Μήνυμα του δημάρχου Δωρίδας Γιώργου Καπεντζώνη

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Σ΄ αυτή τη δύσκολη, για όλους μας περίοδο, λόγω της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19, και την εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών του, πρέπει να δείξουμε Ψυχραιμία, Υπομονή, αλλά πάνω απ’ όλα Πειθαρχία στις οδηγίες των ειδικών και των αρμόδιων αρχών (Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αρμόδια Υπουργεία, Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και όλων των άλλων δημόσιων φορέων και οργανισμών), καθώς και πιστή τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Ο καθένας από εμάς είναι υπεύθυνος να βοηθήσει- και μπορεί να βοηθήσει – ώστε η αντιμετώπιση του κορωνοϊού  να είναι αποτελεσματική και η διάδοσή του να περιοριστεί στο ελάχιστο.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή μας και πολύ περισσότερο δεν έχουμε το δικαίωμα να θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία και τις ζωές των συμπολιτών μας.

Είναι αναγκαία και απολύτως απαραίτητη, η επίδειξη ατομικής πειθαρχίας και υπευθυνότητας.

Όσοι εμφανίσουν ύποπτα συμπτώματα, θα πρέπει άμεσα να επικοινωνήσουν, αποκλειστικά με το γιατρό τους ή με τον τετραψήφιο αριθμό του ΕΟΔΥ 1535.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ στο σπίτι μας.

Έχουν ληφθεί πολύ αυστηρά μέτρα, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ.  Για να μείνουμε όλοι στο σπίτι μας.

Είναι σημαντικό, ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, να περιορίσουν, ίσως να ακυρώσουν, τα ταξίδια, τις εξόδους, κλπ, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο για τους ίδιους, τους οικείους και τους συμπολίτες τους.

Όσον αφορά στις Δημοτικές Υπηρεσίες, προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους εργαζόμενους.

Παρακαλούμε ΜΗΝ προσέρχεστε στα Δημοτικά Καταστήματα, παρά μόνο για πολύ άμεσες και επείγουσες περιπτώσεις, αφού πρώτα επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με το αρμόδιο τμήμα.  

Η διόρθωση των τετραγωνικών του Ν. 4647/2019 έχει παραταθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου και μπορεί να γίνεται  ηλεκτρονικά με τους κωδικούς taxisnet.

Για υποθέσεις σας, μπορείτε να στέλνετε μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να τηλεφωνείτε στα παρακάτω τηλέφωνα.

Ο Δήμος Δωρίδος  λαμβάνει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για τον περιορισμό μετάδοσης του ιού και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις για άμεσες παρεμβάσεις, όταν και όπου  χρειαστεί,.

Η προστασία του εαυτού μας των οικείων και των συμπολιτών μας είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας.

Σίγουρα μπορούμε να αντέξουμε 15-20 ημέρες, προκειμένου να αποτρέψουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα που προέκυψε για τον άνθρωπο τον τελευταίο αιώνα.

Το πρόβλημα και η αντιμετώπισή του δεν αφορά κάποιους άλλους , ούτε κάποια άλλη μακρινή περιοχή. Αφορά εμάς, μας αφορά όλους και πρέπει να πάρουμε τα μέτρα τώρα.

Ο αυτοπεριορισμός και η πιστή τήρηση των μέτρων, είναι η λύση για την αποτροπή εξάπλωσης του ιού.

Δεν φοβόμαστε – Προστατευόμαστε – Μένουμε σπίτια μας!

Ο  Δήμαρχος Δωρίδος

  Γιώργος Καπεντζώνης



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...