Με τη φράση αυτή ξεκίνησε την τοποθέτησή του κατά τη συζήτηση του τεχνικού προγράμματος του δήμου Ναυπακτίας στο δημοτικό συμβούλιο,ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας και εκ των συνδιοικούντων στο δημοτικό σχήμα Γιάννης Μπουλές

Με την ειλικρίνεια αποκαθιστούμε τις σχέσεις μας με τους πολίτες

Αναφέροντας ο κ. Μπουλές ότι όχι τόσο η φτώχεια,αλλά η ειλικρίνεια είναι το ζητούμενο στις μέρες μας.Το κατά πόσο δηλαδή μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον κι όλοι μαζί την κοινωνία ώστε να μην θεωρούμαστε ξένο σώμα απ’αυτήν.

Στις παρατηρήσεις του όσο αφορά την αυτοδιοίκηση και την κεντρική διοίκηση ανέφερε ότι όταν έρχεται η κρίσιμη στιγμή και η κεντρική διοίκηση τροφοδοτεί με χρήματα τους ημέτερους δήμους,τότε είναι καλή η κεντρική διοίκηση.Όταν η κεντρική διοίκηση παίρνει μέτρα που μεταφέρει χρήματα τότε είναι κακή η κεντρική διοίκηση.Θα πρέπει να αναγνωρίζουμε ότι έχουν κάνει οι προηγούμενοι.Όταν μια δημοτική αρχή ξεκινά τη θητεία της παράλληλα με το ΕΣΠΑ έχει τη δυνατότητα να σχεδιάσει παράλληλα με το ΕΣΠΑ την πολιτική της.Άρα,μπορεί να συντονίσει πολύ καλύτερα τα έργα και τις δράσεις που επιθυμεί να χρηματοδοτήσει.

Στην περίπτωση όμως που μια δημοτική αρχή ξεκινά τη θητεία της όταν ολοκληρώνεται το ΕΣΠΑ,το ειλικρινές είναι ότι έχει πολύ λίγα περιθώρια να αντλήσει πόρους.Και για το λόγο αυτό παίρνει ότι έχουν απομείνει.Αδιανέμητα ή από έργα που έχουν απενταχθεί.

Θύμα κακόβουλης πολιτικής

Ο κ. Μπουλές θέλοντας να γίνει συγκεκριμένος για το παραπάνω ανέφερε ότι και ο ίδιος επί δικής του θητείας ως δήμαρχος είχε πέσει θύμα μιας τέτοιας κακόβουλης πολιτικής ότι ο δήμος Μεσολογγίου είχε εντάξει περισσότερα σχολεία απ’ότι ο δήμος Ναυπακτίας,αποκρύπτοντας ότι τα είχε βάλει η τότε νομαρχία με μελέτες που είχε προετοιμάσει και όχι η δημοτική αρχή Μεσολογγίου της οποίας η θητεία είχε συμπέσει με τη δική μας (του δήμου Ναυπακτίας).

Είχαμε ξεκαθαρίσει από την αρχή,ότι σε συνθήκες απλής αναλογικής δεν είναι ειλικρινές να λέει κάποιος ότι όποιος συνεργάζεται και στηρίζει ένα πρόγραμμα,είναι αυτός που “βολεύεται” και πήρε θέση και οφίτσια για να ικανοποιήσει προσωπικές φιλοδοξίες.Ότι με αφορά προσωπικά-συνέχισε ο κ. Μπουλές- δεν πήρα κανένα οφίτσιο,δεν εξυπηρετώ κανένα προσωπικό συμφέρον,αλλά δεν επιτρέπω και σαν άνθρωπος της αυτοδιοίκησης να περάσει μια τετραετία και να πετροβολάω την όποια δημοτική αρχή ανεξάρτητα ποια είναι.

Έπεσαν οι υπογραφές για το Τουριστικό Καταφύγιο Σκαφών Ναυπάκτου -  Nafsweek.gr

Με κρατικά χρήματα δεν κατασκευάζονται ιδιωτικά εργα

Πρέπει να βάλουμε “πλάτη” κι αυτό κάνουμε.Και στους τομείς που αναφερθήκαμε ως παράταξη (Το λιμενικό ταμείο,την ΚΕΔΝ,την Αιτωλική Αναπτυξιακή που έχουμε την ευθύνη της προεδρίας),αλλά και τις δύο δημοτικές ενότητες Αντιρρίου και Πυλήνης,πρέπει να πούμε τα πράγματα με τ’όνομά τους.Έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι ένα έργο που δεν έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση,δεν μπορεί να δημοπρατηθεί.

