Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το μέλλον του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας, καθώς και ασφαλιστικά ζητήματα που αφορούν το αιρετό πολιτικό προσωπικό της αυτοδιοίκησης.
Δίμηνη παράταση του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ άκουσε με ικανοποίηση την αποδοχή του αιτήματος της ΚΕΔΕ, που είχε υποβληθεί τον Ιανουάριο για παράταση του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας. Ο Υπουργός ανακοίνωσε καταρχήν τη δίμηνη παράταση του προγράμματος, ενώ στο ίδιο πλαίσιο συζητήθηκε και το αίτημα της ΚΕΔΕ να υπάρξουν νέα αντίστοιχα προγράμματα, τα οποία θα προκηρυχθούν το συντομότερο δυνατόν, ώστε μέσω αυτών να καλυφθούν οι ανάγκες των Δήμων με πρόσθετο προσωπικό, προκειμένου να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία τους την επόμενη περίοδο. Ο κ. Χατζηδάκης δεσμεύθηκε ότι θα αξιολογηθεί άμεσα από το Υπουργείο και τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα το αίτημα αυτό και πολύ σύντομα, θα ληφθεί απόφαση για την οποία θα ενημερωθεί η ΚΕΔΕ.
Η ΚΕΔΕ ζητά ισότιμη ασφαλιστική αντιμετώπιση των αιρετών της αυτοδιοίκησης
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου μετέφερε στον Υπουργό Εργασίας την αγωνία των αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, ιδίως αυτών που έχουν διατελέσει κατά το παρελθόν, αλλά και το δίκαιο αίτημά τους για την αποκατάσταση αδικιών που υφίστανται, λόγω της εφαρμογής του ασφαλιστικού νόμου 4387/2016. Ενός νόμου που έχει δημιουργήσει ασφαλισμένους δύο ταχυτήτων και δεν εξασφαλίζει στους αιρετούς του αυτοδιοικητικού θεσμού, την συνταγματικά κατοχυρωμένη ισότιμη μεταχείριση με τους υπόλοιπους ασφαλισμένους. Η ΚΕΔΕ έχει διαμορφώσει στις πρόσφατες συνεδριακές της διασκέψεις τις θέσεις της πάνω σε αυτό το ζήτημα ενώ παράλληλα, ανέθεσε σε εξιδεικευμένο νομικό γραφείο την κωδικοποίηση και την επιχειρηματολογία για το θέμα που αφορά κυρίως τους παλαιότερους αιρετούς, καταθέτοντας σήμερα σχετικό υπόμνημα στον Υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη.
Δήλωση Προέδρου ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου:
«Η δίμηνη παράταση για την Κοινωφελή εργασία, που μας ανακοίνωσε ο Υπουργός, μετά και το σχετικό αίτημα της ΚΕΔΕ, είναι πολύ σημαντική γιατί αποτελεί ένα βασικό εργαλείο των Δήμων για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών τους, προς όφελος των πολιτών. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και από το Υπουργείο Εργασίας ώστε και με τη λήξη της παράτασης να υπάρχει προσωπικό στους Δήμους, μέσω νέων αντίστοιχων προγραμμάτων, για να ανταπεξέλθουμε στις αυξημένες εποχικές ανάγκες. Επίσης αναμένουμε θετική απόκριση στο αίτημά μας για την αποκατάσταση ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών αδικιών που αφορούν κυρίως αιρετούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης που έχουν υπηρετήσει κατά το παρελθόν το θεσμό μας, τους οποίους φυσικά η ΚΕΔΕ τιμά και δεν ξεχνά.»
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών των ΟΤΑ, της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Τσιαντής, Δημοτικός Σύμβουλος Λίμνης Πλαστήρα, καθώς και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ηλίας Αποστολόπουλος, Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...