«Δείπνο» με τον εαυτό σας… η λύση στην έλλειψη όρεξης!

«Δείπνο» με τον εαυτό σας… η λύση στην έλλειψη όρεξης!

Αν δεν έχετε την συνηθισμένη όρεξη για φαγητό , τότε λύση σε αυτό μπορεί να είναι να καθίσετε να φάτε έχοντας έναν καθρέφτη απέναντί σας ώστε να σας βλέπετε να τρώτε!

Ιάπωνες επιστήμονες διαπίστωσαν μέσω μιας έρευνας που έκαναν επί του θέματος ότι όταν κάποιος βλέπει το είδωλό του την ώρα που τρώει, τότε το φαγητό φαίνεται πιο νόστιμο και του ανοίγει η όρεξη.

Το ίδιο γίνεται  και  αν βλέπει κάποιο  βίντεο ή   φωτογραφία του πάνω στο τραπέζι, που να τον δείχνουν να τρώει.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ναγκόγια, με επικεφαλή τον δρ. Ριουζαμπούρο Νακάτα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Physiology & Behavior”, πειραματίστηκαν σε εθελοντές διαφορετικών ηλικιών.

Διαπιστώθηκε πως σε όποια ηλικία και αν βρίσκονταν οι συμμετέχοντες στο πείραμα, η παρουσία  καθρέφτη ή  φωτογραφίας του ανθρώπου να τρώει, βελτιώνει τη γεύση του φαγητού κατά 20- 25% και ωθεί κάποιον να τρώει περισσότερο, σαν να είναι για φαγητό με την παρέα του, όπου τότε η όρεξή του είναι σίγουρα αυξημένη, παρά από όταν τρώει μόνος του!

Αρκετές είναι οι έρευνες που έχουν δείξει πως όταν οι άνθρωποι τρώνε με παρέα βλέπουν το φαγητό πιο εύγεστο, η διαφορά με αυτήν την έρευνα είναι πως ακόμα και με ένα κόλπο-όπως η χρήση καθρέφτη- απελευθερώνεται η ίδια ουσία στον οργανισμό που χαρίζει αυτή την αίσθηση ευχαρίστησης και όρεξης, σαν να τρως μαζί με άλλους! Και  το αποτέλεσμα αυτό της έρευνας είναι ιδιαίτερα καλό για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας , οι οποίοι τρώνε μόνοι τους σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με άλλες  ομάδες ηλικιών.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/294669-Deipno-me-ton-eayto-sas-e-lyse-sten-elleipse-orexes ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...