– Ο Τρόπος άσκησης διοίκησης έφερε την αποχώρηση της Α.Δ.Κ.Ν. από τη συνδιοίκηση

– Δημοτική Αστυνομία: Σωσίβιο για τη δημοτική αρχή Γκίζα επισημαίνει η παράταξη με ανακοίνωσή της

Οφείλουμε να δούμε το δάσος και όχι το δέντρο,όπως επέλεξε ο δήμαρχος κ.Γκίζας ανέφερε στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της Α.Δ.Κ.Ν.Γιάννης Μπουλές αναφορικά με τη συζήτηση που διεξήχθη στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο για την Έγκριση τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου Ναυπακτίας.

Ο δήμαρχος επικέντρωσε στη δημοτική αστυνομία ή σημειακές παρεμβάσεις στον Οργανισμό εσωτερικής λειτουργίας με με μεθοδικές κινήσεις χωρίς να θίζει στο σύνολό του τον Οργανισμό.Δεν είναι πολιτική να κάνεις αλλαγές σε ότι επιβάλλεται από το νόμο.Αυτό λέγεται προσαρμογή ανέφερε ο κ.Μπουλές.Πολιτική είναι να εφαρμόζεις την άποψή σου από την αρχή της θητείας σου.

Κάνοντας μια αναφορά στη συνεργασία του με τη δημοτική αρχή Γκίζα ο κ. Μπουλές, ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή, είχαμε δηλώσει να συζητηθεί ο Οργανισμός.Μάλιστα,βάζοντας “στο κάδρο” και τον αντιδήμαρχο Σωκράτη Παπαβασιλείου,ο κ.Μπουλές ανέφερε ότι ο αντιδήμαρχος είχε επεξεργαστεί τρία με τέσσερα σχέδια τα οποία μάλιστα είχε μοιράσει.Δεν είχε ωστόσο αντιληφθεί-ο κ.Παπαβασιλείου- ότι η δουλειά αυτή δεν μπορούσε να εφαρμοστεί επειδή ήταν πολιτική επιλογή.

Δεν θα πρέπει λοιπόν να αποκαλείτε την αποχώρησή μας από τη συνδιοίκηση ως προσχηματική,αλλά ως αποτέλεσμα στον τρόπο θεώρησης του τρόπου παραγωγής του δημοτικού έργου.Ένας τρόπος που οδηγεί το δήμο σε αδιέξοδο και διάλυση.

Όταν ήρθε ο νόμος για την ίδρυση της Πολιτικής προστασίας και εσωτερικού ελέγχου ήταν από το 2021 και το φέρατε προκειμένου να το προσαρμόσετε το 2022 ,κάτι που έπρεπε να είχε συμβεί νωρίτερα.Τον φέρατε με μεγάλη καθυστέρηση,γιατί δεν μπορούσατε να τον αποφύγετε.Και αυτή ήταν πολιτική σας βούληση και αφού υπήρξε αντίδραση των εργαζομένων.Ο δήμαρχος όφειλε να προσαρμοστεί αμέσως.

Είχαμε πει στην αρχή, ότι ο αναπτυξιακός χαρακτήρας του Οργανισμού, πρέπει να διέπει τη δική μας περίοδο και είχαμε βάλει ορισμένες “γραμμές”.Οφείλετε μια δημόσια απάντηση στους πολίτες,για ποιο λόγο δεν προχωρήσατε σε αλλαγή,ενώ καταγγέλατε τα τμήματα που είχαν μόνο προιστάμενο και υπάλληλο με παράλληλα καθήκοντα σε διαφορετικά τμήματα, μια κατάσταση που ανέχεστε ακόμα

Σχετικά με τη δημοτική αστυνομία ανέφερε ότι ως Α.Δ.Κ.Ν καταψηφίσαμε την πρόταση για τη μη συγκρότηση του σώματος .Την καταψηφίσαμε αλλά λυπούμαστε συνάμα που δικαιωνόμαστε για κάτι που στοιχίζει στην πόλη και τους πολίτες.Αυτή την πρόβλεψη που είχαμε τότε, τη λέμε και τώρα για άλλα θέματα στον οργανισμό και θα δικαιωθούμε τους επόμενους μήνες.Όμως για τη μη ύπαρξη του Οργανισμού ευθύνεστε εσείς.Υπάρχουν σοβαρές αντιρρήσεις σε κολοσσιαία ζητήματα του δήμου και για το λόγο αυτό αποχωρήσαμε και όχι γιατί υπήρχε προδιαγεγραμμένη απόφαση αποχώρησης.

