Δίνουν και χρυσά ρολόγια για την… αναγνώριση

Δίνουν και χρυσά ρολόγια για την… αναγνώριση

Ενα απίστευτο αλισβερίσι γίνεται ενόψει της Γενικής συνόδου της Interpol στο Ντουμπάι στις 20 Νοεμβρίου, αναφορικά µε την αναγνώριση του υβριδίου που λέγεται Κοσσυφοπέδιο. Το εν λόγω «κράτος» να σημειωθεί ότι δεν έχει αναγνωριστεί ως ανεξάρτητο κράτος από τον ΟΗΕ, παρά τις μεμονωμένες αναγνωρίσεις από αρκετά κράτη. Όπως καταγγέλλει ο σερβικός Τύπος, ειδικότερα η «Πολίτικα» και δεν έχει διαψευστεί, η Πρίστινα προσπαθεί να εξαγοράσει ψήφους έναντι «δώρων», ενόψει της Συνέλευσης της Interpol στην οποία θα μετάσχουν όλα τα κράτη.

Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Πρίστινα να κάνει «λόµπιγκ» στις αντιπροσωπείες των χωρών που μετάσχουν και δεν έχουν ακόμη αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στις «προσφορές» και στα «δώρα» προς τις αντιπροσωπείες, εμπεριέχονται ακριβά ρολόγια, χρυσά κοσμήματα κλπ.

Μάλιστα, σε περίπτωση που ορισμένες αντιπροσωπείες επιθυμούν να παραμείνουν για ολιγοήμερες διακοπές στο Ντουμπάι, τότε η Πρίστινα είναι πρόθυμη να καλύψει τα έξοδα! Όπως αναφέρει λοιπόν ο σερβικός Τύπος, τα ακριβά ρολόγια, χρυσά κοσμήματα, μερικές χιλιάδες δολάρια στο χέρι, είναι µόνο ορισμένα από τα «δώρα» που θα δοθούν σε ξένους αξιωματούχους, µε στόχο την «εξαγορά» ουσιαστικά των ψήφων.

Η υπόθεση αυτή έχει πάρει διαστάσεις, ενώ σύμφωνα µε ειδικό εμπειρογνώμονα του Βελιγραδίου, ο οποίος μίλησε στην εν λόγω εφημερίδα, παρά τις πιέσεις από τον ΠΟΑ, είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποιοι μεταξύ των συνέδρων θα λάβουν χρήματα ή ακριβά δώρα και στην μυστική ψηφοφορία, θα κάνουν το «καθήκον τους».

«Δεν είναι μυστικό ότι οι Αλβανοί από το Κοσσυφοπέδιο δίνουν πολλά χρήματα για να ασκηθεί πίεση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, υπενθυμίζοντας παράλληλα τα όσα έχουν γραφτεί για το πώς ο γνωστός διαμεσολαβητής Μάρτι Αχτισάαρι εκπόνησε το «δικό του σχέδιο» για το Κοσσυφοπέδιο. Είναι γεγονός ότι στο παιχνίδι αυτό έχουν µπει μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και χρηματοδοτούν αυτή την προσπάθεια για δικούς τους λόγους. Ήδη πέρα από τον Ατλαντικό έχουν δημιουργηθεί ειδικά για την προπαγάνδα, μεγάλα γραφεία για την στήριξη αυτής της πρωτοβουλίας της Πρίστινα. Κάτι ανάλογο φυσικά που είχε πράξει στο παρελθόν και το έτερο υβρίδιο η ΠΓΔΜ.

Γεγονός µε το οποίο δεν ασχολήθηκε το επίσημο ελληνικό κράτος, µε τα γνωστά αποτελέσματα. Το ίδιο ακριβώς πράττει και το επίσημο σερβικό κράτος. Δηλαδή απλώς τον παρατηρητή. Βούτσιτς ότι «κάποια επιρροή πρώην παγκόσμιος dzavnike έχει προσληφθεί για να ασκήσει πιέσεις υπέρ».

Όμως, μέσα σε όλα αυτά, μια παρέμβαση ήρθε να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα και να προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Πρόκειται για τη γνωστή πρώην γενική εισαγγελέα του Ειδικού Δικαστηρίου της Χάγης Κάρλα ντελ Πόντε, η οποία προέβη σε δηλώσεις στα Τίρανα, οι οποίες προκάλεσαν μεγάλη δυσφορία στην αλβανική και όχι µόνο πλευρά. Είπε λοιπόν η Κάρλα Ντελ Πόντε ότι ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου «δεν επιτρέπεται να ασκεί αυτά τα καθήκοντα επειδή έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό από δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου της Χάγης»!

Σε δήλωσή της στην αλβανική τηλεόραση Ora News, η Ντελ Πόντε στο περιθώριο της παρουσίασης του βιβλίου της για τον πόλεμο στη Συρία, σημείωσε κάτι πολύ σοβαρό που έχει προστιθέμενη αξία στην πρώτη της δήλωση. Είπε ότι υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει όσον αφορά στην τιμωρία των εγκλημάτων πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία! Παράλληλα, η πρώην γενική εισαγγελέας, έθεσε υπό αμφισβήτηση την ύπαρξη του Κοσσυφοπεδίου ως κράτος, διότι όπως είπε είναι άδικο για το γεγονός ότι είναι πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου ο Ραµούς Χαραντινάι! Να θυμίσω ωστόσο ότι ο Αλβανός πρώην επιτελικός των Ουτσεκάδων, αθωώθηκε στο δεύτερο βαθμό, στην οποία δίκη όμως δεν ήταν εισαγγελέας η Κάρλα Ντελ Πόντε!

Η κατάσταση έχει αρχίσει να περιπλέκεται στην υπόθεση του Κοσσυφοπεδίου, παρά τις φωνές περί του αντιθέτου.

Απόστολος Ρόσσιος

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/346451-Dinoyn-kai-chrysa-rologia-gia-ten-anagnorise ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...