Γ. Σγουρός: “Το κράτος εμπαίζει γονείς και μαθητές”

Γ. Σγουρός:
Μέχρι και η Περιφέρεια Αττικής έχει σηκώσει τα «χέρια ψηλά» με τη στείρα άρνηση των αρμοδίων υπουργών να λύσουν το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους.
Το αδιέξοδο έχει δημιουργηθεί λόγω της συνεχιζόμενης άρνησης των υπηρεσιών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους να πληρώσουν τις οφειλές του προηγούμενου σχολικού έτους. Οι μεταφορείς αρνούνται να εκτελέσουν νέα δρομολόγια, αν δεν αρχίσουν να εξοφλούνται σταδιακά οι παλιές οφειλές.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, το κράτος της χρωστά συνολικό ποσό 19 εκατ. ευρώ μέχρι και τον Ιούνιο του 2012.

Παρόλα αυτά η Περιφέρεια Αττικής ενέκρινε την καταβολή από δικούς της πόρους, ακόμα 3 εκατ. ευρώ, προσπαθώντας να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης. Όσο όμως οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου δεν ενταλματοποιούν τις παλαιές οφειλές, οι μεταφορείς δεν θα εκτελούν δρομολόγια και το πρόβλημα θα παραμένει.

Όπως αναφέρει η Περιφέρεια, «επειδή το κράτος οφείλει να λειτουργεί με στοιχειώδη σεβασμό στις ανάγκες των μαθητών και των οικογενειών τους, ας δώσει επιτέλους το αρμόδιο Υπουργείο μια εντολή προς τις υπηρεσίες του να εφαρμόσουν το νόμο.

Δεν είναι δυνατόν το Υπουργείο Οικονομικών να μας απαντά σε επίσημο έγγραφο «Η παροχή έκπτωσης δεν μπορεί να επιβληθεί αλλά είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα της σχετικής διαπραγμάτευσης. Σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση δεν τελεσφορήσει, προφανώς ισχύουν οι όροι της σύμβασης που έχει υπογραφεί και θα πρέπει να εξοφληθούν οι σχετικές υποχρεώσεις από το σύνολο των πόρων που οι Περιφέρειες έχουν στη διάθεσή τους» και οι υπηρεσίες του ίδιου Υπουργείου να μας λένε «ΕΚΠΤΩΣΗ 20%, ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ».

Εμπαίζουν και εμάς αλλά, πρωτίστως, τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Αν έχουν αποφασίσει να μην πληρώσουν τις οφειλές τους, επειδή δεν έχουν τα χρήματα, να το δηλώσουν ξεκάθαρα, ώστε όλοι να κάνουν τον προγραμματισμό τους. Με κουτοπονηριές, μετάθεση ευθυνών, τακτικισμούς και συνεχείς αναβολές δεν λύνεται το πρόβλημα».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Επιτέλους, απαιτείται στοιχειώδης σοβαρότητα από όλους. Δεν μπορεί, μαθητές, γονείς, Περιφέρεια και Υπουργείο να είναι όμηροι της όποιας αυθαίρετης ερμηνείας δίνει ο κάθε Διευθυντής και υπηρεσιακός παράγοντας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Το Υπουργείο πρέπει να δώσει τα χρήματα που οφείλει και να εφαρμοστεί ο νόμος. Διαφορετικά ας καταργήσουν το νόμο λόγω αδυναμίας πληρωμής».

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...