Γ.Σταθάτος: «Ο ΠΑΣ Ναυπάκτου έχει συνέπεια και μέλλον»

Ακόμη μία σεζόν ξεκινά για τον ΠΑΣ Ναυπάκτου, καθώς το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 18:00, ρίχνεται στη “μάχη” του πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον νεοφώτιστο στη κατηγορία Λέων Μεσολογγίου.

Ο τεχνικός του ΠΑΣ Ναυπάκτου, Γιώργος Σταθάτος, παραχωρώντας συνέντευξη στην σελίδα της ομάδας στο facebook εν όψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, έδωσε το στίγμα για τη φετινή προσπάθεια του ΠΑΣ, οριοθέτησε τους στόχους, αναφέρθηκε στο ανανεωμένο roster, αλλά και στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ, επισημαίνοντας ότι κύριο μέλημα του Συλλόγου παραμένει η εξέλιξη των Ακαδημιών

Για τη φετινή προσπάθεια του ΠΑΣ Ναυπάκτου: “Από το 2009 που ανέλαβα τον Τεχνικό Σχεδιασμό της ομάδας, ο ΠΑΣ έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο. Θέλουμε να παρουσιάζουμε ομάδες οι οποίες θα βασίζονται σε χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, με κάποιους έμπειρους παίκτες να αποτελούν τον “κορμό” και κάθε χρόνο να βάζουμε καινούρια παιδιά είτε από μικρότερες κατηγορίες, είτε νεαρά σε ηλικία, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αγωνιστούν σε υψηλότερο επίπεδο, να εξελιχθούν μέσα απ’ το πρόγραμμά μας και γιατί όχι, να αγωνιστούν στο μέλλον σε μεγαλύτερες κατηγορίες, όπως έχει συμβεί εξάλλου σε αρκετές περιπτώσεις. Αυτό, λοιπόν, κάναμε και φέτος. Προωθήσαμε στην ομάδα ταλαντούχους αθλητές από το εφηβικό τμήμα, που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πράγματα, κάτι που πρέπει όμως να το δείξουν και στο παρκέ κι όχι μόνο… να το λέμε, πρέπει να “ξεδιπλώσουν” το ταλέντο τους στο γήπεδο. Ενισχύσαμε την ομάδα με δύο ποιοτικούς παίκτες (Αναγνωστόπουλος, Νακόπουλος-προέρχονται από το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΗ) που αγωνίζονται μέσα στην ρακέτα, εκεί δηλαδή που «πονούσαμε» και σε συνδυασμό με την παραμονή βασικών παικτών από τον περσινό κορμό μας (Βουρλούμης, Σταθάτος Π, Αμπλάς, Κακούσης, Φρέγκου, Αλεξανδρής, Σίσκος, Βαρελάς) ολοκληρώσαμε το rosrer.

Συνεχίζουμε να κινούμαστε με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουμε ΥΓΕΙΑ σε όλα τα επίπεδα ως Σύλλογος, σε διοικητικό, οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο.

Βεβαίως, πρώτο και βασικό μας μέλημα είναι η ενίσχυση και η εξέλιξη των ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ μας. Θέλουμε να παρουσιάζουμε ομάδες στις μικρές ηλικίες που να παίζουν καταρχάς ΣΩΣΤΟ μπάσκετ και μέσα από αυτή τη διαδικασία να έρχονται και τα αποτελέσματα. Ωστόσο, το αποτέλεσμα ποτέ δεν υπήρξε αυτοσκοπός για τον ΠΑΣ Ναυπάκτου, όσο το να ευχαριστηθούν τα παιδιά που έρχονται στην Ακαδημία μας αυτό που αγαπάνε, δηλαδή το μπάσκετ, το οποίο άλλωστε τα φέρνει κοντά μας, να το μάθουν σωστά κι από εκεί και πέρα ο καθένας να φτάσει στη δική του “κορυφή”.

