Δανία – Κορωνοϊός: Καταδικάστηκε άντρας που έβηξε πάνω σε αστυνομικούς

Δανία – Κορωνοϊός: Καταδικάστηκε άντρας που έβηξε πάνω σε αστυνομικούς
Δανία - Κορωνοϊός: Καταδικάστηκε άντρας που έβηξε πάνω σε αστυνομικούς

Σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών καταδίκασε το Ανώτατο Δικαστήριο της Δανίας έναν άντρα που έβηξε πάνω σε δύο αστυνομικούς φωνάζοντας «κορωνοϊός» κατά τη διάρκεια τακτικού ελέγχου που του έκαναν. Το περιστατικό αυτό έγινε τον περασμένο Μάρτιο όταν η Δανία βρισκόταν σε πλήρες lockdown. Τότε ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί για απειλητική συμπεριφορά. Πάντως, το διαγνωστικό τεστ, στο οποίο υπεβλήθη για τον κορωνοϊό ήταν αρνητικό. Ο 20χρονος είχε αθωωθεί αρχικά από τοπικό δικαστήριο αλλά στη συνέχεια καταδικάστηκε από το Δυτικό Ανώτερο Δικαστήριο της Δανίας. Στην έφεση που άσκησε προσφεύγοντας στο Ανώτατο Δικαστήριο, οι εισαγγελείς ζήτησαν την επιβολή ποινής φυλάκισης τριών έως πέντε μηνών.

Ο νεαρός Δανός καταδικάστηκε, επίσης, επειδή είχε διαφύγει από την Αστυνομία μετά την προκαταρκτική ανάκρισή του στην πόλη, όπου είχε συλληφθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι και άλλα παρόμοια περιστατικά είχαν καταγραφεί πέρυσι στη Δανία, αντανακλώντας εν μέρει τη χαμηλή εμπιστοσύνη του κόσμου στον χειρισμό της πανδημίας του κορωνοϊού από την κυβέρνηση της Δανίας. Παρόμοια περιστατικά έχουν αναφερθεί επίσης στη Βρετανία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Είναι ενδεικτικό πως οι αστυνομικοί στην Αγγλία και την Ουαλία κατέγραφαν 200 περιστατικά την εβδομάδα με ανθρώπους που έφτυναν ή έβηχαν πάνω σε αστυνομικούς, λέγοντας συνήθως προηγουμένως ότι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, όπως έδειξε έρευνα που έγινε τον περσινό Απρίλιο από την «The Telegraph».

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...