ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤO PROTIONLINE.GR ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ

Είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα του Παναιγιαλείου. Ένα τεράστιο ταλέντο με πολύ μεγάλες δυνατότητες. Ο Δημοσθένης (Δήμος) Ρούμπας είχε άψογη τεχνική κατάρτιση και μεταβίβαση, ενώ, παρόλο που αγωνιζόταν στο χώρο του κέντρου, διέθετε μεγάλη έφεση και στο σκοράρισμα, πετυχαίνοντας πολλά και σπουδαία γκολ στις ομάδες που αγωνίστηκε.

Γεννήθηκε στις 20 Μαΐου του 1958 στην Ναύπακτο της Αιτωλοακαρνανίας. Ξεκίνησε την καριέρα του σε μικρή ηλικία και η πρώτη του ομάδα ήταν ο Ναυπακτιακός Αστέρας. Από πολύ νωρίς φανέρωσε τη μεγάλη του αξία και έτσι αγωνίσθηκε στην πρώτη ομάδα. Από την πρώτη του χρονιά με τον Ναυπακτιακό διέπρεψε ως επιτελικός. Αγωνίσθηκε στη συνέχεια με επιτυχία σε Παναιγιάλειο (4 χρόνια), Απόλλωνα Σμύρνης, Πανηλειακό, Παναιτωλικό, Nαυπακτιακό 1987 (επιστροφή), Πύργο 79’(3 χρόνια). Το 1991-92 επιστρέφει πάλι στη Ναύπακτο ,όπου αγωνίζεται για δύο σεζόν. Έπαιξε και σε τοπικό επίπεδο με τον Ασκληπιό Σκάλας όπου έκλεισε την καριέρα του ως πρωταθλητής σε μεγάλη ηλικία. Ενδιάμεσα αγωνίστηκε σε τρεις ομάδες των ΗΠΑ. Έχει διατελέσει προπονητής του Ναυπακτιακού δύο φορές 1996 και 2002 (Γ’ Εθνική). Με τον Παναιγιάλειο , άξια αναφοράς είναι η πορεία του για το θεσμό του Κυπέλλου το 1980/81 όταν κατάφερε να φτάσει στους “4” της διοργάνωσης. Εκεί ο Παναιγιάλειος βρήκε στο δρόμο του τον Ολυμπιακό, ο οποίος σταμάτησε την πορεία της ομάδας προς τον τελικό. Επίσης με τον Απόλλωνα Αθηνών αγωνίστηκε στην Α’ Εθνική.

Από τη Νέα Υόρκη όπου διαμένει με την οικογένειά του εδώ και πολλά χρόνια, ο Δήμος Ρούμπας μιλάει αποκλειστικά στο protionline.gr για τα χρόνια που φόρεσε τη «μελανόλευκη» φανέλα και για την μετέπειτα πορεία του στο ποδόσφαιρο. Αποκαλύπτει το… σήριαλ της αποχώρησής του από τον Παναιγιάλειο, τη σχέση του με τον Αστέριο Μπέλλα και τον Μίμη Παπαϊωάννου και θυμάται με νοσταλγία τα σχεδόν τέσσερα χρόνια της παραμονής του στο Αίγιο.

Περίοδος 1981-82 (Β΄ Εθνική). ΟΡΘΙΟΙ: Δημήτρης Αγουρίδης, Γιάννης Περδικάρης, Βασίλης Μωραϊτέλης, Χρήστος Σταματάκης, Βασίλης Μπεκατώρος.
ΚΑΤΩ: Άρης Νικολόπουλος, Γιάννης Κορωνέλος, Μάκης Λιάτος, Σέρτζιο Εσπινόζα, Δήμος Ρούμπας, Χρήστος Καραγεώργος.

