Δάσκαλε, θα διδάσκεις συνέχεια!!

Δάσκαλε, θα διδάσκεις συνέχεια!!
Την  αύξηση των ωρών διδασκαλίας των 150.000 εκπαιδευτικών σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια εξετάζει η κυβέρνηση με βασική επιδίωξη την εξοικονόμηση κονδυλίων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» η πρώην υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου είχε στα χέρια της έκθεση, βάση της οποίας  οι Έλληνες εκπαιδευτικοί δουλεύουν λιγότερες ώρες σε σχέση με Ευρωπαίους συναδέλφους τους.

Το σχέδιο προβλέπει την αύξηση του διδακτικού ωραρίου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στις 22 ώρες και στην πρωτοβάθμια στις 25 ώρες την εβδομάδα.

Η συγκεκριμένη απόφαση θα επιφέρει δραματικές αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών ενώ σηματοδοτεί την πρόθεση της κυβέρνησης για μηδενικές προσλήψεις σε όλες τις βαθμίδες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα , πέρσι προσελήφθησαν μόνο 600 άτομα σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε μόνιμες θέσεις, ενώ το 2010 είχαν προσληφθεί 3.000.

Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν, καθώς όπως αναφέρουν θα επιβαρυνθεί η εργασία τους ενώ συνέπειες θα υπάρξουν και για τη διδακτική διαδικασία.

ΠΑΙΔΕΙΑ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...