Δένδιας: Η Χρυσή Αυγή θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια της χώρας

Δένδιας: Η Χρυσή Αυγή θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια της χώρας
Το πρώτο βήμα, προκειμένου να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες κατά της Χρυσής Αυγής, στο πλαίσιο του χαρακτηρισμού της ως «εγκληματικής οργάνωσης» από τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, έκανε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας διαβίβασε στην Εισαγγελία ένα φάκελο, με στοιχεία της αστυνομίας, αλλά και δημοσιεύματα εφημερίδων, που αναφέρονται στην οργάνωση και τη δράση της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να κινηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες κατά του συγκεκριμένου κόμματος, εάν προκύπτουν επαρκή στοιχεία.

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, οι ενέργειες της Χρυσής Αυγής «φαίνεται να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας».

Όπως αναφέρει στη συνοδευτική του επιστολή ο κ. Δένδιας, «η δραστηριότητα αυτή που περιγράφεται στο έγγραφο της Κρατικής Ασφάλειας, εκτρέπεται των ορίων μεμονωμένων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, υπονομεύει την αυθεντία του κράτους Δικαίου, προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια της χώρας».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης τονίζει πως με τη συμπεριφορά και της πράξης των μελών της Χρυσής Αυγής, εκτίθεται η χώρα και η δημοκρατική της παράδοση, καθώς και ο νομικός της πολιτισμός.

«Η αντιμετώπιση της συμπεριφοράς αυτής επιβάλλει κατά συνέπεια την εγρήγορση της Πολιτείας και την ενεργοποίηση όλων των αναγκαίων μέσων, που προβλέπει το Σύνταγμα, ο ποινικός κώδικας και ο κώδικας ποινικής δικονομίας» αναφέρει ο κ. Δένδιας και προσθέτει πως τόσο το υπουργείο όσο και η ΕΛΑΣ θα βρίσκονται στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών για κάθε συνδρομή.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...