«Ο Μπέλλας ζητούσε εκατομμύρια για να με παραχωρήσει»

«Ήρθα σε νεαρή ηλικία στο Αίγιο, το 1979 και από το τέλος της πρώτης σεζόν υπήρχαν προτάσεις από αρκετές ομάδες. Ακόμη και Α΄ Εθνικής. Εγώ το μάθαινα όμως την επόμενη χρονιά και εντελώς συμπτωματικά, αφού τότε οι διοικήσεις των ομάδων δεν μιλούσαν απευθείας με τους παίκτες. Ήμουν και ιδιαίτερα ευχαριστημένος στον Παναιγιάλειο, ο κόσμος με αγαπούσε, η ομάδα ήταν δυνατή και λόγω του νεαρού της ηλικίας, τα πρώτα χρόνια δεν με απασχολούσε ιδιαίτερα.
Το 1983, παρότι τερματίσαμε στη μέση της βαθμολογίας, πέσαμε στη Γ΄ Εθνική λόγω της αναδιάρθρωσης που έγινε. Τότε οι «μνηστήρες» έγιναν περισσότεροι. Μέχρι και από την Αμερική με ζητούσαν ομάδες της ομογένειας, που εκείνη την εποχή ενισχύονταν με σημαντικούς παίκτες από την Ελλάδα. Ακόμη και ο μεγάλος Μίμης Παπαϊωάννου είχε αγωνιστεί στον Παγκύπριο Νέας Υόρκης. Τότε έμαθα ότι ο Μπέλλας, από όποια ομάδα είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή μου, ζητούσε εξωπραγματικά ποσά για να με παραχωρήσει. Μιλάμε για εκατομμύρια, που φυσικά οι ομάδες δεν ήταν δυνατόν να διαθέσουν».

Με τους Στρατή Μαστροκυριάκο, Παπαχριστόπουλο, Λιάτο, Χρήστο Μαστροκυριάκο και Καραγιαννάκη

Μίλησες με τον Μπέλλα; Τι σου είπε;

Άρχισα να πιέζω τότε την κατάσταση. Φυσικά μίλησα και του είπα: «Αρχηγέ, άφησέ με να παίξω σε υψηλότερο επίπεδο τώρα που υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Έμεινα σχεδόν τέσσερα χρόνια στην ομάδα, πρόσφερα αλλά πρέπει να κοιτάξω το μέλλον μου». Ο Μπέλλας βέβαια ήθελε πολύ να μείνω στον Παναιγιάλειο, αγαπούσε υπερβολικά την ομάδα και ήθελε να παραμείνει δυνατή και να διεκδικήσει την επιστροφή της στη Β΄ Εθνική. Φυσικά δεν τον παρεξηγώ για αυτό, αλλά και εγώ ήθελα να κοιτάξω το μέλλον μου. Τελικά, κατάφερα με πολύ κόπο να μείνω ελεύθερος – αφού χρειάστηκε να πληρώσω και ένα σημαντικό ποσό από την τσέπη μου – και έφυγα για Αμερική, όπου έπαιξα στον Ερμή Νέας Υόρκης.

Από το φιλικό με τη Μπαρτσελόνα

Στην Α΄ Εθνική με τον Απόλλωνα Αθηνών πότε αγωνίστηκες;

Την επόμενη χρονιά. Στη διάρκεια της σεζόν που αγωνίστηκα στον Ερμή, βγήκε και η ελευθέρας μου από τον Παναιγιάλειο και μάλιστα μου την έφερε στην Αμερική ο Μίμης Παπαϊωάννου, ο οποίος ήταν κουμπάρος με τον πρόεδρο του Ερμή. Στο τέλος της χρονιάς ήρθα πάλι στην Ελλάδα και έπαιξα στον Απόλλωνα. Από τότε η ποδοσφαιρική μου καριέρα μοιράστηκε μεταξύ Ελλάδας και Η.Π.Α. Έπαιξα και σε άλλες δύο ομάδες της ομογένειας, την Greek Amerika και τον Παγκύπριο μετά τον Παναιτωλικό με τον οποίο αγωνίστηκα για 3 σεζόν στη Β΄ Εθνική (1985-88).