Είναι ειλικρινές να λένε κάποιοι,(αναφερόμενος στο τουριστικό καταφύγιο) ότι έλειπαν 2 ή 3 εκατομμύρια τα οποία θα τα βρίσκαμε αφού τελικά έλειπαν 8,5 εκατομμύρια;Πως θα μπορούσε να δημοπρατηθεί αυτό το έργο;Δεν θα μπορούσε να δημοπρατηθεί ποτέ και θα χάναμε και τα 2 εκατομμύρια από το interreg.Kαι ποια είναι ακόμα μια άλλη αλήθεια που αδυνατούν κάποιοι συνάδελφοι να αντιληφθούν;Ότι αφού αυτό το έργο ενώ θα έχει χαθεί,τώρα πάμε να το σώσουμε.Και τι άλλο καταφέρνουμε; Να διατηρήσουμε το δικαίωμα της χωροθετημένης Μαρίνας αποτελώντας ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για το δήμο Ναυπακτίας να έχει το δικαίωμα κατασκευής Μαρίνας,στην περιοχή,όταν άλλοι δήμοι προσπαθούν να το αποκτήσουν (το δικαίωμα της κατασκευής).

Πόσο σωστό είναι να βάλουμε κρατικά χρήματα για ένα έργο (Τουριστικό καταφύγιο) που χρηματοδοτείται 100% από ιδιώτες;Ένα τέτοιο έργο σαν το τουριστικό καταφύγιο που το λέγατε(απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση) Μαρίνα δεν προβλέπεται να κατασκευάζεται με κρατικά χρήματα,αλλά με ιδιωτικά κεφάλαια για να εξυπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα.Το κράτος φτιάχνει λιμάνια για όλο τον κόσμο.Και για τους ψαράδες και γι’αυτούς που κάνουν αναψυχή.Δεν μπορείτε να έχετε τον τίτλο του προοδευτικού απαιτώντας να χρηματοδοτεί το κράτος,μαρίνες για τα ιδιωτικά σκάφη.

Η μαρίνα πρέπει να γίνει με ιδιωτικά κεφάλαια και ο δήμος θα πρέπει να κατασκευάσει αυτή τη μικρή υποδομή (αλιευτικό κατυφύγιο) στη Βαριά για να εξυπηρετήσει τις τοπικές ανάγκες.

Ενιαίο σχέδιο αξιοποίησης του παράκτιου μετώπου δεν είχε ποτέ ξανά η Ναυπακτία

Το ίδιο θα έλεγα και για μία άλλη προσπάθεια που γίνεται,ότι δεν υπάρχει όραμα για το παραλιακό μέτωπο.Στο σημείο αυτό ο κ. Μπουλές,έθεσε ένα ερώτημα.Πότε μέχρι τώρα υπήρξε ένα συνολικό πρόγραμμα για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου,από το δήμο Ναυπακτίας,όπως αυτό που εξασφαλίστηκε μέσα από το ποσό των 608.000 ευρώ για μελέτες που αφορούν τη συνολική αξιοποιήση και ανάδειξη του παραλιακού μετώπου από τον Σκα μέχρι το Κρυονέρι.Εφόσον αυτό δεν είναι όραμα όπως υποστηρίζουν κάποιοι,τότε τι είναι όραμα;Γι’αυτό επαναλαμβάνω,ότι πρωτίστως θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς.

Κλείνοντας έκανε αναφορά στο θέμα των περικοπών στην ΚΕΔΝ που αντιμετωπίστηκε όπως είπε με τον καλύτερο τρόπο.Ακόμα και με την πρόταση για περικοπή μισθών (ακόμα και της ίδιας) της προέδρου (κ.Ζιαμπάρα) που δικαιούται βάσει του νόμου.Και αυτό έγινε για να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας.

-Κάποιοι προσπάθησαν να διασπάσουν τη συνοχή του δήμου

Τέλος όσον αφορά τις δημοτικές ενότητες Αντιρρίου και Πυλήνης,κάποιοι που τώρα υπερασπίζονται τα ορεινά χωριά και τις μικρές κοινότητες, έλεγαν ότι από τη Δάφνη και πάνω δεν ενδιαφέρει τι θα συμβεί.Έχει ειπωθεί και έχει καταγραφεί.Και λέω-συνεχίζει ο κ.Μπουλές-ότι ακόμα και σήμερα δεν έχει αποκατασταθεί η σχέση αυτή,στη δ.ε. Πυλήνης,η οποία είχε διαλυθεί πλήρως,προσπαθώντας με “νύχια και δόντια” να επαναφέρουμε κάποια πράγματα εκεί που ήταν.Και αυτό γιατί;Για εκδίκηση.Αυτό δε λέγεται αυτοδιοίκηση.

Η αυτοδιοίκηση είναι ενότητα και κοινωνική συνοχή.Δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν έχουμε ψήφους εκεί και διαγράφω.Για μας που πρωτοστατήσαμε στη δημιουργία του δήμου Ναυπακτίας,δεν υπάρχει ούτε κέντρο,ούτε περιφέρεια.Υπάρχει ενότητα δήμου και παλεύουμε να στήσουμε κυρίως την ψυχική αυτή ενότητα,δίνοντας στον καθένα αυτό που δικαιούται



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...