Δίκη Τραμπ: Οι γερουσιαστές παίζουν, λύνουν σταυρόλεξα και κοιμούνται

Δίκη Τραμπ: Οι γερουσιαστές παίζουν, λύνουν σταυρόλεξα και κοιμούνται
Δίκη Τραμπ: Οι γερουσιαστές παίζουν, λύνουν σταυρόλεξα και κοιμούνται


24/01/2020 – 12:33

Ακόμη κι αν μπροστά τους εξελίσσεται η δίκη για την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ, οι γερουσιαστές που θα κρίνουν το μέλλον του Αμερικανού προέδρου… βαριούνται.  

Τα μέλη της Γερουσίας κατηγορούν τα Αμερικανικά ΜΜΕ ότι φέρονται σαν βαριεστημένα σχολιαρόπαιδα, καθώς παίζουν παιχνίδια, κοιμούνται ή βρίσκουν άλλους τρόπους για να περάσουν οι ατελείωτες ώρες των ακροάσεων. Και βέβαια όλα αυτά παραβιάζουν τους κανονισμούς. Την ίδια ώρα, κατά τη διάρκεια της δίκης έχει ειπωθεί ότι η φερόμενη κατάχρηση εξουσίας από τον Τραμπ απειλεί τη δημοκρατία στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι οι γερουσιαστές έχουν ιδιαίτερο κρίσιμο ρόλο σε αυτή τη δίκη, αφού αποτελούν το σώμα των ενόρκων που θα αποφασίσει αν πρέπει να καθαιρεθεί ο Τραμπ.   Κοιμούνται μέσα στη Γερουσία Οι κανόνες επιβάλλουν στους γερουσιαστές να παραμένουν στις θέσεις τους κατά τη διάρκεια της δίκης. Όμως, τουλάχιστον 9 Δημοκρατικοί και 22 Ρεπουμπλικανοί σηκώθηκαν αρκετές φορές την Πέμπτη, σύμφωνα με το Reuters. Ίσως βέβαια αυτό να είναι καλύτερο από το γεγονός ότι κάποιοι αποκοιμήθηκαν.

Ο Τζιμ Ρις και ο Τζιμ Ινχόφε είναι ανάμεσα στους γερουσιαστές που πήραν έναν υπνάκο. Ο Ρις, ο Ρεπουμπλικανός επικεφαλής της επιτροπής διεθνών σχέσεων της Γερουσίας, εθεάθη ακίνητος, με τα μάτια του κλειστά. Εκπρόσωπός του διέψευσε ότι είχε κοιμηθεί. Άκουγε προσεκτικά με τα μάτια του κλειστά, είπε στη Wall Street Journal. Ο Ινχόφε, επίσης Ρεπουμπλικανός, αποκοιμήθηκε για λίγο, προτού τον σκουντήξει ο Τοντ Γιανγκ που κάθεται δίπλα του. Ο Μαρκ Γουόρνερ, Δημοκρατικός από τη Βιρτζίνια, είχε ακουμπήσει στο δεξί χέρι του, καλύπτοντας τα μάτια του, για 20 λεπτά. Γερουσιαστής τους μοίρασε fidget spinners Ο Ρίτσαρντ Μπερ μάλλον πίστεψε ότι βρήκε έναν καλό τρόπο για να αντιμετωπιστεί η νύχτα. Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής από τη Βόρεια Καρολίνα μοίρασε σε συναδέλφους του fidget spinners- ένα μικρό παιχνίδι που έγινε μανία πριν από λίγα χρόνια- για να τους βοηθήσει να… σκοτώσουν την ώρα.    

Ο Ραντ Πολ προτίμησε κάτι πιο παραδοσιακό. Ο Ρεπουμπλικανός από το Κεντάκι έλυνε σταυρόλεξο και έφτιαξε μια σαΐτα την Τετάρτη για να περάσει η ώρα. Η Ελίζαμπεθ Γουόρεν, ένα από τα φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές, έπαιζε κάποιο παιχνίδι σε χαρτί.  

Βιβλία και ραβασάκια  

Στις συνηθισμένες ακροάσεις στη Γερουσία, τα μέλη της έχουν στη διάθεσή τους τα κινητά τους, τα laptop και τα tablet τους. Όμως, όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές έχουν απαγορευθεί από τη συγκεκριμένη δίκη, με αποτέλεσμα να μην ξέρουν τι να κάνουν. Η Μάρσα Μπλάκμπερν, Ρεπουμπλικανή από το Τενεσί, εθεάθη να διαβάζει ένα βιβλίο, αλλά υποστήριξε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθούσε τη δίκη. «Οι πολυάσχολες μαμάδες είναι οι καλύτερες στο να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Δοκιμάστε το», ήταν το σχόλιό της. Επίσης, κατά τη διάρκεια των ακροάσεων οι γερουσιαστές απαγορεύεται να μιλάνε. Όμως την Τετάρτη δύο Ρεπουμπλικανοί, ο Τιμ Σκοτ και ο Μπεν Σάσε, άρχισαν να ψιθυρίζουν αφού πρώτα είχαν περάσει ώρες ανταλλάσσοντας σημειώματα.  

Μέσα σε όλα αυτά, υπάρχουν και αυτοί που φαίνεται να παρακολουθούν προσεκτικά τη δίκη για την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς κρατούν σημειώσεις ασταμάτητα. 

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...