Στον κόμβο της Ιόνιας Οδού στο Χαλίκι Αιτωλοακαρνανίας συγκεντρώθηκαν και απόψε αγρότες όπου κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Στο σημείο βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης,  που άκουσε τα αιτήματά τους μαζί με υπαλλήλους της περιφέρειας και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Μαυρομάτη. Η συνάντηση έγινε σε πάρα πολύ καλό κλήμα με τον Περιφερειάρχη να έχει για αρκετή ώρα συζήτηση με τους αγρότες που τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Δείτε το βίντεο

Οι αγρότες αποφάσισαν ομόφωνα

Να ζητηθεί συνάντηση Επιτροπής των Μπλόκων με κυβερνητικό κλιμάκιο που θα έχει επικεφαλής τον πρωθυπουργό, όπου θα τεθεί για ικανοποίηση το πλαίσιο των αιτημάτων μας, που περιλαμβάνει:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.ά.), καθώς και  αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

Η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Ταυτόχρονα καλούμε να δυναμώσει η στήριξη του Μπλόκου από όλους τους φορείς του νομού, να στηρίξουν τον αγώνα μας και τα αιτήματά μας, με κάθε τρόπο, πάνω απ’ όλα με τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση της Τετάρτης, γιατί τα προβλήματα είναι κοινά.

Με τη μαζική συμμετοχή των αγροτών και κτηνοτρόφων τόσο στο Μπλόκο στο Χαλίκι, όσο και πανελλαδικά και με την ενδυνάμωση της λαϊκής συμπαράστασης και αλληλεγγύης στα δίκαια αιτήματα του αγώνα μας, μπορούμε και θα πετύχουμε το στόχο μας.

Συνεχίζουμε – Θα νικήσουμε!»



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...