικές ποινές: α) χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 €), και β) ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για τέσσερις (4) αγωνιστικές, για πειθαρχικές παραβάσεις στον αγώνα Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας Χαραυγιακός-Φωστήρας στις 25/04/2021.

Επιβάλλει στο σωματείο ΑΠΣ Ζάκυνθος χρηματική ποινή ύψους πεντακοσίων (500) ευρώ για πειθαρχική παράβαση στον αγώνα Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας Παμβουπρασιακός ΑΟ-ΑΠΣ Ζάκυνθος 1961 στις 25/04/2021.

Επιβάλλει στο σωματείο ΠΟ Ατσαλένιος χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ για πειθαρχικές παραβάσεις στον αγώνα Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας Ατσαλένιος ΠΟ-Άγιος Νικόλαος στις 25/04/2021.

Επιβάλλει στον δεύτερο εγκαλούμενο, Δημήτριο Μαθιουδάκη, εκπρόσωπο του σωματείου Πλατανιάς ΑΟ, τις εξής ποινές: (1) χρηματική ποινή χιλίων Ευρώ (1.000 €), του πρώτου εγκαλουμένου σωματείου ευθυνομένου ως προς την εν λόγω χρηματική ποινή εις ολόκληρον με αυτόν και (i2 ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για τριάντα (30) ημέρες, ΓΙΑ ΠειΘαρχικές παραβάσεις στον αγώνα Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας Πλατανιάς ΑΟ-Άρης Σούδας στις 25/04/2021.

Επιβάλλει στο σωματείο Φωκικός ΑΣ χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ για πειθαρχικές παραβάσεις στον αγώνα Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας Φωκικός ΑΣ-Αμβρυσεύς Διστόμου στις 25/04/2021.

Απορρίπτει την ένσταση του σωματείου ΠΑΣ Ναυπακτιακός Αστέρας κατά του Σωματείου Αχαϊκή ΑΕ.

mikriliga.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...