Γ. Χουλιαράκης Το χρέος δεν είναι βιώσιμο αλλά άνοιξε δρόμος για να γίνει!

Αυτή τη στιγμή το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, αλλά, έχει ανοίξει ένας καθαρός δρόμος για να γίνει βιώσιμο, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, μιλώντας σε εκδήλωση στην Αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής για την παρουσίαση βιβλίου του Γραφείου Προϋπολογισμού, με τίτλο «Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας».

 

  Επίσης ο κ. Χουλιαράκης, αποκάλυψε ότι η  ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να θεσμοθετήσει μία μόνιμη επισκόπηση των δημόσιων δαπανών, με απώτερο στόχο, την αποκατάσταση της δημοσιονομικής αξιοπιστίας της χώρας.

  Αυτή είναι και η βάση για τη μείωση του ονομαστικού επιτοκίου επί του ελληνικού χρέους με βάση την αποτίμηση των αγορών. Σε αυτή τη βάση, ο υπουργός περιέγραψε τον «οδικό χάρτη» της κυβέρνησης, που περιλαμβάνει την «Γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης», την υλοποίηση των «μεταρρυθμίσεων» και την «προσέλκυση επενδύσεων», κυρίως από το εξωτερικό.

 Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, επεσήμανε την ανάγκη περαιτέρω παραμετροποίησης των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, παράλληλα με συμβατούς στόχους στα πρωτογενή πλεονάσματα.

  Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ μίλησαν ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης και ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας.

  Το βιβλίο «Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας», το οποίο εξέδωσε το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, με τη συμβολή της ΤτΕ και των εκδόσεων Παπαζήση, επισκοπεί τα χρέη της χώρας από την ανεξαρτησία μέχρι σήμερα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...