Δήμος Ναυπακτίας:Θεσμική εκτροπή η απόφαση του Λιμενικού ταμείου.

…για το άνοιγμα του Γριμπόβου.

 

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο δήμος Ναυπακτίας σχετικά με το θέμα του ανοίγματος της παραλίας του Γριμπόβου έπειτα από εισαγγελική εντολή.Διαβάστε το δελτίο τύπου του δήμου.Να σημειωθεί ότι για τον ίδιο λόγο νωρίς σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Γ.Μπουλές παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε συνέντευξη την οποία θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε αργότερα

Προκαλεί θλίψη στους συμπολίτες μας η στάση ορισμένων επώνυμων που χρησιμοποιούν τις θέσεις τους για να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της πόλης μας. Με πρόθεση και σκοπιμότητα ακυρώνουν αυτό που οι απλοί άνθρωποι και τα παιδιά της πόλης μας απολάμβαναν για δεκαετίες. Ξέγνοιαστο περίπατο και παιγνίδι στις προστατευμένες το καλοκαίρι από αυτοκίνητα παραλίες του Γριμπόβου και της Ψανής. Σκοπός τους και αποκλειστικό κίνητρο είναι να φθείρουν τη δημοτική αρχή και να πλήξουν προσωπικά το δήμαρχο πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα φτιάξουν το δικό τους ηγετικό προφίλ.

Το κλείσιμο των παραλιών του Γριμπόβου και της Ψανής επαναλαμβάνεται για χρόνια με τον ίδιο τρόπο. Έτσι και φέτος το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη σχεδόν απόφασή του αποφάσισε να κλείσει η παραλία του Γριμπόβου από την πρώτη Ιουνίου και η παραλία της Ψανής από 16 Ιουνίου. Η δημοτική αρχή προχώρησε στην υλοποίηση της απόφασης αυτής για την παραλία του Γριμπόβου με τη σύμφωνη γνώμη του Λιμενικού Σταθμού Ναυπάκτου, περιμένοντας και την τυπική σύμφωνη γνώμη του Λιμενικού Ταμείου.

Το λιμενικό ταμείο Αιτ/νίας, που κάθε χρόνο εκφράζει τυπικά τη σύμφωνη γνώμη του, για φέτος διαφοροποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ναυπάκτιου μέλους του Διοικητικού του Συμβουλίου κ. Βασίλη Μπαρπαγιάννη και τη σύμφωνη γνώμη άλλων τριών μελών του από άλλες πόλεις της Αιτ/νίας.

Τη Δευτέρα 11-6-2012 στη συνεδρίαση του Δ.Σ του Λιμενικού Ταμείου Αιτ/νίας συμμετείχαν 5 από τα εννέα μέλη του. Στη συζήτηση του αιτήματος του Δήμου Ναυπακτίας για κλείσιμο των παραλίων Γριμπόβου και Ψανής ο κ. Βασίλης Μπαρπαγιάννης εισηγήθηκε να μην γίνει δεκτή η απόφαση του Δήμου Ναυπακτίας και να επισκεφθεί τη Ναύπακτο κλιμάκιο του Λιμενικού Ταμείου προκειμένου να γίνει διαβούλευση για το θέμα των παραλιών με τους εκπροσώπους του εργατικού Κέντρου, της Ομοσπονδίας επαγγελματιών και εμπόρων Ναυπακτίας καθώς και επαγγελματιών από τις δύο παραλίες της πόλης.

Παρά την εισήγηση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου για έγκριση της απόφασης του Δημ. Συμβουλίου Ναυπακτίας, τα 4 μέλη που συμμετείχαν στη συνεδρίαση οδήγησαν σε απόφαση που αποτελεί θεσμική αυτή εκτροπή και συνιστά ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά του Δήμου μας. Αποτελεί ενέργεια που δεν προβλέπεται από το νόμο, δεν σέβεται την απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, καταπατά την μέχρι σήμερα ακολουθούμενη πρακτική αλλά και τις αρχές σεβασμού που πρέπει να διέπουν τη συνεργασία των Δημοσίων Υπηρεσιών. Δημιουργείται η εντύπωση ότι άτομα από άλλες πόλεις του Νομού αποφασίζουν για τη Ναύπακτο ανατρέποντας απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα τη χρονική περίοδο που αναμένεται η δημοσίευση στο ΦΕΚ της συγκρότησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας. Όλοι το γνωρίζουν ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπακτίας έχει συγκροτηθεί με απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου και απομένει η δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ για να αρχίσει και τυπικά η λειτουργία του.. Μάλιστα η καθυστέρηση της δημοσίευσης της απόφασης οφείλεται στο ότι πρέπει να γίνει καταγραφή και παράδοση – παραλαβή της περιουσίας του Λιμενικού Ταμείου Αιτ/νίας που πρέπει να μεταφερθεί με την ίδια απόφαση στο δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου. Σύμφωνα με το νόμο η διαδικασία έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέχρι 11 Ιουνίου του 2012.

Αυτό δείχνει ότι η όλη διαδικασία για την έγκριση του κλεισίματος των παραλιών είναι τυπική και δεν έπρεπε να μας δημιουργήσουν πρόβλημα.

Η ενέργεια αυτή της μειοψηφίας του Λιμενικού Ταμείου Αιτ/νίας προκλήθηκε από τον Ναυπάκτιο «εκπρόσωπό μας» και θυμίζει άλλες εποχές. Πιστοποιεί με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο ότι ορισμένοι δεν διστάζουν να βλάψουν την πόλη και τους πολίτες, να στερήσουν από τα μικρά παιδιά τις λίγες χαρές που τους έχουμε αφήσει όπως είναι ο ελεύθερος περίπατος και το παιχνίδι σε μια παραλία προστατευμένη από τα αυτοκίνητα, για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους.

Πίσω από όλα αυτά κρύβονται αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες που αποκαλύφθηκαν τόσο από ερώτημα που έθεσε ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών κ. Καρακώστας στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στη συνέχεια. Στην ίδια κατεύθυνση αλλά με διαφορετικό τρόπο κινήθηκε και ο κ. Κοτσανάς πιέζοντας και απειλώντας δημόσιες Υπηρεσίες να ανοίξει η παραλία. Εδώ λοιπόν φαίνεται καθαρά ποιοι ενδιαφέρονται ειλικρινά για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης και ποιοι επενδύουν στη διάλυση με την ελπίδα να ωφεληθούν πολιτικά.

Το ζητούμενο θα πρέπει να είναι η διασφάλιση της ποιότητας ζωής και όχι οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες που στην πραγματικότητα δεν βλάπτουν τη δημοτική αρχή αλλά τους δημότες.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...