Στα 38 λοιπόν τελειώνει η ποδοσφαιρική καριέρα και ξεκινάει η προπονητική

«Σταμάτησα επαγγελματικά με τον Πύργο ΄99, έπαιξα και στο τοπικό και στη συνέχεια για 2 χρόνια ανέλαβα ως προπονητής τον Ναυπακτιακό Αστέρα. Θα ήθελα να προσθέσω ότι πριν φύγω από το Αίγιο, έπαιξα ένα τρίμηνο και στη Γ΄ Εθνική πριν πάω στον Ερμή, αλλά είχα έναν τραυματισμό και δεν μπόρεσα να βοηθήσω όσο ήθελα την ομάδα. Αν θυμάμαι καλά το τελευταίο μου γκολ το πέτυχα απέναντι στον Κελεσίδη σε αγώνα με την Προοδευτική στα Καμίνια. Τώρα, σαν προπονητής δεν είχα ιδιαίτερες βλέψεις. Από το 2005 μέχρι σήμερα κατοικώ μόνιμα στη Νέα Υόρκη. Μέχρι πέρυσι που βγήκα στη σύνταξη ασχολήθηκα επαγγελματικά με υπηρεσίες μεταφοράς προσώπων, ως ιδιοκτήτης λιμουζίνας. Φυσικά ένα μεγάλο διάστημα κάθε χρόνο το περνούσα και το περνώ στην Ελλάδα και τώρα που δεν υπάρχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις, ακόμη περισσότερο. Αν δεν υπήρχαν και πολλές οικογενειακές υποχρεώσεις με τα παιδιά και τα εγγόνια θα σκεφτόμουν άμεσα τη μόνιμη επιστροφή στην πατρίδα».

Διατηρείς επαφές με παλιούς σου συμπαίκτες στον Παναιγιάλειο;

Έρχομαι συχνά στο Αίγιο και βρισκόμαστε με τους περισσότερους. Ήμουν παρών και στο φιλικό των παλαιμάχων με την Μπαρτσελόνα πριν λίγα χρόνια, ενώ πέρυσι αγωνίστηκα σε παιχνίδι με την ομάδα παλαιμάχων Αιγιάλειας του Άγγελου Λεπίδα. Όταν έρχομαι Ελλάδα όλο και κάποιο παιχνίδι διοργανώνεται και πάντα δίνω το «παρών». Αποτελώ μέλος και της ομάδας παλαιμάχων της Πάτρας. Έχω πολύ καλές σχέσεις με όλα τα παιδιά, μου αρέσει το κλίμα, είναι και ο Τάκης Λαμπρόπουλος, ο παλιός μου συμπαίκτης στον Παναιγιάλειο, αλλά και αρκετοί ακόμη πατρινοί ποδοσφαιριστές που έπαιξαν και στο Αίγιο.

Έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις από το Αίγιο και τον Παναιγιάλειο που ουσιαστικά ήταν η ομάδα που αναδείχθηκα και μου έδωσε τις βάσεις να εξελιχθώ και να παίξω και στην Α΄ Εθνική. Έπαιξα με σπουδαίους συμπαίκτες, πήρα μεγάλη αγάπη από τον φίλαθλο κόσμο. Τους έχω πάντα μέσα στην καρδιά μου και εύχομαι στην ομάδα να ξαναβρεί τον δρόμο της. Σύντομα θα τα πούμε από κοντά, τώρα που έχω περισσότερο χρόνο. Μετά τον Μάρτιο θα έρθω στα πάτρια εδάφη και θα παραμείνω πολύ καιρό. Ίσως μέχρι τα Χριστούγεννα. Εύχομαι σύντομα η ζωή όλων να επιστρέψει στην κανονική της μορφή και να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος.

Σας ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία και την ευκαιρία που μου δώσατε για αυτή την όμορφη αναδρομή στα παλιά…



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...