Γ. Χατζηνικολάου: Η εκλογή Τραμπ θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από την ύφεση

Χατζηνικολάου

“Η παγκόσμια οικονομία θα δεχθεί ένα θετικό αντίκτυπο”

Την εξάπλωση της οικονομικής ανάπτυξης, βοηθώντας την Ελλάδα να βγει από την ύφεση, θα μπορούσε να προκαλέσει η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξε ο νέος πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χατζηνικολάου, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV.

«Εάν το υπάρχον κλίμα στις ΗΠΑ ανταποκρίνεται όντως στην πραγματικότητα, τότε θεωρώ ότι η παγκόσμια οικονομία θα δεχθεί ένα θετικό αντίκτυπο» εξήγησε, εκτιμώντας ότι μεταξύ των χωρών που θα επωφεληθούν, θα συγκαταλέγεται και η Ελλάδα.

Ερωτηθείς για τα «κόκκινα δάνεια», κατέστησε σαφές ότι η επιτυχής αντιμετώπιση του προβλήματος θα εξαρτηθεί από την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

«Ακόμη και εάν χρησιμοποιήσουμε το πλέον καινοτόμο σύστημα διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, εάν η οικονομία δεν βελτιωθεί, δεν θα μπορέσουμε να πάμε πολύ μακριά» εκτίμησε ο κ. Χατζηνικολάου, επαναλαμβάνοντας ότι «η μεγαλύτερη μας ανησυχία αφορά το πού πηγαίνει η οικονομία».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η τράπεζα θα ανταποκριθεί στους τριετείς στόχους που έχουν τεθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος ΕΛΛ-1,07% (ΤτΕ) και τον Ενιαίο Μηχανισμό Εποπτείας (SSM).

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...