Για το φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ: “Όπως κάθε χρόνο η Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ είναι ένα ιδιαίτερο πρωτάθλημα. Κάποιες χρονιές, παρουσιάζονται ορισμένες πολύ δυνατές ομάδες από πλευράς μπάτζετ και ρόστερ που είναι ένα επίπεδο πάνω απ’ τις υπόλοιπες και κάποιες χρονιές η “ψαλίδα” αυτή μεταξύ των αντιπάλων μικραίνει. Η φετινή σεζόν σίγουρα δεν έχει ομάδες τύπου ΠΑΣ Γιάννενα, Α.Ο.Αγρινίου, ή Αίολου Αστακού, που βάσει μπάτζετ κατά κύριο λόγο, είχαν και την παραπάνω ποιότητα τα τελευταία χρόνια, ωστόσο υπάρχουν και πάλι ομάδες που έχουν επενδύσει, που έχουν ενισχυθεί και επειδή υπάρχουν αρκετές τέτοιες ομάδες το γεγονός αυτό θα μεγαλώσει τον ανταγωνισμό του πρωταθλήματος. Αυτομάτως, λοιπόν, αυτό αυξάνει τη δυσκολία, ιδιαίτερα στη φάση των playoffs, που κατά την γνώμη μου θα είναι πιο ανταγωνιστικό, διότι πιστεύω ότι θα υπάρχουν πολλές εναλλαγές συναισθημάτων και παράλληλα θα γίνει και πιο ελκυστικό για τον κόσμο που θα το παρακολουθήσει.

Εμείς, θέλουμε να είμαστε υγιείς απ όλες τις απόψεις, να παλέψουμε κάθε παιχνίδι και στο τέλος να κάνουμε το… ταμείο μας. Θέλουμε να κατακτήσουμε μία απ’ τις δύο προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στα playoffs ανόδου , και σε αυτό παρουσιάζουμε μια συνέπεια με την πορεία μας τα τελευταία δέκα χρόνια! Σίγουρα, θα χαιρόμασταν αν ερχόταν το… κάτι παραπάνω, αλλά εκείνο που προέχει για εμάς είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί, να ευχαριστιόμαστε το παιχνίδι, να γεμίζει το γήπεδο από αθλητές της Ακαδημίας μας και να χαίρεται ο κόσμος που κάθε εβδομάδα έρχεται να μας βλέπει ότι έχουμε παλέψει για το στόχο μας.

Για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος: “Είναι γνωστό ότι οι πρεμιέρες πάντα κρύβουν εκπλήξεις και δυσκολίες. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία νεοφώτιστη ομάδα στην κατηγορία η οποία όμως έχει αλλάξει 100% το roster της από πέρυσι, προσθέτοντας παίκτες με ποιότητα και εμπειρία. Θεωρώ, πάντως, πως απ’ την πλευρά μας το μόνο στο οποίο θα πρέπει να εστιάζουμε ως ΠΑΣ Ναυπάκτου, ανεξαρτήτου αντιπάλου, είναι η ομάδα μας να παρουσιάζεται ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας για να ξεπερνά κάθε φορά τις δυσκολίες του εκάστοτε παιχνιδιού. Αν και είχαμε μικροπροβλήματα στην προετοιμασία μας τις τελευταίες 15 μέρες λόγω προσθαφαιρέσεων παικτών στο rosrer μας, ξεκινάμε με καλή διάθεση και πρέπει να έχουμε ΟΛΟΙ μας υπομονή, ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα όποια συναισθήματά μας δημιουργηθούν μέσα στη χρονιά, χαρά, λύπη, απογοήτευση, διότι μην ξεχνάμε ότι είμαστε μία ομάδα με νέα παιδιά, αλλά και με καινούριους αθλητές στη σύνθεσή της και στο τέλος θα βγούμε ΝΙΚΗΤΕΣ!

Καλή σεζόν σε όλους!”.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...