Δίλεπτο-φωτιά και κορυφή ο Ολυμπιακός!

Δύο λεπτά ήταν αρκετά! Ο Ολυμπιακός σκοράροντας στο 60’ και στο 62’ με τους Ποντένσε και Σουντανί αντίστοιχα, επικράτησε 2-0 του Ατρόμητου και πάει πρωτοπόρος στη διακοπή. Αποβλήθηκε ο Αβραάμ στο 67’.

Αποστολή εξετελέσθη!

Αντιμετωπίζοντας προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά βρίσκοντας καλό ρυθμό και τις ευκαιρίες στο δεύτερο, ο Ολυμπιακός έκανε τη δουλειά και επικράτησε στο «Γ. Καραϊσκάκης» 2-0 του Ατρόμητου.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς με το τυχερό γκολ του Ποντένσε στο 60′, αφού η μπάλα χτύπησε στα πόδια του Γούτα και άλλαξε πορεία και του Σουντανί δύο λεπτά αργότερα, επέστρεψε στις νίκες και πάει στη διακοπή έχοντας την πρωτοπορία στον βαθμολογικό πίνακα και μάλιστα στο +2 από τον ΠΑΟΚ. Επιπλέον, οι γηπεδούχοι δεν κινδύνευσαν ούτε όταν έμειναν με 10 παίκτες, όταν στο 67′ ο Αβραάμ Παπαδόπουλος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, αφού ανέκοψε τον Νταβιώτη τη στιγμή που έβγαινε τετ-α-τετ με τον Σα.

Πώς έπαιξαν:

Αλλαγή σχηματισμού και αλλαγή προσώπων από τον Πέδρο Μαρτίνς, που άφησε το 4-3-3 και επέλεξε το 4-2-3-1, περνώντας σε σχέση με το ματς με την Μπάγερν τους Αβραάμ, Σουντανί, Μασούρα και Ελ Αραμπί, δίνοντας έναν πιο επιθετικό τόνο.

Εικόνα live 21963112/41164.jpg

Από την άλλη πλευρά, ο Γιάννης Αναστασίου δεν άλλαξε το 4-3-3, αλλά λόγω των προβλημάτων έδωσε ντεμπούτο στον Γαρουφαλιά, επανέφερε τον Κατράνη στο αρχικό σχήμα, βάζοντας μπροστά του τον Ταλόχα, ώστε να έχει υπό την επίβλεψή του τον Ομάρ για τις προωθήσεις του. Παράλληλα, ο Γιακουμάκης μπήκε στη θέση του τραυματία Βέλλιου.

Εικόνα live 21963112/96510.jpg

Το ματς:

Σαφής πρόθεση του Ολυμπιακού, όπως γίνεται πάντα σε τέτοια ματς ήταν να πετύχει ένα γκολ ώστε να ανοίξει την πολυπρόσωπη άμυνα των αντιπάλων και να του φύγει το άγχος, πόσω μάλλον από τη στιγμή που προέρχεται από ευρωπαϊκό ματς υψηλών απαιτήσεων κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου.

Αυτή η πρόθεση αποδείχθηκε μόλις στο 9’, όταν ο Μπουχαλάκης με εξαιρετική κάθετη πάσα βρήκε τον Τσιμίκα μέσα στην περιοχή και στο τετ-α-τετ με τον Μέγερι νικήθηκε από τον Ούγγρο γκολκίπερ, που απέκρουσε με το δεξί του πόδι. Ωστόσο, οι Περιστεριώτες απάντησαν όταν ο Νταβιώτης με κεφαλιά από σέντρα του Γκάλο, προσπάθησε να νικήσει τον Σα, αλλά ο Πορτογάλος απέκρουσε με υπερένταση.

Στο 17’ ήρθε η δεύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού, με τον Μασούρα αφού νίκησε στην προσωπική του μονομαχία τον Γκάλο, να στέλνει την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση. Στα επόμενα λεπτά ο Ατρόμητος κατάφερε να ισοφαρίσει, με τους Πειραιώτες όμως να βρίσκουν ακόμα μία σπουδαία ευκαιρία στο 36’, με τον Μέγερι να φωνάζει και πάλι «παρών» σε σουτ που έπιασε ο Αβραάμ μέσα από την περιοχή, έπειτα από σύγχυση που προκλήθηκε σε στατική φάση.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε στο ίδιο μοτίβο, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να ανεβάσει ρυθμό και κατάφερε, αφού από την άλλη πλευρά, ο Ατρόμητος δεν μπορούσε να αλλάξει δεύτερη ή τρίτη πάσα, ώστε να μπορέσει με αυτό τον τρόπο να σπάσει την πίεση των γηπεδούχων. Τελικά, το γκολ των «ερυθρόλευκων» δεν άργησε να έρθει έστω και με τυχερό τρόπο.

Ο Μπουχαλάκης με ωραία πάσα βρήκε τον Ποντένσε μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε το σουτ και η μπάλα αφού άλλαξε πορεία λόγω της κόντρας στα πόδια του Γούτα, κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Μπάλαζ Μέγερι, που αυτή τη φορά δεν ήταν εφικτό να έχει απάντηση. Όπως απάντηση δεν είχε δύο λεπτά αργότερα.

Αυτή τη φορά από τα αριστερά, ο Τσιμίκας γύρισε την μπάλα στον Σουντανί κι αυτός έπιασε με τη μία το σουτ, διαμορφώνοντας το 2-0, βάζοντας ουσιαστικά και τίτλους τέλους στην αναμέτρηση, καθώς ήταν εμφανές ότι ο Ατρόμητος δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 67′ που ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είδε σωστά την απευθείας κόκκινη κάρτα για φάουλ στον Νταβιώτη, που έβγαινε τετ-α-τετ με τον Σα, οι Περιστεριώτες έδειχναν να θέλουν, αλλά μην μπορούν να πλησιάσουν στην άμυνα του Ολυμπιακού, με το 2-0 να μένει φυσιολογικά μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (4-2-3-1):
Σα – Ομάρ, Αβραάμ, Σεμέδο, Τσιμίκας – Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε – Ποντένσε, Σουντανί (81′ Γκερέρο), Μασούρας (56’ Λοβέρα) – Ελ Αραμπί (70’ Μεριά)

Στον πάγκο: Αλέν, Μπενζιά, Γκασπάρ, Καμαρά

Ατρόμητος (4-3-3): Μέγερι – Γκάλο, Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης – Γαρουφαλιάς, Χαρίσης, Νταβιώτης (70’ Νάτσος) – Γιακουμάκης, Μανούσος (82′ Ρόσα), Ταλόχα (76′ Ενσικουλού)
f

sport-fm.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...