Δήμος Ναυπακτίας:Λύση σε χρόνια προβλήματα-Δεν θα χρειαστεί άλλη δεκαετία αναμονής

Μέσα στον προεκλογικό πυρετό, το δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας, δεν χάνει τη στόχευσή του. Δυο μεγάλα θέματα που χρόνια περίμεναν να βρουν τη λύση τους συζητήθηκαν την Τετάρτη 27/3

  • Πάνω από δέκα χρόνια ήταν σε αδράνεια το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του π. Δήμου Ναυπάκτου. Από το 2017 επανεκκίνησε η διαδικασία και στο συμβούλιο παρουσιάστηκε η επικαιροποίηση της Α’ φάσης, αφού από την έγκρισή της το 2005, έχουν αλλάξει τα χωροταξικά δεδομένα της περιοχής. Επομένως ξεκινά η επεξεργασία της σημαντικότατης Β΄ φάσης, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι απαραίτητες γεωλογικές και περιβαλλοντικές μελέτες που την συνοδεύουν. Ο δήμος χρηματοδότησε τις απαραίτητες μελέτες και στήριξε με κάθε μέσο το Γ.Π.Σ. θεωρώντας ότι πρόκειται για σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο, που θωρακίζει το μέλλον της περιοχής.

Οι Βασικές κατευθύνσεις που θα εξειδικευθούν στην Β’ φάση της μελέτης αφορούν, μεταξύ άλλων, στα εξής:

  • Στην ανάγκη αναθεώρησης του σχεδίου πόλης Ναυπάκτου – Λυγιά – Ξηροπήγαδου και εφαρμογής του σχεδίου πόλης των περιοχών επέκτασης (2005), το οποίο βρίσκεται σε στάδιο αναδημοσίευσης με Π.Δ..
  • Στην ανάγκη ρύθμισης της διάσπαρτης δόμησης, με την πολεοδόμηση της περιοχής της Παλαιοπαναγιάς, κατ’ επέκταση του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης Ναυπάκτου – Λυγιά – Ξηροπήγαδου.
  • Στην ανάγκη οργάνωσης ενός ενιαίου μοντέλου κυκλοφοριακού σχεδιασμού της παραθαλάσσιας αστικής ενότητας, με ιεράρχηση των βασικών υπαρχόντων και προτεινόμενων οδικών αξόνων, μεταξύ των οποίων και της προτεινόμενης υπόγειας παράκαμψης της περιοχής του παραδοσιακού οικισμού.
  • Στην ανάγκη αναβάθμισης των κύριων οδικών αξόνων που συνδέουν το δίκτυο των αγροτικών οικισμών με την παραθαλάσσια αστική ενότητα.
  • Στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και της Καστρόπολης Ναυπάκτου, σε συνδυασμό με τις απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την υποστήριξη της κίνησης των πεζών, καθώς και των οικολογικών μορφών κυκλοφορίας.
  • Στην ανάγκη υποστήριξης και εξειδίκευσης των ειδικών μορφών τουρισμού της υπαίθρου.
  • Στην ανάγκη υποστήριξης των τάσεων ανάπτυξης εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή του ποταμού Εύηνου.
  • Δέκα και περισσότερα χρόνια περίμενε την λύση του το πρόβλημα με τους ιδιοκτήτες της Βαρναράχης δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία των γεωτρήσεων και στην ΔΕΥΑΝ. Με απόφασή του Δ.Σ. προχωράμε και σε δεύτερη αγορά οικοπέδου, ώστε να θωρακιστεί η λειτουργία των γεωτρήσεων.

Με αφορμή τα δύο αυτά θέματα ο Δήμαρχος Τάκης Λουκόπουλος δήλωσε:

«Στην πρώτη μας θητεία δεν διστάσαμε να ανοίξουμε όλα τα χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούσαν τον Δήμο Ναυπακτίας. Άλλα δύο αγκάθια, που κανείς δεν τολμούσε να αγγίξει, η καθυστέρηση του Γ.Π.Σ. και οι γεωτρήσεις της Βαρναράχης, οδηγούνται στην οριστική λύση τους. Θα συνεχίσουμε την καλή δουλειά με τόλμη και ευσυνειδησία».

 

 

 

                                  

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...