Γ. Πιτσιλής: Ευθύνη μας η σύγχρονη και αποτελεσματική Φορολογική Διοίκηση

Οι προσδοκίες της κοινωνίας είναι μεγάλες και έχουμε υποχρέωση να παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες προς πολίτες και επιχειρήσεις, να ενισχύουμε τη φορολογική συμμόρφωση και να διασφαλίζουμε τα δημόσια έσοδα, καταπολεμώντας αποτελεσματικά τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο και προστατεύοντας τον υγιή επιχειρηματικό ανταγωνισμό, χωρίς, από την άλλη πλευρά, να αδικούμε κανέναν, αναφέρει σε επιστολή τους προς τους εργαζόμενους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσοδων, ο επικεφαλής της Γιώργος Πιτσιλής.

Ο ίδιος τονίζει ότι «η μετεξέλιξη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε Ανεξάρτητη Αρχή αντανακλά την προσδοκία των συμπολιτών μας η Φορολογική Διοίκηση να λειτουργεί με μόνο γνώμονα τις αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της φορολογικής δικαιοσύνης, της λογοδοσίας, της εξωστρέφειας και της προσπάθειας για διαρκή βελτίωση» 

«Ανεξάρτητη αρχή» δεν σημαίνει «ανεξέλεγκτη», τόνισε ο ΓΓΔΕ, προσθέτοντας ότι ούτε «έναντι του Υπουργείου Οικονομικών, εντός του οποίου εξακολουθούμε να εντασσόμαστε, ως ειδικός φορέας χωρίς νομική προσωπικότητα, ούτε έναντι της εκάστοτε δημοκρατικά εκλεγμένης πολιτικής ηγεσίας του, το φορολογικό στρατηγικό σχεδιασμό της οποίας οφείλουμε να υπηρετούμε, εφαρμόζοντας τις αρχές και τις αξίες μας». Ούτε, τέλος, έναντι της Βουλής των Ελλήνων, ενώπιον της οποίας θα υπάρχει αυξημένη λογοδοσία.

Ευκαιρία για μία νέα φορολογική διοίκηση!

Με την αλλαγή του έτους και τον μετασχηματισμό της ΓΓΔΕ σε ΑΑΔΕ, ο Γιώργος Πιτσιλής τονίζει ότι εκτός όμως από τις ευθύνες, η οργανωτική αλλαγή φέρνει και ευκαιρίες. Με τη νέα Αρχή μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή στην εσωτερική μας λειτουργία, αξιοποιώντας το προσωπικό μας με βάση τις ικανότητες και την εμπειρία του κάθε υπαλλήλου, επενδύοντας στη διαρκή εκπαίδευση των ανθρώπων μας και εξοπλίζοντας τις υπηρεσίες μας με σύγχρονα μέσα.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι αυτή «ότι είναι για όλους εμάς η μεγαλύτερη πρόκληση: να αξιοποιήσουμε την εσωτερική αλλαγή στις δομές και τη λειτουργία μας ως αφετηρία για τη θεμελίωση μιας νέας σχέσης ανάμεσα στη Φορολογική Διοίκηση και τους πολίτες. Μιας σχέσης που θα σπάσει το φαύλο κύκλο της δυσπιστίας, θα στηρίζει όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας στη Χώρα και θα ενισχύσει τη φορολογική συμμόρφωση των συμπολιτών μας. Μιας σχέσης αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης».

Η Φορολογική Διοίκηση θα αφουγκράζεται τους πολίτες

«Το2017 είναι η χρονιά που όλοι μαζί θα βάλουμε τις βάσεις για μια σύγχρονη, αποτελεσματική και αξιόπιστη Φορολογική Διοίκηση. Για μια Φορολογική Διοίκηση που θα επενδύει στους ανθρώπους της, θα λειτουργεί με διαφάνεια, αξιοκρατία και δικαιοσύνη, θα αφουγκράζεται τα προβλήματα των συμπολιτών μας και θα στέκεται δίπλα στην υγιή επιχειρηματική δραστηριότητα. Που θα επιδιώκει τη διαρκή αλλαγή προς το καλύτερο.  Για μια Φορολογική Διοίκηση άξια της εμπιστοσύνης των πολιτών και της κοινωνίας. Που θα κάνει υπερήφανους όλες και όλους εμάς που εργαζόμαστε σε αυτήν».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...