Σχετικά με την ψήφιση της δημοτικής αστυνομίας αλλά και τις απόψεις που διατύπωσε ο επικεφαλής της Α.Δ.Κ.Ν.Γιάννης Μπουλές εκδόθηκε σχετικό δελτίο τύπου που είναι το ακόλουθο:

Γ.Μπουλές: Δημοτική Αστυνομία-Σωσίβιο για τη δημοτική αρχή Γκίζα

Με σωσίβιο τη δημοτική αστυνομία ο δήμαρχος κ. Γκίζας πέρασε το σκόπελο του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του δήμου, που έχει οδηγήσει σε διάλυση τις Υπηρεσίες του.

Πέρασαν τρία  χρόνια της δημοτικής θητείας Γκίζα και ο δήμαρχος απέφυγε σκόπιμα  να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο τις αλλαγές που έπρεπε  να είχε κάνει από τον πρώτο μήνα της θητείας του, ώστε οι Υπηρεσίες του δήμου να μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά.

Είναι γνωστό ότι στο δήμο Ναυπακτίας υπάρχουν τμήματα που έχουν μόνο προϊστάμενο και υπάλληλοι με παράλληλα καθήκοντα σε διαφορετικά τμήματα. Είναι επίσης γνωστό ότι υπάρχει μείωση του προσωπικού λόγω αποχωρήσεων. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί  δυσλειτουργίες  και έπρεπε να αντιμετωπισθεί από την πρώτη στιγμή της θητείας Γκίζα.

Παρά την επιμονή της ΑΔΚΝ (στη διάρκεια της συνεργασίας μας ) να υπάρξει αλλαγή του Οργανισμού του δήμου ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα ο δήμαρχος σκόπιμα απέφυγε να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο το σχέδιο του ΟΕΥ που είχε προετοιμάσει ο αντιδήμαρχος κ. Παπαβασιλείου. Ο δήμαρχος προτίμησε να κάνει μετακινήσεις υπαλλήλων με δική του  αποκλειστικά ευθύνη. Οι μετακινήσεις αυτές έχουν οδηγήσει την Υπηρεσία του δήμου στη σημερινή διάλυση.

Έτσι για μία ακόμα φορά καταρρίπτεται ο ισχυρισμός του δημάρχου ότι η αποχώρηση της ΑΔΚΝ από τη συνεργασία ήταν προσχηματική. Η ΑΔΚΝ αποχώρησε αφού διαπίστωσε ότι η δημοτική αρχή Γκίζα λόγω ανικανότητας και σκοπιμότητας δεν ενδιαφέρεται για τα ουσιαστικά θέματα του δήμου παρά μόνο για τη νίκη στις δημοτικές εκλογές του 2023. 

Ακόμη και τη δημιουργία δύο τμημάτων (Εσωτερικού Ελέγχου και Πολιτικής Προστασίας) που επέβαλε ο νόμος από το 2020, ο κ. Γκιζας αναγκάστηκε να τη φέρει στο ΔΣ μετά την καταγγελία του σωματείου των εργαζομένων στο δήμο και τη σχετική καταγγελία της ΠΟΕ ΟΤΑ. Τα τμήματα αυτά που τα επιβάλλει ο νόμος  προβλέφτηκαν ως αλλαγή στον Οργανισμό αφού πρώτα δόθηκε με ανάθεση σε ιδιώτες το αντικείμενο του Εσωτερικού Ελέγχου.  

Το τμήμα της δημοτικής αστυνομίας που επίσης προβλέφθηκε στον Οργανισμό ήταν καθολική κοινωνική απαίτηση αφού η ανάγκη επανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας δεν αμφισβητείται πλέον από κανένα. Σημειώνουμε ότι η ΑΔΚΝ ήταν η μοναδική δημοτική παράταξη η οποία στην προηγούμενη δημοτική περίοδο ψήφισε  υπέρ της επανασύσαστης της δημοτικής αστυνομίας.

Για να αποφύγει λοιπόν ο δήμαρχος τη συζήτηση για τα πολύ σοβαρά ζητήματα του Οργανισμού εστίασε τη συζήτηση στο θέμα της δημοτικής αστυνομίας ανταλλάσοντας κατηγορίες με την προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Λουκόπουλου.

Χωρίς διαβούλευση και χωρίς όραμα ο δήμαρχος  οδήγησε το δημοτικό συβούλιο  να συζητά για το δένδρο (δημοτική αστυνομία)  αφήνοντας σε πλήρη εγκατάλειψη το δάσος (Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας ), την αποτελεσματική δηλαδή λειτουργία του δήμου.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...